No ano, cele leto som zapasil s volantom ked som isiel cez horsiu cestu alebo vbehol do kolaji presne ako ty. Po prezuti na zimne pneu uplne ine auto. A nemalo to samozrejme lepsie vlastnosti vsak aj pisem ze na tych sirokych na dobrej ceste som isiel jak po kolajniciach zakruta nezakruta, no no v meste katastrofa A to som mal rozmer len 215/45/17. Sa vam necudujem, viem co to je za pocitundertaker007 napísal:Silentbloky vymenené všetky! (Vpredu celé ramená, vzadu prelis).
Počkaj, tebe sa jazdné vlastnosti pri prezutí na tenšie gumy zlepšili?
Lebo, ako, ja sa na tých hovädách širokých nesťažujem, drží to perfektne, akurát tie koľaje sú naprd...
Všeobecná diskusia
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
Re: Všeobecná diskusia
Toto zapasenie s volantom ovplyvnuje nielen sirka pneu, ale aj samotna tuhost bocnice. Tiez jazdim na pomerne sirokych 205-kach pneu na 1100 kg aute. Na predoslych pneu som mal pevnejsie bocnice a spravalo sa to ako elektricka, pri rozbiehani som musel drzat volant oboma rukami, inak ho tocilo do stran. Na terajsich pneu je bocnica maksia a tento jav vobec nebadat, naviac je auto predvidatelnejsie a citit v riadeni, ked uz ide do smyku.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Chalani ja neviem v akej gravitacii vy zijete ale zrejme potrebujete dostelovat geometriu a repas napravy... 245 predok, 275 zadok, +- 1,6 tony a to auto drzi ako prikovane.. absolutne ziadny problem pri prejazde zakrutami alebo pri kolajniciach, auto je predvidatelne, stabilne... btw 205 rozhodne niesu siroke gumy
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Chalani hovoria o efekte ktorý vNiká keď ide vo vyjazdenych koľajach na ceste, pri určitej šírke pneu to fakt robí problém
Steam: michalsveto
Ou, geo minulý týždeň, radarova, náprava minulý mesiac za 3500€ predok a zadok, gumy letné nové Dunlopy 255/40/ZR18, vyvazene kolesa, ešte nejaká rada? Mam vypustiť okej?
.
vsetko je relativne... skus dat 205 na feliciuEasa napísal:btw 205 rozhodne niesu siroke gumy
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
detto ako Snake, nápravy repasované (vymenilo sa hádam úplne všetko), následná geometria samozrejmosťou, narozdiel od Snake-a nemám nové gumy, na to sa ešte len chystám...
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
No o tej bocnici na pneu som cital tusim na bmwklube, ze fakt na to pomahaju pneu so zosilnenou bocnicou xl. Ze tak moc nevyhadzuje z kolaji. Ja som koli tomu menil vela veci na podvozku aj silenty a nic. Ale gumy som mal obycajne kumho tusim.
Naposledy upravil/-a jammal v St 12. Mar, 2014, 14:02, upravené celkom 1 krát.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Ja mám 195 pneu a som v klude aj keď, už tam to má väčší efekt ako na autách s uzsimi na ktorých som jazdil / jazdim
Steam: michalsveto
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
V najblizsich hodinach ocakavajte silne snehove prehanky, prezul som na letne.
Co sa tyka ten sirky pneu, je to bohuzial tak, teraz mam vzadu 255/40/17 a je to na nasich vyjazdenych cestach citit.
Co sa tyka ten sirky pneu, je to bohuzial tak, teraz mam vzadu 255/40/17 a je to na nasich vyjazdenych cestach citit.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
No ja som mal vždy len XL gumy takže som zvyknutý na tie...
Snake, A8 je hodne ťažšia, a aj dlhšia a širšia
Snake, A8 je hodne ťažšia, a aj dlhšia a širšia
Je nejaky citelny rozdiel medzi obycajnymi a XL pneu? Resp. ma zmysel ist do XL pneu, ak mam lahke auto?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Záleží na tom ako jazdíš, širšie samozrejme lepšie držia na suchu, ale na vode to môže mať opačný efekt (a ešte keď máš ľahké auto). Keď som mal tvrdý podvozok tak 235ky držali ako šialené, no pri normálnom pružení mi to už prišlo jedno a mám 205ky. (auto 1300kg, predný náhon) V zákrute mi to podrží zhruba to isté teraz. No pri vysokej rýchlosti sa cítim dosť neisto (ale to už je aj mekkým podvozkom).
_
EDIT: aha chapem, s tym nemam skusenosti
_
EDIT: aha chapem, s tym nemam skusenosti
Naposledy upravil/-a stanomx v St 12. Mar, 2014, 16:15, upravené celkom 1 krát.