Všeobecná diskusia
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: Všeobecná diskusia
Ked sme uz pri tych nakladnych autach...
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
preco su mi tieto dva inzeraty tak velmi podozrive a hlavne podobne?
http://autobazar.autovia.sk/mazda-6-2-0 ... m6-1419690
http://autobazar.autovia.sk/mazda-cx-7- ... m6-1419766
http://autobazar.autovia.sk/mazda-6-2-0 ... m6-1419690
http://autobazar.autovia.sk/mazda-cx-7- ... m6-1419766
Spoiler: ukázať
Neviem, co to ma byt, ale uz len ta cena je hooodne uletena. Ak je to aj papierovo v poriadku, tak to bolo mozno utopene alebo nieco podobne s tym bude.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
ta cena je taka fasa aj ten vzhlad ze by som kludne povedal ze lopka ale zas ze by to tak verejne predavali...
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Potrebujem vybrat novy akumulator do auta. Bol som 2 tyzdne mimo Ciganova, prisiel som, auto jazdilo normalne. Po asi 4-5 dnoch nahle skapal akumulator, ale takym sposobom, ze idem 10 km, zaparkujem auto na 15 minut a uz nenastartujem. To je dost divne, pretoze keby bol vybity, tak sa za tych 10 km nabije aspon na jeden start. Okej, nastartoval som cez kable a na druhy den nechal akumulator na nabijacke. Ked nabijacka usudila, ze uz je plne nabity, tak podla matematiky sa tam vopchalo asi 7,2 Ah, co je velmi malo (asi 10% povodnej kapacity). Tak bud nebol vybity, alebo ma uz velmi malu kapacitu.
Kazdopadne dnes rano som prisiel k autu a nic. Ani len nepretocil zamrznuty 8 valcek. Pritom stavu na ostatnu elektroniku mal. Akumulator som kupoval asi 1,5 roka dozadu a to konkretne Bosch S4. To znamena, ze aku od Boschu uz nechcem ani vidiet. Isiel som jeden don do prace a z prace peso a dakujeme mu. Akurat, ked som sa rano potesil, ze sa povozim na jemne zasnezenej a smyklavej ceste. Kebyze si pri tom nezlamem nohu, tak ho s rozbehom odkopnem do prec.
Pozerat si testy o akumulatoroch je ako tipovat Sportku:
• Tu su Banner PowerBull a Exide Premium dobre a Bosch zase priemerny.
• Tu su Banner PowerBull s Boschom dobre a Exide Premium horsie.
• Tu zase vyhrava Exide Premium, Bosch je az na stvrtom mieste a Banner StartingBull (nie PowerBull) je na konci.
• V tomto teste je Bosch S4 tiez na stvrtom mieste medzi non-AGM aku a vyhrava Exide Premium.
• No a toto poradie je zase o niecom inom.
Ma niekto realne skusenosti s kupenym akumulatorom (nie takym, co bol od vyroby v aute)? A teraz pozor! Zvysujeme obtiaznost vyberu: nemam klasicke zapojenie polov, ale opacne (plus je vlavo, layout 1 - klik)
To celkom drsne obmedzuje dostupne akumulatory na kupu. Viem zatial o tychto:
• Optima Redtop a Yellowtop, povazujem za totalnu spicku (aj cenovo), kvalitne, odolne, zname v offroad svete. Asi este vyskusam iny aku, kym sa zase popalim a kupim tuto hand-held atomovu elektraren.
• Bosch S4, ako som povedal, nechcem uz nikdy v zivote.
• Varta Blue dynamic, parametrovo podobna Boschu, ale tak snad som cital a pocul lepsie referencie na Vartu. Inak k nej nemam velmi co dodat. Blue dynamic je stredna seria, vyssiu (Silver) nemaju s mojim layoutom 1. Ak sa nenajde nic ine, asi pojdem do tohto.
• Exide Premium, pomerne nesympaticka znacka pre mna... raz je v teste prva, potom predposledna a tak dokola.
• Asi mozno snad aj Midac. Tato bateria bola v aute odvtedy, co som ho kupil a ja som s nou najazdil 2,5 roka. Potom skapala. Ktovie kolko s nou spravil predosly majitel, ale urcite dostalana drzku viac, ako ten Bosch a aj viac vydrzala. Podla ich stranky vsak ale aku pre moje auto uz nemaju. Neviem, mozno som zle pozeral.
Dobre hodnotene nemecke znacky ako Moll a Sonenchein u nas nedostat. A samozrejme, nemienim chodit peso - v pondelok musi byt akumulator v aute, aj keby som to mal poskladat z AA bateriek.
Kazdopadne dnes rano som prisiel k autu a nic. Ani len nepretocil zamrznuty 8 valcek. Pritom stavu na ostatnu elektroniku mal. Akumulator som kupoval asi 1,5 roka dozadu a to konkretne Bosch S4. To znamena, ze aku od Boschu uz nechcem ani vidiet. Isiel som jeden don do prace a z prace peso a dakujeme mu. Akurat, ked som sa rano potesil, ze sa povozim na jemne zasnezenej a smyklavej ceste. Kebyze si pri tom nezlamem nohu, tak ho s rozbehom odkopnem do prec.
