nVidia GeForce GTX 1060 (recenzie, informácie...)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: nVidia GeForce GTX 1060 (recenzie, informácie...)
Ja,ze aký kľud tu bol a zrazu pozrem veľký vír a asnod is back from "VACation"
Brosklo na koľko ti v záťaži pece ťa karta?aké fps máš na lolku?
Brosklo na koľko ti v záťaži pece ťa karta?aké fps máš na lolku?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno dejeBroslowski napísal:Záleží... v alze vyreklamuješ pomaly všetko, ak vieš kam ísť, inde neviem. Ale tak ak ta karta ide prečo by sa mala len tak pokaziť po čase? Deje sa toto vôbec už v dnešnej dobre? Ja také skúsenosti veru nemám, väčšinou ak niečo už raz ide fičí to pokial to nepredám
BTW: obrovský OC potenciál som zaznamenal na tej karte. Zatiaľ to vyzerá tak, že pamäte dokážu bežať efektívne na 9.4 GHz
http://www.guru3d.com/articles_pages/ms ... ew,25.html
možno ramky ale jadro je nasmiech podobne ako aj pri veľkých pascaloch...
posunutiel PL v podstate samé od seba dá 2GHZ
a potom to už každý pozná +100MHz a viac v podstate ani ťuk
kde sú časy prvého titaniku, ktorý z 860 došprintoval k 1200
o to tú moju chladí to isté čím sa chladia Pentiá 3258 , možno aj o trochu menšie
Naposledy upravil/-a dexterav v Pi 07. Okt, 2016, 19:33, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Ďakujem za radu, som si pôvodne myslel že s napätím sa pri Pascaloch nedá vôbec hýbať lebo som to aj v nejakej recke čítal a Afterburner mi nič také nedovoľoval. Moja chyba, pôvodne som stiahol stable verziu 4.2 ktorá to neumožňovala, beta 4.3 to umožňuje a po nastavení +100% voltage limit ide ako hodinky na +200 core a +700 VRAM (viac som ani neskúšal), teploty a hluk cca rovnaké ako predtým, spotreba celého PC 225W vo Witcher 3... balada
Zatial som okrem teba nevidel nikoho, kto by mal v podpise uvedene hodnoty nastavenia posuvnikov z AB a nie OC hodnoty GPU a VRAM v GHz alebo v MHz. Chces byt cool?
/ Amiga 1200 / Nvidia Shield K1 / PlayStation 4 Slim / PC: Intel + Nvidia /
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 09. Jún, 2015, 13:44
1060 3gb Catalyst ultra settings stable 60fps 2600-3000MB, hyper to uz nerozchodi, ale nehonim si nad max nastaveniami taze je mi to jedno
Audio: Fiio E10K/ HiFiman HE 400 SE/ Microlab B77
Tak VRAM by sa ešte dalo, ale core lieta hore-dole nielen podľa hry, ale aj podľa aktuálnej záťaže, teploty či konštelácie hviezd, takže mi to príde dosť nepresné uvádzať...
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
tam skor ide o to, ze rozne znacky kariet maju odlisne stock cisla takze to +200 v podstate neni az tak informativne. Jasne da sa to dohladat ale kto by to robil
-
- Pokročilý používateľ
mam akurat teraz doma Gainward phoenix gtx 1060 (alza 261eur bez dph)
karta fakt peknucka, zakladne OC cca 2100/9200 bez problemov (opakovane crashovala iba jedna hra ale ta blbla pri vsetkom co malo aj trosku OC "e_gfxgraphicsapierror" a zvacsa to karta po dlhsom hrani zhadzovala na 2060 na jadre- pri benchmarkoch ani raz nezhodila takty)
karta stale narazala na Plimit, zkukol som na nete Plimit mod, pomocou CLU, takze z povodneho 120% ukazuje karta po oc max 36% ...
co malo za nasledok, ze sa karta neblazni ked narazi na limit a drzi lepsie takty... take stable co drzala max je 2163/9420 - unigine valley ale to tak na hranu, pri hrani drzi pekne stable 2115/9350.
p.s. neviem ako je to u pascalov ale toto vsetko bolo so stock voltazou, nakolko pridavanie voltaze v AB nemalo absolutne ziadny vplyv na stabilitu /oc
karta fakt peknucka, zakladne OC cca 2100/9200 bez problemov (opakovane crashovala iba jedna hra ale ta blbla pri vsetkom co malo aj trosku OC "e_gfxgraphicsapierror" a zvacsa to karta po dlhsom hrani zhadzovala na 2060 na jadre- pri benchmarkoch ani raz nezhodila takty)
karta stale narazala na Plimit, zkukol som na nete Plimit mod, pomocou CLU, takze z povodneho 120% ukazuje karta po oc max 36% ...
co malo za nasledok, ze sa karta neblazni ked narazi na limit a drzi lepsie takty... take stable co drzala max je 2163/9420 - unigine valley ale to tak na hranu, pri hrani drzi pekne stable 2115/9350.
p.s. neviem ako je to u pascalov ale toto vsetko bolo so stock voltazou, nakolko pridavanie voltaze v AB nemalo absolutne ziadny vplyv na stabilitu /oc
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Tak ono teoreticky, pokiaľ pushuje GPU Boost, tak ani niet prečo riešiť pridanie voltáže - ten je navrhnutý, aby nespôsobil nestabilitu...
