Tak nakoniec som skúšal všeličo, potom som začal skúšať ENB (Rudy ENB) a nejako som skončil nakoniec s 42fps vonku, tak reku takto to nejde a jedeme ešte raz. To ENB som musel "zahodiť", to by sa proste nedalo, žiada si to extra fičúry s jedného náročnejšieho nastavenia a vo výsledku by mi to vzalo viac ako 10fps, ale
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
hlavne to parádne zvládol, čo sa týka AO, interiéry sú v základe veľmi svetlé a krásne ich stmavil.
Dnes som si odskúšal (skoro) každú úroveň každého nastavenia a meral rozdiel vo výkone, síce šanca maličká ale ak by niekto hľadal informácie takéhoto typu, tak nech sa páči
Testovaný bol interiér v kuchynke hlavnej postavy, exteriér pri kováčovni pozerajúc do diaľky na dedinu
------------------------------------
Exteriér
- najväčší killer Shader (v tejto scéne som pri porovnávaní screenshotov nevidel ŽIADEN rozdiel), Object Quality a Shadows papalo menej
- ako základ som vymaxoval LOD, lebo táto hra má najväčšie nedostatky práve tam (ako textúry, tak objekty, toto budem ešte tuniť za hranice nastavení v hre)
- Object Quality odporúčam VHigh až Ultra, lebo pri High som si už všimol horšiu LOD (pozorované na ľuďoch v diaľke, VHigh/Ultra vyzeralo, že sa to správalo rovnako ale High bol už značne horší)
FPS testovanie:
Základ:
- 3840x2160
- Vsync OFF
- Textúry ULTRA, HD Textúry ON
- LOD vymaxované
- AA OFF
- MotBlur OFF
- Ostatné nastavenia Medium
- 90 fps (pri testovaní SHADER), 84 fps (pri testovaní ostatného)
Object:
Ultra - 79
VHigh - 80
High - 81
Effect:
Ultra - žiaden rozdiel
Lighting:
Ultra - žiaden rozdiel
Particle:
Ultra - žiaden rozdiel
Physics:
Ultra - žiaden rozdiel
Post Processing:
Ultra - žiaden rozdiel
Shader (pri tomto bol fps základ 90 fps):
Ultra - 67
VHigh - 76
High - 87
Shadows:
Ultra - 80
VHigh - 80
High - 81
Water:
Ultra - žiaden rozdiel
Volumetrics:
Ultra - žiaden rozdiel
Vegetation:
Ultra - žiaden rozdiel
------------------------------------
Interiér
- najväčší killer sú tiene, v okamihu, keď sa lighting navýši na very high (nutné, aby hra používala poriadny AO), tak aj prechod z medium na high papá 10fps, každé vyššie nastavenie pre tiene berie cca 1 extra fps
- lighting, ako som spomínal je v interiéry king, do high tam je asi len nejaké jednoduché AO, od very high vyššia kvalita - popísal by som to ako rozdiel medzi SSAO a HBAO, veľký rozdiel - medzi vhigh a uhigh je len malý rozdiel ale ak má niekto tie 2 fps navyše (v interiéry), tak pokojne ich môže prihodiť
- effect, particle, physics, post processing, water, volumetrics a vegetation nemá žiaden vplyv na fps
FPS testovanie:
Základ:
- 3840x2160
- Vsync OFF
- Textúry ULTRA, HD Textúry ON
- LOD vymaxované
- AA OFF
- MotBlur OFF
- Ostatné nastavenia Medium
- 71 fps
Object:
Ultra - 69
Effect:
Ultra - žiaden rozdiel
Lighting:
Ultra - 60
VHigh - 62
High - 66
Particle:
Ultra - žiaden rozdiel
Physics:
Ultra - žiaden rozdiel
Post Processing:
Ultra - žiaden rozdiel
Shader:
Ultra - 52
VHigh - 58
High - 67
Shadows (Lighting MEDIUM)
Ultra - 63
VHigh - 64
High - 65
Shadows (Lighting VERY HIGH)
Ultra - 50
VHigh - 50
High - 51
Medium - 62
Water:
Ultra - žiaden rozdiel
Volumetrics:
Ultra - žiaden rozdiel
Vegetation:
Ultra - žiaden rozdiel
Teraz sa mi v tých dvoch oblastiach darí mať takých 68fps (exteriérová scéna) a 54fps (interiérová), vrátane tuningu pre LOD. Inak ale LOD a tie rôzne fixy na bugy stremovania textúr je riadny bordel, tých configov je naozaj milión a čítam komenty na Naxusmods a jeden ďakuje, druhý pitchuje a tak to ide ďalej.
Ale ako vynikajúci zdroj čisto pre tuning LOD sa mi osvedčil
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1304694967
tunil som si to priamo skúšaním v konzole, nakoniec som skončil s týmto
e_ViewDistRatio=400
e_ViewDistRatioVegetation=200
e_LodFaceAreaTargetSize=0.0005
e_UberlodDistanceRatio=4.0
e_MergedMeshesViewDistRatio=200
e_vegetationUseTerrainColorDistance=400
pridám aj screenshot pred/po
https://drive.google.com/drive/folders/ ... Rq_V0qoCxz
(prvý je po, druhý pred, 4fps rozdiel (stojí to zato))
Ale pokiaľ ide o problémy s texture streamingom, tak s tým mám problémy, neviem nájsť žiaden jeden definitívny guide aj s dôkazmi, nie je to hrozné (AF funguje) ale narážam napríklad na niečo takéto
https://drive.google.com/file/d/1ICwzL_ ... g-hY2/view
nemáte niekto nejaké tipy?