Pozerat si testy o akumulatoroch je ako tipovat Sportku:
• Tu su Banner PowerBull a Exide Premium dobre a Bosch zase priemerny.
• Tu su Banner PowerBull s Boschom dobre a Exide Premium horsie.
• Tu zase vyhrava Exide Premium, Bosch je az na stvrtom mieste a Banner StartingBull (nie PowerBull) je na konci.
• V tomto teste je Bosch S4 tiez na stvrtom mieste medzi non-AGM aku a vyhrava Exide Premium.
• No a toto poradie je zase o niecom inom.
Ma niekto realne skusenosti s kupenym akumulatorom (nie takym, co bol od vyroby v aute)? A teraz pozor! Zvysujeme obtiaznost vyberu: nemam klasicke zapojenie polov, ale opacne (plus je vlavo, layout 1 - klik)
To celkom drsne obmedzuje dostupne akumulatory na kupu. Viem zatial o tychto:
• Optima Redtop a Yellowtop, povazujem za totalnu spicku (aj cenovo), kvalitne, odolne, zname v offroad svete. Asi este vyskusam iny aku, kym sa zase popalim a kupim tuto hand-held atomovu elektraren.
• Bosch S4, ako som povedal, nechcem uz nikdy v zivote.
• Varta Blue dynamic, parametrovo podobna Boschu, ale tak snad som cital a pocul lepsie referencie na Vartu. Inak k nej nemam velmi co dodat. Blue dynamic je stredna seria, vyssiu (Silver) nemaju s mojim layoutom 1. Ak sa nenajde nic ine, asi pojdem do tohto.
• Exide Premium, pomerne nesympaticka znacka pre mna... raz je v teste prva, potom predposledna a tak dokola.
• Asi mozno snad aj Midac. Tato bateria bola v aute odvtedy, co som ho kupil a ja som s nou najazdil 2,5 roka. Potom skapala. Ktovie kolko s nou spravil predosly majitel, ale urcite dostalana drzku viac, ako ten Bosch a aj viac vydrzala. Podla ich stranky vsak ale aku pre moje auto uz nemaju. Neviem, mozno som zle pozeral.
Dobre hodnotene nemecke znacky ako Moll a Sonenchein u nas nedostat. A samozrejme, nemienim chodit peso - v pondelok musi byt akumulator v aute, aj keby som to mal poskladat z AA bateriek.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
ja som za vartu ..... banner by som ogrcal z kopca .... a ta bosh ma prekvapila ...... svina jedna mala
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
posledne som kupoval 55Ah YUASA za asi 60e a no problem, funguje zo dva mesiace. Vsade som na YUASy cital samu chvalu, od motorkarov az po auta s velkymi motormi.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Optima baterie sa aj mne pozdavaju ale zial nemam akusenosti ani referencie kedze som zatial bateriu nemusel riesit.
Tak isto som pocul aj o Yuasa bateriach a tie su vraj dost solidne.
Popripade aj Varta by mali byt dobre.
Tak isto som pocul aj o Yuasa bateriach a tie su vraj dost solidne.
Popripade aj Varta by mali byt dobre.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bosch S4 a Varta Blue vychadzali v minulosti z jednej linky v Ceskej Lipe, mozno je to tak do dnes...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
btw. bosch som mal tiez (len uz neviem ci s3 alebo s4) a tiez dost kratko vydrzala, asi 3r max...., privom originalka v tom aute si odskakala 7 bez problemov...
nebyt ceny, siel by som do optimy, ale inak neviem...
nebyt ceny, siel by som do optimy, ale inak neviem...
Steam: michalsveto
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ak chces ist do bezudrbovych a lacnych baterii, ktore su vstavane na velke vykyvy v napati, pouzivali sme ich v par montazi s car-hifi ale vela ludi s tym normalne jazdi, kedysi to distrubuoval moj kamos. Teraz to ma uz niekto iny a uz sa to rozsirilo do sieti.
http://www.sznajder.sk/kategoria/expedition-plus-agm
Exide davaju niektori vyrobcovia aut ako prvo-vyrobu.
Ale ak chces osvedcenu klasiku tak
http://www.automedik.sk/prislusenstvi-9 ... -830a.html
Sam ju mam asi mesiac staru, cize
http://www.sznajder.sk/kategoria/expedition-plus-agm
Exide davaju niektori vyrobcovia aut ako prvo-vyrobu.
Ale ak chces osvedcenu klasiku tak
http://www.automedik.sk/prislusenstvi-9 ... -830a.html
Sam ju mam asi mesiac staru, cize
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Naposledy upravil/-a Chris v Ne 08. Dec, 2013, 17:09, upravené celkom 1 krát.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs