Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
ja mam velku nadvahu a aj na rovinke sa potim jak prasnica. bez vody si dokazem predstavit tak maximalne 10km. na bajku mam litrovu flsu, ktora sa ledva vojde pod ram
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Preco by som sa mal trapit bez vody? Ked taham na doraz, tak by mi vyschlo v ustach a odpadol by som do jarku.
Ak budes pit kazdu chvilku 1-2 glgy, tak to nebude mat ziadny negativny dopad... problem je len vtedy, ked naraz stiahnes celu flasu
Podla pocasia vypijem na hradzi cca 1,5 - 2 flase na 100km. Ked idem na doraz, tak 1 flasu na 35 km (1 flasa = 750ml).
Ked mas dost hlucny orech, tak zvoncek netreba, staci ze prestanes tahat a ludia sa hned pracu z cesty
Odrazky sa na cestnych bikoch nenosia ale nejake reflexne prvky na kapse, tretroch a na obleceni by sa nasli. V noci mavam v predu SolarStorm (trosku to oslnuje tych oproti ale tak smola ) a vzadu mam ledkove svetlo za 4 eura z Ciny, ktore sa da nabijat z USB a je uzsie nez sedlovka.
Ak budes pit kazdu chvilku 1-2 glgy, tak to nebude mat ziadny negativny dopad... problem je len vtedy, ked naraz stiahnes celu flasu
Podla pocasia vypijem na hradzi cca 1,5 - 2 flase na 100km. Ked idem na doraz, tak 1 flasu na 35 km (1 flasa = 750ml).
Ked mas dost hlucny orech, tak zvoncek netreba, staci ze prestanes tahat a ludia sa hned pracu z cesty
Odrazky sa na cestnych bikoch nenosia ale nejake reflexne prvky na kapse, tretroch a na obleceni by sa nasli. V noci mavam v predu SolarStorm (trosku to oslnuje tych oproti ale tak smola ) a vzadu mam ledkove svetlo za 4 eura z Ciny, ktore sa da nabijat z USB a je uzsie nez sedlovka.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
Ja ked idem na pojazd lesom (kopce), tak cca 0,75L na 20km mam spotrebu. V tomto pocasi to kludne zaokruhlim na liter. Na priamom slnku by som asi vypil aj dva. Ale zase ak idem po hradzi uplne vychadzkove tempo 15km/h, tak mi moc vody netreba, ale to nechodim nejak casto. Na kazdy pojazd si beriem minimalne jednu 0.75ku, ak viem, ze budem dlhsie ako 20km tak dve.
A co sa tyka tych repair kitov, tak mam v batohu akurat tak pumpu a tri imbusy. Ked idem niekam dalej, ze sa zoberem vlakom niekde na inu stranu republiky tak si zoberem aj dusu.
A co sa tyka tych repair kitov, tak mam v batohu akurat tak pumpu a tri imbusy. Ked idem niekam dalej, ze sa zoberem vlakom niekde na inu stranu republiky tak si zoberem aj dusu.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
bez duse,ale asi s lepenim
geroswen napísal:Preco by som sa mal trapit bez vody? Ked taham na doraz, tak by mi vyschlo v ustach a odpadol by som do jarku.
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
No behat bez po kopcoch bez lepenia nie je dobrý nápad. Raz som pred babou cestou z vysokej stretol týpka jak podvečer tlačil bajk v lese - defekt na prednom. Zalepil som mu to za chvílku ale mal kuva stastie že ma stretol veru, nemal ani svetlá. Domov by dosiel nad ránom:). Vraj jeho kamoš má vždy lepenie ale práve vtedy nešiel s ním. Kevlar ti moc nepomože, ked preletíš cez černice ale bok uz moc neseknes to je fakt. Mám fasa pumpu, ktorá má komplet lepenie aj s vyhadzovákmi v rukoveti čiže nelieta a nehrká. ale ju už kuva nikde neviem kúpiť. Mal som dve a jednu som už stratil v lese. U mna je hmotnosť druhoradá, mám full do lesa ale má aj nosič na sedlovku (žrádlo bunda imbusy, čelovka, batera pack do svetla,telefon a očas aj zrkadlovka, pivo a batoh na chrbte na bajku veru nerád mám) + blatníky. Pár g k mojim skoro 100 kg je suvix a vody pijem mrťe - 1l zo sebou + minimálne jedna plechovica pivka, skôr dve.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
jazdis v zime ze to svetlo? ci aj neskoro v noci
- kakocool
- Používateľ
No jazdím aj v zime ale často aj v lete v noci. Mám kopu roboty okolo domu, deti, zverinec a záhrada a tak neni čas na celodennú bajkovačku. A občas si aj pod Sitnom pospím a potom cez les v noci domov. mám tam taký fajný flek bez svetelného smogu na nočnú oblohu - občas tam vytiahnem aj dobson ale to samozrejme nie na bajku.
Hlavná vec je mat dobre svetla potom je to paráda a hlavne v lete nemás vecer ovady a ani hic. Tiež kúpanie na počúvadle v noci je haluz. Tma hore tma dole - niečo ako floating tank
Na svietenie mám niečo takéto
http://www.ebay.com/itm/5000-Lumens-2x- ... SwzVxZbupG
+
http://www.ebay.com/itm/3000-Lumen-XML- ... 1842493430
baterypack som si spravil sám, napája obe naraz a k tomu nosím aj jednu xml čelovku.
Nikdy nevieš, či náhodou nezhasne slnko a ako potom dojdem domov
Hlavná vec je mat dobre svetla potom je to paráda a hlavne v lete nemás vecer ovady a ani hic. Tiež kúpanie na počúvadle v noci je haluz. Tma hore tma dole - niečo ako floating tank
Na svietenie mám niečo takéto
http://www.ebay.com/itm/5000-Lumens-2x- ... SwzVxZbupG
+
http://www.ebay.com/itm/3000-Lumen-XML- ... 1842493430
baterypack som si spravil sám, napája obe naraz a k tomu nosím aj jednu xml čelovku.
Nikdy nevieš, či náhodou nezhasne slnko a ako potom dojdem domov
Problem tychto svetielok je v tom, ze nemaju orezany luc, takze bud vidim dobre pred seba, ale oslnujem ludi oproti, alebo to musim sklopit nizsie a vidim tak na 10 metrov pred seba.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
10m je ok ci?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
To zavisi od rychlosti.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
To oslnovanie ma aj svoje vyhody... niektori vodici su take hovada, ze ked ide oproti cyklista, tak mu smazia dialkove. Ked dva krat stuknem do vypinaca, tak sa vacsinou umudria
Ked ide oproti slusny clovek, tak svetlo stlmim a ked som na rovnej ceste, tak ho aj trochu zatienim rukou.
Ked ide oproti slusny clovek, tak svetlo stlmim a ked som na rovnej ceste, tak ho aj trochu zatienim rukou.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- kakocool
- Používateľ
práve pre to mám dve rôzne, jedno je viac flood a druhe luc
v meste na nízkej intenzite to oči nevypáli. Ale čelovka je dobrý bonus na krivolakých cestičkách, ked svetlá svietia mimo.
v meste na nízkej intenzite to oči nevypáli. Ale čelovka je dobrý bonus na krivolakých cestičkách, ked svetlá svietia mimo.
ja som rozmýšľal nad Fenix BC30R páči sa mi to tlačítko "diaľkového svetla" ale nechce sa mi moc dávať toľko € za svetlo, tie solarstormy (aj fejky z ebay) celkom chvália len sa mi nepáči ta externá batéria
nejaké iné odporúčania na predné svetlo?
nejaké iné odporúčania na predné svetlo?
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... BqWbgdPDfEPer napísal:toto necham radsej bez dalsieho komentara,ale neprajem vam,nech niekde v strede narodneho parku,kde v okruhu 10 km nebude nic,nahodou padnete a nieco sa vam poskodi na biku,alebo si len urobite defekt na ostrej skale,konari
btw..a ak ti je 200g zataz,tak si slaby
aké používate nosiče na bicykle? potreboval by som niečo dobré na ťažné zariadenie, ideálne 3-4 bicykle...
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)