Ako je na tom s teplotami? Nejaký auto curve máš? Prípadne nejaký rozdiel v percentách otáčok stock vs. posunuté PL a extended boost?
Ako je na tom s teplotami? Nejaký auto curve máš? Prípadne nejaký rozdiel v percentách otáčok stock vs. posunuté PL a extended boost?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Pokročilý používateľ
povodny boost bol tusim 1837, po plimit mode boostovala automaticky cca na 1940 plus minus autobus.
mam custom fan curve takze tam rozdiel neni a teploty taktiez ziadny rozdiel (asi je to vylucne zavisle na voltazi,ktora je v podstate rovnaka)
hlavne mi islo o to skusit ci karta pojde vyssie, ale bez nejakeho voltmodu to asi nepojde, ktozvie ci karta uz potom nema problem s nedostatkom stavy alebo kde je problem.
som si vsimol,ze ked som to pushoval za hranicu 9400 na pametiach a jadro cca 2160 plus, tak nestabilita zacala ako keby stuneringami resp pol sekundovymi zasekmi, ako hovorim pridanie voltaze v AB absolutne zmenu nesposobilo..
trosku mi uprimne na nvidii vadi,ze vlastne vzdy boost iny (pri plus 250, plus 260)- proste neviem nastavit priamo final boost kolko chcem - ak sa spravne vyjadrujem.... na rx480 som vedel,ze nastavim 1380 na jadre a tolko proste ide, tu nastavim plus nieco a skoci to neikde uplne inde.
mam custom fan curve takze tam rozdiel neni a teploty taktiez ziadny rozdiel (asi je to vylucne zavisle na voltazi,ktora je v podstate rovnaka)
hlavne mi islo o to skusit ci karta pojde vyssie, ale bez nejakeho voltmodu to asi nepojde, ktozvie ci karta uz potom nema problem s nedostatkom stavy alebo kde je problem.
som si vsimol,ze ked som to pushoval za hranicu 9400 na pametiach a jadro cca 2160 plus, tak nestabilita zacala ako keby stuneringami resp pol sekundovymi zasekmi, ako hovorim pridanie voltaze v AB absolutne zmenu nesposobilo..
trosku mi uprimne na nvidii vadi,ze vlastne vzdy boost iny (pri plus 250, plus 260)- proste neviem nastavit priamo final boost kolko chcem - ak sa spravne vyjadrujem.... na rx480 som vedel,ze nastavim 1380 na jadre a tolko proste ide, tu nastavim plus nieco a skoci to neikde uplne inde.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Otázkou je, či sa vôbec oplatí pridávať domu, čo i len 1mV, keď boostuje už aj teraz 2115/9350.
A to je to, ako funguje GB3 - osobne sa mi to páči.
A to je to, ako funguje GB3 - osobne sa mi to páči.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Pokročilý používateľ
tak sme na pretaktovani fore, takze kazdy sa snazi vymacknut co najviac staci aj 2ghz,ale preco neskusit co to da
popozeram po nete uvidime zatial je to zaujimave a maximalna spokojnost
popozeram po nete uvidime zatial je to zaujimave a maximalna spokojnost
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Dnes som listoval heuréku, pozeral 1060tky - ak niekto práve zvažuje kúpu, tak tieto linky stoja za zváženie:
http://www.shark.sk/graficke-karty/gain ... -1060-6gb/ (mala by byť plná záruka)
https://www.mironet.cz/msi-geforce-gtx- ... #209564919
Avšak, zaujala ma hlavne táto ponuka - http://datacomp.sk/msi-gtx-1060-6g-oc_d322217.html - blikla teraz táto v datacompe (plná záruka) - je možné, že to rýchlo zmenia, vyzerá to, že by to mohla byť https://www.msi.com/Graphics-card/GeFor ... o-overview (súdiac podľa taktu) - čo by bola úplná šupa za tie peniaze. Bude to asi limitované - bliklo to už aj na iných shopoch ale tie sú ešte horšie ako Datacomp.
Príjemná zmena v porovnaní s 293€ za Gainwardku na Alze., hlavne tá MSIčka z Datacompu.
http://www.shark.sk/graficke-karty/gain ... -1060-6gb/ (mala by byť plná záruka)
https://www.mironet.cz/msi-geforce-gtx- ... #209564919
Avšak, zaujala ma hlavne táto ponuka - http://datacomp.sk/msi-gtx-1060-6g-oc_d322217.html - blikla teraz táto v datacompe (plná záruka) - je možné, že to rýchlo zmenia, vyzerá to, že by to mohla byť https://www.msi.com/Graphics-card/GeFor ... o-overview (súdiac podľa taktu) - čo by bola úplná šupa za tie peniaze. Bude to asi limitované - bliklo to už aj na iných shopoch ale tie sú ešte horšie ako Datacomp.
Príjemná zmena v porovnaní s 293€ za Gainwardku na Alze., hlavne tá MSIčka z Datacompu.
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Zdravím, ak mám PCI Express 2, tak tam vôbec nepôjde táto grafika?