Všeobecná diskusia
- sh4d0wko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Dec, 2009, 17:21
Re: Všeobecná diskusia
este otazka, v aute v interieri som mal nalepeneho dlhe roky takeho psa co trasie hlavou obosjtrannou paskou penovou, dal som ho dole a paska na par miestach uz ztvrdnuta ako plast, co slo dole IPOu to som dal dole, ale stale su tam nejake kúsky... nejaky nápad ako to dať dole bez toho aby som poškodil palubovku pod tým?
edit: skusim to fenom, ale ak mate ine napady nejakou chemiou tak v klude piste
edit: skusim to fenom, ale ak mate ine napady nejakou chemiou tak v klude piste
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
osvedcena ekologicka chemia - naslinit a suchat prstom nejde?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
V sobotu pri kontrole prevádzkových kvapalín som si úplnou náhodou všimol, že mám vypálenú jednu poistku.
Vymenil som, neriešil som, aj keď mi to bolo čudné, lebo neviem o ničom, čo by mi nefungovalo.
Keď som ju ale dnes po príchode domov z práce naschvál išiel znova skontrolovať, nepotešilo ma že bola zasa vyrazená.
Problém je v dvoch veciach. Po prvé to, že netuším, na čo (pre čo) tam tá poistka je a neviem o ničom, čo by mi nefungovalo a po druhé že som skúšal Googliť ako najlepšie viem a nenašiel som ani jeden jediný popis poistkovej & reléovej skrinky umiestnenej v motorovom priestore.
Nevedel by mi náááhodou niekto pomôcť?
Ak by náhodou áno, tak sa jedná o Opel Omega B Estate, r.v. 2000, 2.5TD (X25TD) - pofaceliftový model, často mylne označovaný ako Opel Omega C. Jedná sa mi o poistkovú skrinku umiestnenú pod kapotou pri motore hneď vedľa autobatérie. Nie o poistkovú & reléovú skrinku v interiéri auta.
Vymenil som, neriešil som, aj keď mi to bolo čudné, lebo neviem o ničom, čo by mi nefungovalo.
Keď som ju ale dnes po príchode domov z práce naschvál išiel znova skontrolovať, nepotešilo ma že bola zasa vyrazená.
Problém je v dvoch veciach. Po prvé to, že netuším, na čo (pre čo) tam tá poistka je a neviem o ničom, čo by mi nefungovalo a po druhé že som skúšal Googliť ako najlepšie viem a nenašiel som ani jeden jediný popis poistkovej & reléovej skrinky umiestnenej v motorovom priestore.
Nevedel by mi náááhodou niekto pomôcť?
Ak by náhodou áno, tak sa jedná o Opel Omega B Estate, r.v. 2000, 2.5TD (X25TD) - pofaceliftový model, často mylne označovaný ako Opel Omega C. Jedná sa mi o poistkovú skrinku umiestnenú pod kapotou pri motore hneď vedľa autobatérie. Nie o poistkovú & reléovú skrinku v interiéri auta.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Choď na fórum slovenského opelclubu, veľa užitočných ľudí tam je čo takéto veci vedia poskytnúť
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
undertaker, stiahni si knihu, Jak na to Opel Omega B, tam nájdeš umiestnenie a popis poistiek
-
- Používateľ
Slovenské Opel fórum mi naozaj nenapadlo, napriek tomu že som tam už raz užitočnú radu našiel. Skúsim niekedy tam.landrower napísal:Choď na fórum slovenského opelclubu, veľa užitočných ľudí tam je čo takéto veci vedia poskytnúť
Mám tú knihu, pozeral som, poistková skrinka zobrazená v tej knihe sa nezhoduje s mojou.mirko285 napísal:undertaker, stiahni si knihu, Jak na to Opel Omega B, tam nájdeš umiestnenie a popis poistiek
Ale teraz mi napadlo, že tie pätice relátok & poistiek sú tam vyriešené "modulárne" - dá sa hocičo "odopnúť" a "pripnúť" úplne inde/k hocičomu inému, tak to skúsim porovnať a vylučovacou metódou identifikovať.
