motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
no pozor zotac karty majú 2x8 pin. Gbt s 6+8 pinom nad 300w žiadna zmena v biose nedostane. Ale samozrejme ten prínos pre reálny výkon karty je mizivý. A človek spáli veľa elektriny. Tuším to niekde inde v diskusii rátali že za peniaze za dvojročný účet za elektrinu za gbt nalepenú na PL si možno rovno kúpiť gtx 980.
Ešte k PL Zotac extreme. Tie karty nemožno dostať nad 60%~150W PL, čo limituje OC. Pravdepodobne ide o bug v biose/firestorme od zotacu. Otázne je či nesprávne ukazuje TPD alebo či správny PL nie je aplikovaný.
V prospech prvej možnosti hovorí že moja karta stabilne beži na 1540mhz, čo asi s 150w ťažko pôjde.
V prospech druhej možnosti hovorí že nielen firestorm ale aj GPU-Z a iné nástroje majú problém s PL zotacu. Takisto rovnaký problém majú aj gtx 980, kde preimerný referenčný model pretaktuje oveľa lepšie ako extrémista limitovaný PL.
Každopádne dúfam že Zotac to nejak vyrieši. Najprv človek čaká pár týždňov na kartu a potom čaká ďalších pár týždňov kým mu k tomu dorobia funkčný bios
hej, microusb mám zapojený a na cd bola pribalená špeciálna verzia firestormu (zotac sw) ktorú nemožno nájsť na nete. Práve tento firestrom mi ukazuje 150W pri 1540mhz. Či to microusb aj funguje a čo vlastne má robiť to netuším. Najbližšie skúsim pretaktovať bez usb pripojenia, či to niečo zmení...
chlapci myslite ze moj procak bude velky limiterom pre 970-tku? preluskal som uz vela vela topicov o tom a niekde pisu ze bude limitovat a niekde zase ze s dobrym oc cez 4GHz by to nemal byt az taky problem, uvazujem ze by som ju vymenil za hawka a ohladom cpu stabilne dam 4.2GHz,
dik za rady