zabudol som, ja mam tiez 25A hlavny (resp. 3x25) a klima je na 16 istici aj ked v datasheete odporucaju 25 a nebol ziaden problem.
U mna to za dnesok vyzera takto (vacsinu casu 1 jednotka), merak je cisto na klime
https://ibb.co/LxdCPcx
To v noci je vnutorna 2.5kW v spalni (11m2 ) na 1 rychlosti fukania
Klimatizacia do bytu alebo len rekuperacia ?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: Klimatizacia do bytu alebo len rekuperacia ?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Skus kverinac. Dnu ked ti zapacha to to okrem hadicky je sajrajt medzi lamelami.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Mobilna klima to v pohode vychladi, ale inak som velky odporca mobilnych klim. Mal som to a je to jednoducho zle. Hlucne, nemotorne, teply vzduch vyfukujes tucnou rurou (akoze DN100 harmonikova rura) - musis to niekde vyfukovat, nadrz na vodu je samozrejme integrovana a zaplnis ju za 2-4 hodiny = stale manualne vylievas nadobku. Tiez som si to kupil roky rokuce dozadu, lebo som uz nevedel vydrzat v teple a mal som z toho radost mozno tak prve 3 dni, potom to uz bolo meh a otrava. Nehovorim, ze sediet v teple je lepsie, ale ked uz to ides riesit, asi by som to riesil poriadne, aj za cenu, ze este cely august budes este sediet v teple.Pepeb007xx napísal: ↑Pi 12. Júl, 2024, 17:02 ked mam dom, spodne poschodie, obyvacka a kuchyna s jedalnou, bez dveri, spojeny priestor, cez 70m2 + vchod na schopy bez moznosti zatvorit, vychladi mi to nejaka mobilna klima? toto leto ma zabija
Akokolvek opovrhujem cinskymi vyrobkami, tak asi jedina takato prenosna klima, co sa mi paci, je Midea PortaSplit. V podstate bezna vonkajsia jednotka spojena pomerne placatym chobotom s decentnou vnutornou jednotkou. Stale musis prepchat ten kabel cez pootvorene okno, ale aspon to prijemne vyzera a tu najhlucnejsiu vec vystrcis von z miestnosti.
Klasicka split jednotka na stene je nenahraditelna. Samozrejme montovat to teraz znamena sutazit o termin so vsetkymi ludmi, co si spomenuli, ze v lete je teplo a chcu klimu. Inak predpokladam, ze PC mas na tom spodnom poschodi, lebo rovno ti poviem, ze akokolvek budes chladit spodne poschodie, tak hore sa to nedostane - tam potrebujes dalsiu klimu.
-
- Pokročilý používateľ
Borci neaku firmu z Ke? Dik
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
My mame od comklima.. sice oni robia aj na zapade. Co sme robili 'prieskum trhu' 5 rokov dozadu, tak mali asi najlepsi pomer cena/vykon.
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
V tomto sa trochu pohla doba. Zena ma v kancli a v sklade mobilnu klimu, lebo majitel budovy odmieta pevne osadenu jednotku vonku, ale s tou 100mm dierou problem nemal, pretoze je to stara budova a kazde 2 okna maju medzi sebou 40x40cm panel, ktory je vymenitelny, tak tam im dovolil vyvrtat dieru.
Donedavna mali stare klasicke klimy (lebo ved, sluzili nejakych 12-15 rokov) a mali vyvod hadicku cez stenu von v sklade a do vedra v kancelarii. V kancli im prdla klima minuly rok, tak kupili nieco co bolo skladom v elektre v okoli ZV, spojazdnil som, nasadil novu ruru a priechodku, odtokovu hadicku do vedra a ... nic ... ani po 2 tyzdnoch kvapka vody vo vedre, az som sa zacinal bat, ze som to zle zapojil a tecie to niekde do vnutorneho zasobnika a ten pretecie a bude zle. Ale nie, proste voda nikde, zima poriadna, spotreba tretinu nizsia ako predosla klima. Hluk sice robi, ale ked len udrziava 25 stupnov, tak sa da normalne pracovat a nevnimas ju o nic viac ako premavku vonku alebo tukanie do klavesnice ci neonku na strope.
Pred mesiacom odisla klima v sklade, kupilo sa zas nieco podobne ako predtym, napojil odtok cez stenu a ani z neho nic nekvapka. Proste nove klimy vedia tu vodu vyfukovat priamo cez tu 100mm hadicu von a to dokonca tak, ze po roku v hadici nie je plesen ani v zahyboch, nie je mach ani plesen na prechodke z vonkajsej strany...
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
Vies o niekom kto by vwdel vycistit odtokovu hadicku?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Aky je dlhy? Tam vopchaj kus drotu a hlavne daj na koniec sitko.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Mozem sa spytat aka firma ti to montovala, ze ti to nechcu prist opravit ?