(či to náhodou niekto v minulosti z nejakého dôvodu nepoprehadzoval)
A keď sa to naozaj nebude zhodovať, skúsim to Opel fórum.
A pozeral si pre správny model a správnu motorizáciu?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
este sa opytaj ci pozeral spravnu znacku auta
http://www.vodc.co.uk/showthread.php?t=1934
http://oldsite.omegaowners.com//forum/Y ... 1176542235
ktora z nich je to ?
ktora z nich je to ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
áno, resp. niemirko285 napísal:A pozeral si pre správny model a správnu motorizáciu?
V tej knihe je zobrazená a popísaná jediná poistková skrinka a nie je uvedené, pre aký motor to je. Vyzerá však mierne odlišne od mojej.
(V *.pdf súbore ktoré mám k dispozícii ja je to strana č. 252, číslo strany toho oskenovaného papiera je 254)
Z 2. linku môj motor (X25DT) podľa obrázka poistka s označením 27a. A je to bez popisump3turbo napísal:este sa opytaj ci pozeral spravnu znacku auta
ktora z nich je to ?
Ale aspoň je tam označenie (F55), skúsim na to prísť podľa elektrických schém...
A taktiež tam skúsim dať ešte jednu (poslednú pred vyriešením problému) poistku a skúsiť vypozorovať, kedy ju odpáli. Nikdy som napríklad nevidel, aby sa mi roztočil vetrák pred intercoolerom.
Ono ja by som sa možnože aj išiel na to opýtať do Opla, veď naň vidím z balkóna... ...ale nemám chuť, lebo keď som od nich chcel tesnenia (guferá) na diferenciál, tak guferá pre výstupy (poloosi) mi predať vedel a gufero pre vstup (kardan) mi povedal, že tam nie je. Ja na neho že WTF? A on že ho nevidí v katalógu, tak že ho tam asi nemám....
Tak ja že díky, dovi...
\\edit:
Na základe veľmi zbežného pozretia elektrických schém sú možné príčiny "Heater Blower Motor" alebo "Air Conditioning Blower Motor". Nechce sa mi teraz pozerať to podrobne, povenujem sa tomu hádam zajtra, ale zatiaľ mi to moc nedáva zmysel, som v tom že ohľadom kúrenia a A/C mi všetko funguje, resp. neviem o tom že by mi niečo nešlo/išlo divne/šlo nesprávne.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
kks.... dnes som slintal nad Teslou P85D biela, cierna strecha a BL znacky. Asi si niekto doprial
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
dalsi generator nahodnych slov
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
vedel by mi niekto odporucit dobry servis na VW?
mal som temu kde kamos vyberal auto do 8k a silou mocou chce passat (neriesim nech si kupi co chce lebo som nasiel x alternativ a aj tak ide po passate)
Takze teraz hladame naozaj dobry servis ktory by mu vedel povedat ci je auto ok a co je na aute zle a ci to je v pohode kupa..
doporucenia?
dik moc
mal som temu kde kamos vyberal auto do 8k a silou mocou chce passat (neriesim nech si kupi co chce lebo som nasiel x alternativ a aj tak ide po passate)
Takze teraz hladame naozaj dobry servis ktory by mu vedel povedat ci je auto ok a co je na aute zle a ci to je v pohode kupa..
doporucenia?
dik moc
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Papek --> Nasraty a mozno este v soku. Vobec by som sa necudoval, keby si v podobnej situacii hapkal do mikrofonu podobne
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> kks.... dnes som slintal nad Teslou P85D biela, cierna strecha a BL znacky. Asi si niekto doprial
hej, moj byvaly kolega, 80k bez DPH. Zaruka na baterie 7 alebo 8 rokov, ziadne otazky. Velky tablet vnutri, ale to maju uz vlastne vsetky.
Jaaaaj ma zase napadol ten lajbavy Maxim dofrasa
hej, moj byvaly kolega, 80k bez DPH. Zaruka na baterie 7 alebo 8 rokov, ziadne otazky. Velky tablet vnutri, ale to maju uz vlastne vsetky.
Jaaaaj ma zase napadol ten lajbavy Maxim dofrasa
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Ut 28. Júl, 2015, 18:52, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.