UA konflikt
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Re: UA konflikt
Ja si myslim, ze ak aj UA cosi este zrobi, tak len na chersone a zaporozi. Donbas tam rusi zaminuju az po usi a budu sa tam obstrelovat dalsich 20 rokov, ako od 2014teho
Krym je otazny.. lebo ak aj odrezu ukrajinci pevninsky pristup, tak si rus bude to tam sefovat ako od 2014teho
Naviac vsetko zavisi len a len od zapadu a jeho podpory pre UA, na buduci rok su nove volby USA, naviac USA caka zrejme recesia (pravidelne historicke cykly) a EU je hlavne s nemeckom defacto uz v recesii.. tam ta podpora nebude nekonecna..
akonahle sa stopne podpora UA, tak ta krajina skolabuje zo dna na den.. a este druha premenna bude, kolko bojaschopnych vojakov vlastne UA ma, kedze sa ide v podstate len zivou silou po zemi, ziadne letectvo...
Krym je otazny.. lebo ak aj odrezu ukrajinci pevninsky pristup, tak si rus bude to tam sefovat ako od 2014teho
Naviac vsetko zavisi len a len od zapadu a jeho podpory pre UA, na buduci rok su nove volby USA, naviac USA caka zrejme recesia (pravidelne historicke cykly) a EU je hlavne s nemeckom defacto uz v recesii.. tam ta podpora nebude nekonecna..
akonahle sa stopne podpora UA, tak ta krajina skolabuje zo dna na den.. a este druha premenna bude, kolko bojaschopnych vojakov vlastne UA ma, kedze sa ide v podstate len zivou silou po zemi, ziadne letectvo...
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no cize je tam prilis vela premennych. Staci zbombardovat Kercsky most a Krym zakape. Staci dobre letectvo a tanky na zemi rusom zakapu za tri dni, staci dobre letectvo a vsetkych sest zasobovacich ciest na Ukrajinu je mrtvych. A do dvoch tyzdnov je mrtva kazda ruska noha na cudzom uzemi, lebo nebude mat cim strielat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- fobos
- Pokročilý používateľ
tazko povedat, ako to ma rusko poriesene to zasobovanie, mali na to kopec dni, donbas ovladaju v podstate od zaciatku invazie.. a defacto aj cherson so zaporozim
s tym kercskym mostom neviem, je tam este aj lodna/letecka doprava predsa, to neni od pevninskeho ruska 9 tisic km..., ved ten most otvorili od 2018teho tusim, tak ako ho ovladli v 2014 ??
s tym kercskym mostom neviem, je tam este aj lodna/letecka doprava predsa, to neni od pevninskeho ruska 9 tisic km..., ved ten most otvorili od 2018teho tusim, tak ako ho ovladli v 2014 ??
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
letecka je velmi riskantna, lodna je zase velmi pomala, ak sa nemylim, tak tam maju len zopar komp a jedna ma nosnost len okolo 100 ton
ak by Ukrajinci ovladli pevninske zasobovacie trasy, tak ruske zasobovanie bude mat extremne velky problem, co je len dobre
preto sa o to Ukrajinci snazia, chyba im este 10-15 km, aby vedeli dostrelit tam, kam potrebuju
ak by Ukrajinci ovladli pevninske zasobovacie trasy, tak ruske zasobovanie bude mat extremne velky problem, co je len dobre
preto sa o to Ukrajinci snazia, chyba im este 10-15 km, aby vedeli dostrelit tam, kam potrebuju
-
- Pokročilý používateľ
teraz zaznelo v radiu : TRETINA sudruhov obyvatelov tejto krajiny suhlasi s tym, ze ruska armada mala PRAVO u nas zostat a riadit nasu krajinu. Pretoze nas oslobodili.
alebo nejaky taky paradny dovod. Takze tak. Posledny mozete zhasnut. TRETINA.
