Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
poslednych par dni sa mi znasobuju zvuky niekde od pedalov. take akoby buchanie/klepanie. je to dost pravidelne a len ked zaberam. napada ma lozisko v stredovom zlozeni. co myslite?
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Ano, moze to byt stredove lozisko alebo pedale.
Ja som mal minuly rok to iste ale nevyriesil som to, lebo som dal bike do zleho servisu, kde sa vymena stredoveho zlozenia natiahla z 3 dni na 2 tyzdne. Po 2 tyzdnoch som nad chalanom stal a vymenil to na pockanie ... ale ziadna zmena. Myslel som si teda, ze su to pedale. Spravil som update na celokovove 105 ale tiez to nepomohlo. Jedine varianta je teda taka, ze to stredove zlozenie je zle spravene ale kupovat stahovak na jedno pouzitie sa mi nechce...
Ja som mal minuly rok to iste ale nevyriesil som to, lebo som dal bike do zleho servisu, kde sa vymena stredoveho zlozenia natiahla z 3 dni na 2 tyzdne. Po 2 tyzdnoch som nad chalanom stal a vymenil to na pockanie ... ale ziadna zmena. Myslel som si teda, ze su to pedale. Spravil som update na celokovove 105 ale tiez to nepomohlo. Jedine varianta je teda taka, ze to stredove zlozenie je zle spravene ale kupovat stahovak na jedno pouzitie sa mi nechce...
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- killswitch
- VIP
na nete pisu, ze zvuky mozu vydavat aj zle dotiahnute pedale, ale nemyslim si, ze by sa casom uvolnovali. skusim s tym zajtra zajst do servisu, ze co na to povedia. ktory je ten zly servis? najblizsie mam green bike v ruzovej doline, tak sa stavim tam.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
zle utiahnuty pedal ti puka..to som mal hned v prvych 100km..dotiahol sa a ok
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
urcite loziska v pedaloch, daj si to vymenit
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Zly servis tu nechcem menovat, ale nie je to ani jeden z tych vacsich. Typek to tam z nejakeho dovodu taha sam (predajna, eshop a servis) a potom to tak aj vyzera...
Pri niektorych radach pedalov ti utahovanie nepomoze, lebo maju vo vnutri plastove casti, ktore vela nevydrzia
Pri niektorych radach pedalov ti utahovanie nepomoze, lebo maju vo vnutri plastove casti, ktore vela nevydrzia
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
Chalani idem sa Vás spýtať, ak môžem. Zvažujem bike, osobne tým, že chcem jazdiť terén tak MTB, rád by som zobral rovno celo-odpružený ale to nie som ochotný zaplatiť, teda sa budem musieť uspokojiť s hardtail. Dilema, keďže absolútne netuším načo sa zamerať - ja si viem tak vybrať farbu ale inak keď idem podľa parametrov španielska dedina. Určite chcem značku, cenovú reláciu nemám presne stanovenú, peniaze ma až tak netlačia ale súčasne nechcem ísť do žiadnych šialeností. Pretože bicykel je jedna vec ale ako to už je so všetkým, tak ďalšie doplnky k nemu bude ďalšia pekná položka. Rád by som sa bavil maximálne do 1k €. V prípade keď vezmem ja neviem CUBE za 600€ vs 900€ bude nejaký podstatný rozdiel v kvalite ? Alebo v čom by som ho mal očakávať ? Som naozaj absolútny amatér a teda neviem presne čo mám očakávať a na čo sa zamerať, nechystám sa s tým až tak nikam, naozaj len les, polné cesty, jednoduché zjazdy a podobne. Tiež som sa zamýšľal nad veľkosťou rámu, keďže meriam 187cm tak zvažujem 19 alebo 21", ešte som nebol nič pozerať zatiaľ, tým, že je to v štádiu reálneho uvažovania brázdim internet a snažím sa získať trošku viac informácií, a nejaký ten všeobecný rozhľad. Za nejaké to objasnenie a usmernenie, prípadne nejaké nápady na konkrétny bike, budem vďačný.
ja na tvojom mieste kupim celoodpruzeny z bazosu.. najdi si nejaky dobry na bazosi, chod sa previest a skusit.. celoodpruzeny je fakt na nezaplatenie oproti hardtailu. ak mas 187cm tak 19" bude fajn pre teba ak budes jazdit les, polne cesty, a tak.. ale ak by si siel na cesty a dlhe trate, tak skor 21"
vo vybave nech je rozhodne hydro brzda, nejaka vzduchova alebo olejova vidla, atd..
napr:
https://sport.bazos.sk/inzerat/85749758 ... el-195.php
https://sport.bazos.sk/inzerat/85739750 ... er-Bud.php
a tak podobne
vo vybave nech je rozhodne hydro brzda, nejaka vzduchova alebo olejova vidla, atd..
napr:
https://sport.bazos.sk/inzerat/85749758 ... el-195.php
https://sport.bazos.sk/inzerat/85739750 ... er-Bud.php
a tak podobne
Spoiler: ukázať
Známy kúpil celoodpružený a nevie si vynachváliť. Zváž tie biky z bazošu.
Ale ak by si nakoniec predsa len šiel do hardtail, na zadok mi dosť pomohla táto sranda:
https://sedlovky.heureka.sk/suntour-sp1 ... YsEALw_wcB
Neviem porovnať s celoodpruženým bikom, ale zadok sa cíti podobne ako sa cítili ruky keď som im doprial odpruženú vidlu. Predpokladám že najväčší rozdiel bude v stabilite a ovládateľnosti, čo mne osobne nevadí lebo chodím hlavne cestu a ľahký terén a išlo mi skôr o pohodlie pre zadok, ale na ťažší terén by som chcel celoodpružený.
Ale ak by si nakoniec predsa len šiel do hardtail, na zadok mi dosť pomohla táto sranda:
https://sedlovky.heureka.sk/suntour-sp1 ... YsEALw_wcB
Neviem porovnať s celoodpruženým bikom, ale zadok sa cíti podobne ako sa cítili ruky keď som im doprial odpruženú vidlu. Predpokladám že najväčší rozdiel bude v stabilite a ovládateľnosti, čo mne osobne nevadí lebo chodím hlavne cestu a ľahký terén a išlo mi skôr o pohodlie pre zadok, ale na ťažší terén by som chcel celoodpružený.
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
Neviete pls, či sa dá niekde na centrále Alzy v BA zamknúť bicykel?
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
v rámci centra by som asi bike vonku nenechaval, hlavne ak je lepší. tahaj ho dnu:))
ujebkali mi už 2 a aj zo straženeho parkoviska v robote rovno pri bude sbs. chlapci su rýchli veru.
ujebkali mi už 2 a aj zo straženeho parkoviska v robote rovno pri bude sbs. chlapci su rýchli veru.
- killswitch
- VIP
nakoniec som siel dovnutra a zamkol ho o schody pri vydaji
mate niekto skusenosti s lacnymi ruksakmi z ciny?
potrebujem nieco, v com si odnesiem nahradne tricko, spodne pradlo, vetrovku a obed do prace.
nieco taketo?
mate niekto skusenosti s lacnymi ruksakmi z ciny?
potrebujem nieco, v com si odnesiem nahradne tricko, spodne pradlo, vetrovku a obed do prace.
nieco taketo?
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
šak to je turistický vak Také ani nepozeraj. Ten spodok si nezapneš lebo to je nepohodlné pri jazde a bude ti to iba lingať,
.
- killswitch
- VIP
teraz jazdim s tymto: https://www.ferrino.cz/zbozi/719-cumbre-doprodej/ je to tazke a je mi v tom teplo. tiez to ma bederny pas, ktory jednoducho zapnes za chrbtom a nicomu nevadi. to je to najmenej, co by ma trapilo.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Nie je nad to napchať všetko do brasni na biku a chrbát mať voľný..hlavne v tomto hice
Furt rozmýšľam čo tam tí ľudia majú. Ja dávam v pohode 100km MTB výjazdy bez ruksaku. Náradie,jedlo,vodu,sprej na psy..všetko je na biku
Furt rozmýšľam čo tam tí ľudia majú. Ja dávam v pohode 100km MTB výjazdy bez ruksaku. Náradie,jedlo,vodu,sprej na psy..všetko je na biku