Mino: to Jurove mam nastudovane, to je samozrejme TOP, ale musel by som kupit pasiv, dremel, frezky a vsetko okolo, to by som dal zase do toho min 50€, to trochu straca zmysel potom, aj ked jasne ze by som to mal do buducna

asi skor kartu pustim na bazar a kupim Pulse 5700XT , ta to ma poriesene lepsie, ta ma samostatny plech, ktory chladi pamete a VRM a pasiv chladi iba samotne jadro.
Co sa tyka tejto Pulse 5700, max takty ake karta zvlada som neskusal, pretoze to uz nezvlada chladic. Rozumne takty su 1800/1900 pri 1V. Max takty co som zatial skusal boli 1950/1900 pri 1,056V, ale karta uz hriala 75C a vetraky na 2000ot co uz je riadny hukot.
Chladic musi chladit nie len samotne jadro,ale aj pamete a VRM + ma iba 3 heatpipe, cize je robeny fakt len na takty 5700 a nie 5700XT.
Rozdiel medzi chladicmi Sapphire Pulse 5700 a 5700XT.
Takze asi si zadovazim Pulse 5700XT a pohram sa s nou. Co sa tyka tej 5700XT, pravdepodobne tam tak ci tak nevojde Morpheus, pretoze ten plech co chladi pamete a VRM, tak tie pasivy na nom su dost vysoke, musel by sa asi aj ten upravit. Hlavne okolo jadra, pasivy co chladia pamete by urcite kolidovali s heatpipe morpheusa...
Alebo kupim zase nieco ine
Dobru cenu si inak predstavujem, ako jednu z najdrahsich 5700XT