Ja to mám presne naopak, už ma nebaví riešiť FOMO, jednoducho hrám a neriešim či a kde sa dá ešte nejaký detail vypiplať keď sa s tým pohrám, aj tak to reálne nevnímam keď sa už do hry "zažeriem", len keď si to všímam kvôli porovnávaniu, bežne som zvyknutý pozrieť FPS, nastaviť detaily aby bolo 80+ pri minimálnom úbytku kvality a iba sa k tomu vrátim ak narazím na náročný úsek v hre kde to viditeľne klesne a začne to byť nepríjemné. Teraz som trochu riešil zo zvedavosti lebo mám novú kartu ale aj to ma rýchlo prestalo baviť.
Pre zaujímavosť, skúšal som undervolt + zníženie power limitu o 30%, FPS klesli v náročnej lokalite z okolo 62 na okolo 60 a watty z 300 na 220. Brutalita, ale tak to je X4: Foundations, s 7600X som videl aj 40, s 9800X3D zatiaľ minimum 55, ale zase v inej lokalite mám kľudne 120+FPS
A to že FOMO neriešim bude aj výberom hier, neviem či za posledný rok mala aspoň polovica hier čo som hral DLSS, nehovoriac o tom či by vo väčšine z nich vôbec dával nejaký zmysel
Opačná feature mi chýba, upscaling pixelových hier. Dúfal som že to poriešim s Lossless scaling ale okrem jednej hry kde to ale kazilo UI som nepochodil kvôli požiadavkám a spôsobu ako to funguje. Ale až na to UI to fungovalo prekvapivo dobre, dal som špeciálny anime upscaler algoritmus a z pixelovej hry to spravilo prakticky anime/cartoon a s minimom artefaktov ak si odmyslím to UI, mňam. Je mi jasné že niekomu sa teraz obrátil žalúdok ale my game, my rules, ja osobne hrám pixelové hry kvôli gameplayu a nie kvôli tomu že vyzerajú ako z 80. rokov, upscaling aspoň na tie 90. roky je pre mňa killer feature

A tiež už som spomínal že sral pes na framegen v strieľačkách tam ma to necháva úplne chladným, kde je framegen pre stratégie? Animácie sú často low frame a framegen cez ovládače ich krásne vyhladí, bohužiaľ to vyzerá krásne len do momentu keď človek začne panning, a že v stratégiách je panning častý jav je understatement roka. Ale napr. v IXION fungovalo aj FSR framegen 1.0 prekvapivo dobre aj počas panningu, som zvedavý teraz s framegen 2.1, každopádne keby upscaling a framegen nebol taký proprietary fragmented shitshow mohol by byť s minimálnym úsilím takmer všade a poriadne.
A o toto všetko nás pripravuje nVidia tým že všetko tlačí nasilu proprietárne, kde je to dávno ohlásené riešenie od MS ktoré malo spraviť univerzálny DirectX framework pre upscaling a framegen? V nedohľadne, lebo nVidia ho ignoruje tak to musí aj AMD aj Intel riešiť rovnako proprietárne, každý samostatne a potom sa tu bavíme ktorá hra podporuje ktoré technológie, v akých verziách a ako dobre implementované, a či vôbec sa developerom do toho chce keď to musia robiť ručne na 3x inak na nich budú ľudia pindať keď si vyberú iba jednu-dve. A síce nVidia tvrdí že to je easy, ale očividne nie lebo z vyjadrení ľudí po fórach keď to odfláknu tak vraj aj DLSS vie vyzerať hrozne - neviem overiť lebo DLSS capable kartu nemám ale nemám dôvod tomu neveriť, vidím s FSR že dakedy viac záleží od konkrétnej implementácie ako implementovanej verzie. Stav ktorý vyhovuje len a len nVidii a škodí všetkým ostatným vrátane hráčov a developerov.
Sorry za rant na konci príspevku.
Mani k tomu problému s overlay - to je presne príznak nestabilnej karty, zvyčajne UV/OC. A je to problém diagnostikovať lebo v 5 hrách to ide dobre, v piatej ale občas preblikne obraz a v šiestej ide všetko dobre ale len v niektorých lokalitách je taká špecifická záťaž že to jadro nezvládne a bum, overlay zrazu nejde/blbne aj keď doteraz išlo ale inak si nič nevšimneš, alebo celkovo Adrenaline nemusí ísť otvoriť ani po vypnutí hry kým nereštartneš PC, alebo PC sa resetne a Windows nabehne s disabled GPU alebo čokoľvek iné... mne osobne veľmi dlho trvalo kým som si to spojil s UV, pritom fakt stačilo znížiť UV a problémy s overlay zrazu zmizli. Samozrejme tým nechcem tvrdiť že žiadne bugy tam nemajú, určite sú, len hovorím osobnú skúsenosť.
Na jednej strane nemôžme kvôli tomu tvrdiť že AMD má nestabilné ovládače lebo keď robíš OC/UV si upozornený že nikto nič negarantuje, na druhej strane je to úplne odlišné správane ako u nVidie a bežne si to ľudia s OC/UV nespoja a vinia z toho "zlé" ovládače. Na jednej strane je fajn že nie každá nestabilita karty vyústi do pádu hry či celého PC, na druhú stranu to dosť sťažuje diagnostiku a vytvára mylné dojmy o nestabilite ovládačov alebo o tom ako dobre idú AMD karty undervoltovať.