Všeobecná diskusia
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Všeobecná diskusia
Vyber si ten kratsi interval, bez ohladu na to co ti v predajni/servise budu nahovarat.
Urobis dobre motoru aj turbu.
Urobis dobre motoru aj turbu.
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
superb je skvely vyber...
http://www.skoda-auto.sk/SiteCollection ... cennik.pdf
a pytal si sa, ci ti daju s intveralom 15 000km?
neverim tomu, podla mna ten cennikovy 4rocny servis zahrna LL servis podla odporucani vyrobcu bohuzial. urcite nebudu menit olej 4x, ked mozu 2x a nic tym neporusia. aj ked vsetci vieme, ako motoru ta vymena raz rocne prospeje, ale nemyslim si, ze ponuknu vymenu raz rocne zdarma, ale ktovie.
http://www.skoda-auto.sk/SiteCollection ... cennik.pdf
a pytal si sa, ci ti daju s intveralom 15 000km?
neverim tomu, podla mna ten cennikovy 4rocny servis zahrna LL servis podla odporucani vyrobcu bohuzial. urcite nebudu menit olej 4x, ked mozu 2x a nic tym neporusia. aj ked vsetci vieme, ako motoru ta vymena raz rocne prospeje, ale nemyslim si, ze ponuknu vymenu raz rocne zdarma, ale ktovie.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
suhlas, na 15k km oleje sa dnes nikto nehra, toboz aby to ponukal v cene KED NEMUSI.
Maniak, velmi hlboko sa ospravedlnujem a uklanam sa až si bimbám pipík noštekom, vychadzal som z tohoto :
http://www.skoda-auto.cz/mam-vuz-skoda/ ... -intervaly
http://www.skoda-auto.sk/servis/intervaly/superb
ano, fakt sa tam pise ze Superb vymena oleja 50.000km. Vidim ze nie vsetky modely za vsetkych okolnosti, ale povedzme si tak, 30.000km dodrziava skoro kazdy. Ved kto uz by zbytocne predcasne vyhadzoval peniaze za sprostu vymenu oleja ked nemusi. A to si este povedzme ze ked autu skonci zaruka a nemusi chodit do autorizakov, tak proste nechodi a 30k km intervaly sa sem-tam pretiahnu na 40k pretoze teraz sa mi to nehodi, ved to este netreba, chvilku to este vydrzi, jooooj teraz musim inde davat prachy nez do blbeho oleja atd, atd, atd.
Takze aj preto dnesne verkliky statisticky vydrzia menej ako Fulleshove. Stare auta boli ukrutne viac blbuvzdornejsie.
Maniak, velmi hlboko sa ospravedlnujem a uklanam sa až si bimbám pipík noštekom, vychadzal som z tohoto :
http://www.skoda-auto.cz/mam-vuz-skoda/ ... -intervaly
http://www.skoda-auto.sk/servis/intervaly/superb
ano, fakt sa tam pise ze Superb vymena oleja 50.000km. Vidim ze nie vsetky modely za vsetkych okolnosti, ale povedzme si tak, 30.000km dodrziava skoro kazdy. Ved kto uz by zbytocne predcasne vyhadzoval peniaze za sprostu vymenu oleja ked nemusi. A to si este povedzme ze ked autu skonci zaruka a nemusi chodit do autorizakov, tak proste nechodi a 30k km intervaly sa sem-tam pretiahnu na 40k pretoze teraz sa mi to nehodi, ved to este netreba, chvilku to este vydrzi, jooooj teraz musim inde davat prachy nez do blbeho oleja atd, atd, atd.
Takze aj preto dnesne verkliky statisticky vydrzia menej ako Fulleshove. Stare auta boli ukrutne viac blbuvzdornejsie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ty si si zas zobral tu najukrutnejsiu picovinu len aby ti to sedelo, 50k maju PDcka s olejom 506.00, a aj to iba v urcitych regionoch s urcitymi palivami. Superb 3 ma normalny LL interval max 30k/dva roky, pisem max, nakolko to moze pipnut aj skor.
.
-
- Pokročilý používateľ
ved hej, zobral - rovnako najhorsia pitchovina pred 15 rokmi bola 15000km, tak co.
Potom vyrobcovia zistili ze manazerkovia firiem a sudruhovia obcania strasne ale ukrutne strasne pocuvaju na to ze nemusia menit olej tak casto (aaach najhorsia to polozka vo vlastnictve auta) a tak to veeeeeeselo natiahli na 30k lebo ved tie zasrane motory to vydrzia v zaruke a co sa stane potom...
ze je to tak ? Ze vyrobcom strasne vyhovuje aj 60k km vymenny interval, len to nemozu spravit lebo oleje tolko nevydrzia a potom ani motory ? Opel skusal 50k, velmi rychlo a velmi poslusne sa vratili na "industry standard" 30k.
edit : inak ake su vase skusenosti s tymi LL olejmi, kedy vam pipaju olejnicky na vymenu ? A nezabudnite spomenut ake jazdy jazdite (95% dialnice a pod) a aky mate voz/motor.
Potom vyrobcovia zistili ze manazerkovia firiem a sudruhovia obcania strasne ale ukrutne strasne pocuvaju na to ze nemusia menit olej tak casto (aaach najhorsia to polozka vo vlastnictve auta) a tak to veeeeeeselo natiahli na 30k lebo ved tie zasrane motory to vydrzia v zaruke a co sa stane potom...
ze je to tak ? Ze vyrobcom strasne vyhovuje aj 60k km vymenny interval, len to nemozu spravit lebo oleje tolko nevydrzia a potom ani motory ? Opel skusal 50k, velmi rychlo a velmi poslusne sa vratili na "industry standard" 30k.
edit : inak ake su vase skusenosti s tymi LL olejmi, kedy vam pipaju olejnicky na vymenu ? A nezabudnite spomenut ake jazdy jazdite (95% dialnice a pod) a aky mate voz/motor.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ono klasicky scenar je kupit auto na lizing 4 roky odpisovat z nakladov, najazdit cirka 100tis a potom predat a kupit zase nove. V takom pripade staci ozaj dodrzat LL interval, ked sa nieco poserie kryje to zaruka. Co sa stane motoru po zaruke nikoho netrapi.
Potom si to dakto kupi ako best kauf s malym najazdom a plnou servisnou historiou.
Apropo 1.9TDI 96kW poznam 2 kusy oba okolo 300tis, oba turbo povodne, jazdene od nova ako sa ma, bohuzial vstreky sa menili uz na oboch.
Potom si to dakto kupi ako best kauf s malym najazdom a plnou servisnou historiou.
Apropo 1.9TDI 96kW poznam 2 kusy oba okolo 300tis, oba turbo povodne, jazdene od nova ako sa ma, bohuzial vstreky sa menili uz na oboch.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Poznam 1.9 TDI co jazdi LL, 560 tisic, Multitronic. A na LL neni nic zle ak je adekvatny objem oleja, take R5 maju dvojnasobne obsahy olejov, tam ani 50k nevadi, nakolko na 2,5 litra objemu ide cca 9 litrov oleja
.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
felipe25, turbo: v predoslej sprave som napisal, ze v cene je 4x predpisany servis (4x vymena oleja). Mozu mi nastavit 15 000km interval pre vymenu oleja a potom si tieto 4 vymeny oleja navyse (do 120 000 km) zaplatim sam. Ako sa rozhodnem, to este uvidim, celkom by mi vyhovovalo nieco ako 20 000 km interval (kludne LL olej), taky mam teraz na Civicu a kazdych 5 mesiacov je servis. Inak tych 120 000 km mam najazdenych tak za 2,5 roka, cize aj pri 30 000km intervale by som bol v servise kazdych cca. 9 mesiacov.
FVE 12.45 kWp V/Z
Auto ti pride s QIx/QGx intervalom, nanho je urceny predpis, akykolvek ukon medzi si mozes hradit sam. Poznam X ludi, to menia olej po 15 tisic, aj napriek LL predpisu.
.
Pred 15 rokmi sa menil olej kedy?mp3turbo napísal:ved hej, zobral - rovnako najhorsia pitchovina pred 15 rokmi bola 15000km, tak co.
...
-
- Pokročilý používateľ
v stredu doobeda a potom v novembri. Opytaj sa tu otazku inak, presnejsie. Vacsina vyrobcov mala predpisane 15k intervaly, semtam 30k long-life.
>> Poznam X ludi, to menia olej po 15 tisic, aj napriek LL predpisu.
a velmi dobre robia, tam sa zasluzi silna pochvala.
Samozrejme je pravda ze ked ma auto 8-9 litrov oleja, tak ten sa znehodnocuje uplne inak ako 3.5 litrova napln v 1.2htp ktora je genialnostou inzinierov vedena direkt nad horucim vyfukom.
Bohuzial si povieme pravdu, ze 8 litrov oleja nema hadam ziadny bezny 4valec. Holt jo. Ved to uz by bolo, tak sialene vela oleja za taku sialenu cenu (65-70eur olej, ano viem ze su aj drahsie ale za 32-35eur sa da kupit absolutne krasny Mobil1, Shell atd olej v objeme 4 az 5 litrov podla predajcu).
Samozrejme je pravda ze ked ma auto 8-9 litrov oleja, tak ten sa znehodnocuje uplne inak ako 3.5 litrova napln v 1.2htp ktora je genialnostou inzinierov vedena direkt nad horucim vyfukom.
Bohuzial si povieme pravdu, ze 8 litrov oleja nema hadam ziadny bezny 4valec. Holt jo. Ved to uz by bolo, tak sialene vela oleja za taku sialenu cenu (65-70eur olej, ano viem ze su aj drahsie ale za 32-35eur sa da kupit absolutne krasny Mobil1, Shell atd olej v objeme 4 az 5 litrov podla predajcu).
Sefov Renault 2.0 dCi, 8,5 litra oleja.mp3turbo napísal:v stredu doobeda a potom v novembri. Opytaj sa tu otazku inak, presnejsie. Vacsina vyrobcov mala predpisane 15k intervaly, semtam 30k long-life.
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
pokial viem MB C220CDi ma okolo 7l v sebe for example
neda sa tak uplne zovseobecnit objemy olejov...
neda sa tak uplne zovseobecnit objemy olejov...
Steam: michalsveto
http://www.autochip.eu/sk/chiptuning/ skusenosti?
tých 10 koní navyše a 100 nM by sa mi skutočne zišlo keď mám naložené auto
http://www.autochip.eu/sk/chiptuning/ta ... p/?#detail
motor má 80k reálnych - cez vik kontrolovaný všetko tesní skvelý stav, kvapaliny vymenené, brzdy jak nové , rozmýšlam o takejto úprave skrz ten výkon nakoľko keď ideme na turistiku a naložíme fakt plné auto zrýchlovanie sa stáva celodenným plánom
tých 10 koní navyše a 100 nM by sa mi skutočne zišlo keď mám naložené auto
http://www.autochip.eu/sk/chiptuning/ta ... p/?#detail
motor má 80k reálnych - cez vik kontrolovaný všetko tesní skvelý stav, kvapaliny vymenené, brzdy jak nové , rozmýšlam o takejto úprave skrz ten výkon nakoľko keď ideme na turistiku a naložíme fakt plné auto zrýchlovanie sa stáva celodenným plánom