alebo nejaky taky paradny dovod. Takze tak. Posledny mozete zhasnut. TRETINA.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- fobos
- Pokročilý používateľ
esteze ta tretina su zaprdli stari dedkovia a babky (bez urazky starsich ludi - ja si ich inak vazim). ked sa spytam kohokolvek u nas v praci nad 50+ tak VSETCI obajuju kroky ruska co sa teraz deje a je to zaroven aj typicky volic SMERu a my mladi (dajme tomu do 35-40r) mame skorej ten prozapadny nazor, aj ked ani ten nie je idealny samozrejme, USA ako take ma za usami az az za svoju dobu existencie, to si s ruskom tiez nemaju co vykrikovat
Naposledy upravil/-a fobos v Št 07. Sep, 2023, 12:18, upravené celkom 1 krát.
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Nie ruska.. Sovietska + dalsich par z Varsavskej zmluvy..
A urcite je v tej tretine skoro kazdy s mentalnou vybavou toho geni(t)a, ktory sa k tomu nevie vyjadrit, lebo nie je historik..
Chore..
A urcite je v tej tretine skoro kazdy s mentalnou vybavou toho geni(t)a, ktory sa k tomu nevie vyjadrit, lebo nie je historik..
Chore..
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
velmi jednoduche - takze uz len pockame, pokial povymieraju. Ze ? Tak ako cakam uz od cias Meciara.
Tak ako skoro uplne vsetky decka u mojho syna v triede (12 rokov) vedia, ze Ukrajina je zla a Rusi su dobri. Zrejme od rodicov doma. Neviem od koho.
Ze ?
Tak ako skoro uplne vsetky decka u mojho syna v triede (12 rokov) vedia, ze Ukrajina je zla a Rusi su dobri. Zrejme od rodicov doma. Neviem od koho.
Ze ?
- fobos
- Pokročilý používateľ
Dnes padla dalsia S400
Hodnota je vraj cez 1 mld usd, takze pre rusov neprijemne, aj ked tazko povedat co vsetko bolo znicene, kedze S400 sa sklada z viac casti
V kazdom pripade potesi
Hodnota je vraj cez 1 mld usd, takze pre rusov neprijemne, aj ked tazko povedat co vsetko bolo znicene, kedze S400 sa sklada z viac casti
V kazdom pripade potesi
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
-
- Pokročilý používateľ
radost. Ono je to rozmiestnene, mas veliace centrum, radary, komunikacne huby (funguje to v sieti, nieco ako peer-to-peer, posuvaju si informacie medzi sebou), odpalovacie zariadenia s tymi valcami v ktorych su rakety samotne atd. cize jeden vybuch neznici nikdy vsetko. Na taketo huncútstvo sa prislo uz davno.
Čo som čítal najprv dronmi dali dole radar a potom šli dva Neptúny na odpaľovače.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
mna najviac potesilo ze neplanuju spomalit ziadnu ofenzivu na jesne/zimu ako min rok
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Tak hej, plán je jedna vec, ale jak udrie zima nebude im jedno. ale tak bojujú doma, poznajú podmienky.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
V prvom rade je to najviac závislé od podpory...
Nie je podpora, nie je ofenzíva...
Čo bolo na internete video z UA, kde hovorili, že si nemôžu dovoliť ostrelovať okupantov aj len tak na slepo, aby im napríklad zabránili v presunoch alebo aby sa nemohli niekde usadiť, pretože nie je munície nazvyš.
Muníciu museli šetriť a strielať iba na ciele overené na 200%
Nie je podpora, nie je ofenzíva...
Čo bolo na internete video z UA, kde hovorili, že si nemôžu dovoliť ostrelovať okupantov aj len tak na slepo, aby im napríklad zabránili v presunoch alebo aby sa nemohli niekde usadiť, pretože nie je munície nazvyš.
Muníciu museli šetriť a strielať iba na ciele overené na 200%
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
to bolo mozno na jar. teraz uz aj Eu vyraba municiu a zbrojovky zarabaju
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook