neviem aky pocet fetakov myslis. ja hovorim o tom, ze v poslednych studiach bolo dokazane, ze uzivatelia marihuany maju vacsie predispozicie k schizofrenii a inym porucham. to ani nehovorim o roznych chorobach dychacieho ustrojenstva. to vsetko zvacsa platime my ostatni.beardie napísal:nechcem sa ohanat nejakymi statistikami a vyskumami, kedze ich nemam k dispozicii, ale nemyslim si, ze by sa pocet fetakov nejak vyrazne zvysil, viz CRkillswitch napísal:spolocenska skoda nie je urcite 0. co myslis, kto bude platit tu liecbu schizofrenie a inych psychickych poruch?
lol, tak potom netreba nic dekriminalizovat, ak sa nic nezmeni. chcel som tym poukazat, ze spolocenska skoda tu existuje a uviedol som ti to na konkretnom priklade.myslis si, ze po dekriminalizacii budu hulit a slopat menej? podla mna to zostane na podobnej urovnikillswitch napísal:co myslis koho otravuju kusok od mojho okna blbci, co tu maju bongo a kazdy piatok si tu hulia a slopu?
ano, dopad nulovy 18 rocne decka budu moct mat pri sebe v podstate bez vacsieho rizika 2 gramy, z coho nafajcia polku triedy. otvoria tak svet drog dalsim ludom. naozaj dalsi uzasny priklad spolocenskej skody nula.tak ako maju pristup k makkym drogam teraz, tak budu mat aj potom, preto vplyv dekriminalizacie je imho nulovykillswitch napísal:co myslis, kolko z tych ludi nevyskusa inu drogu?
a ty si snad myslis, ze k tym ludom sa to ako dostane na ulici. sa im to zjavi vo vacku? nie je to treba pestovat niekde najprv? a potom predavat? ak by nebolo dopytu, tak zmizne aj ponuka. to len my tym chudacikom zakaznikom ideme robit dekriminalizaciu, ze preco by im to malo nicit zivoty. ale zamysliet sa nad tym, ze vlastne kvoli nim tu cela tato seda zona prosperuje uz by bolo asi od teba moc, ze?samozrejme, ze dilovanie ma byt postihovane tak ako doteraz, pripadne aj viac, je to v tych bodoch ku koncu tiez spomenutekillswitch napísal:co myslis, platia ludia, ktori to pestuju nejake dane z toho?
lol, ako konkretne im dokurvi zivot? ze budu mat zapis v nejakom registri, ktory nikoho nezaujima? ked nerozvazny mladik nabura v aute a niekoho zrani, tak tiez to dekriminalizujeme, lebo by mu to chudakovi mohlo znicit zivot? ked ma sused vytoci a ja mu tresnem jednu otcovsku, tak tiez to dekriminalizujeme, lebo mi mi to mohlo znicit zivot? a vobec, dekriminalizujme uplne vsetko, co ked nam to nahodou znici zivot. kazdy normalny clovek vie, ze ak ta chytia so zakazanou latkou, tak z toho bude postih. to ze je mlady ho nijak neosprevedlnuje.dekriminalizaciou sa nerozvaznym detom nedokurvi zivot, kedze momentalne pri chyteni je z toho trestny cin a nie priestupok, som proti legalizaciikillswitch napísal:inak teda, ak je spolocenska skoda 0, tak preco len dekriminalizaciu a nie legalizaciu?
inak teda ludia nemaju co do huby. pocet dochodcov, ktori maju skusenost s exekutorom sa v poslednom case zdvojnasobil. v bratislave nejdu elektricky, lebo kolajnice su v uplne rozmrdanom stave. a my ideme riesit, ci daju nejakemu studakovi pokutu alebo zapis. fakt riesime chujoviny