Stavba rodinného domu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Stavba rodinného domu
kyselinka vies minhldit firmicku nq okna co odporucas do spravy?ja som dnes napr nemal orosene nikde nic lebo to nekontrolujemna neriesim a plus este mame nevstevu jednu osobu na byte tak zrejme to bude rosny bod v mrazoch co boli nedavno.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Nemam firmu na odporucenie, treba poskusat a hlavne poguglit. Obhliadka nic nestoji, treba si pozvat viacerych a hned vies s kym jednas a ci sa vyzna.
Osobne by som vyskusal tu firmu, co som linkoval na predchadzajucej strane, maju pobocky po celom SK.
Osobne by som vyskusal tu firmu, co som linkoval na predchadzajucej strane, maju pobocky po celom SK.
Akurat som dostal k firme ktora riesi montovane rd domy.
https://domsnov.sk/referencie/592/
ma niekto neaku skusenost s montovanou stavbou, pripadne vas nazor ?
Na kompletku za fakt dobre ceny. Neake velke ALE na ktore si davat pozor pri tychto ponukach ? Vraj sa hosi dostali aj do modre z neba, co mi je samozrejme sumak ale tak zase uplni amateri to nebudu.
https://domsnov.sk/referencie/592/
ma niekto neaku skusenost s montovanou stavbou, pripadne vas nazor ?
Na kompletku za fakt dobre ceny. Neake velke ALE na ktore si davat pozor pri tychto ponukach ? Vraj sa hosi dostali aj do modre z neba, co mi je samozrejme sumak ale tak zase uplni amateri to nebudu.
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
Ja som kupil dom (poschodovy class), ktory stavali oni a nestazujem sa. Vedel som do coho idem. Ma to vsetky vyhody/nevyhody drevostavby. Byvam uz 2,5 roka. Plesne nemam. V niektorych miestnostiach mam popraskane omietky v rohoch, este som to neriesil, lebo mi to nevadi . Budem to vsak riesit pri malovani.
V dome je len elektrika a platim 75€ (kurim klimou). V tom je aj bojler. Hladaj ich aj pod menom Bauholding, najdes toho viac - aj zle aj dobre recenzie.
V dome je len elektrika a platim 75€ (kurim klimou). V tom je aj bojler. Hladaj ich aj pod menom Bauholding, najdes toho viac - aj zle aj dobre recenzie.
Parada, pozriem. Co vies povedat o tych katalogovych cenach ? Ked tam mam "All inclusive" za neakych 83tis ... bude ma to realne aj tolko stat ? alebo su tam veci ktore casom cenu fajno nafuknu Dik
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
jj aj v novom byvani boli neraz. oni chytaju ludi pri dokoncovackach a zakladoch. napr na kluc ale v cene je len lineleum do kupelne. no kto si da teraz gumu v 21stor? chces dlazbu?zaplat. penetracik a.obklad. a tak dalej ideme. velmi zavisi aku partiu chytis. na modrejstreche o nich popisane dost. dal by som si v drevostavbe ale urcite merace vlhkosti do stien v priapde naor uniku vody. rekuperaciu istotne a samozrejme klimu. jeden cas davali dvojskla v cene na kluc. ze treba opatrne citat co je vlastne v tom "na kluc" a co sa tyka ceny tak stale msj 20perc ready. obi nerobia chodniky ploty atd.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Neviem bohuzial nic. Ja som ho kupil uz hotovy a postaveny. Ten co ho predaval kupil v tej casti pozemok, kde sa mu za 5 rokov strojnasobila cena, dal si postavit hrubu stavbu a mne dokoncil do standardu.
Nie nebude ta to tolko stat ale raz tolko, je to hruba stavba, bez vsetkych moznych technologii. Mozes ratat ze dom do ktoreho sa budes stahovat ta vide este raz tolko, ak pocitas uz aj kuchynu, stavany nabytok, sanita atd. A hlavne treba pocitat ze vela stoji dokoncit okolie domu, zemne prace, zavlahu, travnik a to su tiez paradne palky.
Asus Zenbook Duo Pro
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Stavaju lacno, ale tak tie domy stoja no. V principe ide ako vzdy o prevedenie, bude to difuzne uzavrete takze parotesnost kontrolovat idealne pocas stavby.
Urcite by som nepouzil slovne spojenie vyhody a nevyhody drevostavieb, podla mna take nieco neexistuje.
Ide o tvoju stavbu a kvalitu daneho objektu a detailov, z coho je stena a priecka nehra rolu.
Urcite by som nepouzil slovne spojenie vyhody a nevyhody drevostavieb, podla mna take nieco neexistuje.
Ide o tvoju stavbu a kvalitu daneho objektu a detailov, z coho je stena a priecka nehra rolu.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Drevostavba sama o sebe nie je problem, steny mas nachystane v kamione ak niekomu suri byvanie, je to dobra alternativa. Problemom moze byt jedine "profesionalita" pri skladani, nedodrzanie postupov na ktory to moze trpiet trosku viac ako murovacka. Cenovo asi tiez neusetris.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Surne byvanie nie je prioritny argument pre drevo. A ano, vyzaduje si drevostav a preciznost ale dovolim si povedat ze ani v krivo vymurovanej beznej stavne byvat nechces.
Mas hafo systemov, vacsina je stplikova v praxi a bemas ziadne panely v kamione. Take clt je uz ina liga ale aj financne a logisticky.
Odporucam pozriet na yt pavla simka, pekne vysvetluje aky maly rozdiel je v drevenej a murovanej stavbe, a ze vzdy ide o samotne detaily a nie z coho je priecka pri finalnej kvalite byvania.
Mas hafo systemov, vacsina je stplikova v praxi a bemas ziadne panely v kamione. Take clt je uz ina liga ale aj financne a logisticky.
Odporucam pozriet na yt pavla simka, pekne vysvetluje aky maly rozdiel je v drevenej a murovanej stavbe, a ze vzdy ide o samotne detaily a nie z coho je priecka pri finalnej kvalite byvania.
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Ja vidím najväčší problém drevostavby hlavne v kúpelni. Začne ti niečo tiecť a časom to môže byť veľký problém, ktorý murovaná stavba bez problémov ustojí.
Samozrejme tá rýchlosť výstavby je lákavá, ale zasa až taký rozdiel to nie. Steny z ytongu alebo brúsenej tehly sa tiež stavajú celkom rýchlo.
Okrem Šimka ja ešte pozerám kanál Drevostavba svepomoci. Stavá dom na tzv. Crawl space a betónu tam je fakt minimum.
Samozrejme tá rýchlosť výstavby je lákavá, ale zasa až taký rozdiel to nie. Steny z ytongu alebo brúsenej tehly sa tiež stavajú celkom rýchlo.
Okrem Šimka ja ešte pozerám kanál Drevostavba svepomoci. Stavá dom na tzv. Crawl space a betónu tam je fakt minimum.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Crawl space je fajn ale ma aj nevyhody. Tazko dosiahnes pasiv od spodu.
Ak ti bude tiect kupelna rovnako to vadi pri kazdom dome imho, hydroizolaciu davas tak ci tak, plesne nechces tak ci tak.
Vysusit vies aj drevo aj tehly aj ytong.
Cisto hruba stavba je rychlo zo vsetkeho, instalacie su ale rozdiel, drazkovanie... osobne by som murovany som volil pri svojpomoci.
Ak ti bude tiect kupelna rovnako to vadi pri kazdom dome imho, hydroizolaciu davas tak ci tak, plesne nechces tak ci tak.
Vysusit vies aj drevo aj tehly aj ytong.
Cisto hruba stavba je rychlo zo vsetkeho, instalacie su ale rozdiel, drazkovanie... osobne by som murovany som volil pri svojpomoci.
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
A pri betónovej doske dosiahneš pasív bez problémov aj od spodu? Veď keď máš drevený rošt vyplnený izoláciou a na to pôjde ďalšia podlahová izolácia, musí to mať lepšie vlastnosti ako betónová doska.
S tou spojpomocou presne ako píšeš. Sám plánujem postaviť "hospodársku budovu" a keďže si to plánujem stavať sám (času mám dosť) tak o drevostavba ani neuvažujem.
S tou spojpomocou presne ako píšeš. Sám plánujem postaviť "hospodársku budovu" a keďže si to plánujem stavať sám (času mám dosť) tak o drevostavba ani neuvažujem.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Ako zvyk je zvyk, prosto tvarnice su nam blizsie od komousou. Svokrov otec bol kamenar, svokor by vsetko betonoval
Ide o to ze ku pasivu potrebujes aj celkom hrubku tej izolacie zdola, ktoru musis potom nadstvavovat a dom ide vyssie.
Ide o to ze ku pasivu potrebujes aj celkom hrubku tej izolacie zdola, ktoru musis potom nadstvavovat a dom ide vyssie.