AOC Q3279VWF/D8 31.5" QHD 75Hz freesync
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Re: AOC Q3279VWF 31.5" QHD MVA 75Hz freesync
Ake je to IPS ? podsvietenie, cierna, ghosting atd
Spoiler: ukázať
zatial len narychlo z mojich dojmov (pre Q3279VWFD8):
- u mna bolo nutne ist po prvom zapojeni vo w10 do system > displej > mierka a rozlozenie a nastavit tam DPI 100% pretoze w10 tam automaticky priradil DPI 200%
- farby sa po prvom zapnuti zdaju celkom v "norme" na bezny lcd
- backlight bleed je tam nejaky tiez, neskor postnem foto
- glow tam je vcelku dost (samozreje cierna+jas nad 50%) ale ine sa ani nedalo cakat od IPS
- co som to rychlo zbezne preletel pixely ziadne vypalene nevidim
- pohyb v menu je celkom pomaly, taktiez sa mi nepodarilo priradit k tlacitkam ine funkcie ako maju nastavene defaultne (mozno som to nenasiel?)
- leskly ramik nieje az taky problem ako som si myslel ze bude, pravdepodobne to bude preto, ze je na taku uhlopriecku relativne uzky (1.5cm)
- ledka stavov sa neda vypnut ale vobec to nevadi lebo svieti len naozaj decentne (biela > on / stby > oranzova)
- sedy texturovany plast stojanu je celkom prakticky - nevidiet na nom odtlacky ani prach, zato vsade kde je leskly plast budete musiet utierat
- stabilita monitoru mi pride lepsia ako ukazuju v reckach kde s nim schvalne kyvu
- pretaktovat mi najskor nesiel, potom nabehol na 80Hz ale to vydrzalo tak 10min potom to spadlo, uz sa nezapol takze bolo nutne ist do nudzaku a zmenit to naspät na 75Hz a tak stale dokola.(DP kabel mam vlastny, kvalitny ver1.3 aj s odrusovacimi feritmi)
- cca do 70-80 cm od monitora skresluje farby pri lavom aj pravom ramiku do tmavsich tonov, zaujimave ze horna aj spodna strana ok, vo väcsej vzdialenosti vsetko ok
- konektor napajania 230V neposobi vobec doverihodne - pri zatlaceni kabla do konektora v minitore sa konektor zatlaci smerom dnu(do monitora) dobre 3mm a vrati sa naspät, ostatne konektory su pevne na svojom mieste
- spodne plasty /ako je napis AOC a ledka stavov/ naozaj nelicuju, celkovo je spracovanie plastov na velmi nizkej urovni, ktovie ako je na tom vnutrajsok...
- monitor je na to, ze nieje vyskovo nastavitelny umistneny na stojane dost vysoko - mezi stojanom a spodnou hranou monitora je 9,5cm; medzi stolom a spodnou hranou monitora 10,7cm
- zapinanie monitora zo stby trva troska dlhsie cca 14sec
- v baleni najdete len zaklad teda napajaci kabel, hdmi kabel, displayport kabel, cd a nejaku brozurku
vsetko hore spomenute moze byt poznacene pouzivanim profi monitorov Z serie od HP a "obycajnym" userom sa to moze zdat "normalne" proste je to monitor o kompromisoch.
- u mna bolo nutne ist po prvom zapojeni vo w10 do system > displej > mierka a rozlozenie a nastavit tam DPI 100% pretoze w10 tam automaticky priradil DPI 200%
- farby sa po prvom zapnuti zdaju celkom v "norme" na bezny lcd
- backlight bleed je tam nejaky tiez, neskor postnem foto
- glow tam je vcelku dost (samozreje cierna+jas nad 50%) ale ine sa ani nedalo cakat od IPS
- co som to rychlo zbezne preletel pixely ziadne vypalene nevidim
- pohyb v menu je celkom pomaly, taktiez sa mi nepodarilo priradit k tlacitkam ine funkcie ako maju nastavene defaultne (mozno som to nenasiel?)
- leskly ramik nieje az taky problem ako som si myslel ze bude, pravdepodobne to bude preto, ze je na taku uhlopriecku relativne uzky (1.5cm)
- ledka stavov sa neda vypnut ale vobec to nevadi lebo svieti len naozaj decentne (biela > on / stby > oranzova)
- sedy texturovany plast stojanu je celkom prakticky - nevidiet na nom odtlacky ani prach, zato vsade kde je leskly plast budete musiet utierat
- stabilita monitoru mi pride lepsia ako ukazuju v reckach kde s nim schvalne kyvu
- pretaktovat mi najskor nesiel, potom nabehol na 80Hz ale to vydrzalo tak 10min potom to spadlo, uz sa nezapol takze bolo nutne ist do nudzaku a zmenit to naspät na 75Hz a tak stale dokola.(DP kabel mam vlastny, kvalitny ver1.3 aj s odrusovacimi feritmi)
- cca do 70-80 cm od monitora skresluje farby pri lavom aj pravom ramiku do tmavsich tonov, zaujimave ze horna aj spodna strana ok, vo väcsej vzdialenosti vsetko ok
- konektor napajania 230V neposobi vobec doverihodne - pri zatlaceni kabla do konektora v minitore sa konektor zatlaci smerom dnu(do monitora) dobre 3mm a vrati sa naspät, ostatne konektory su pevne na svojom mieste
- spodne plasty /ako je napis AOC a ledka stavov/ naozaj nelicuju, celkovo je spracovanie plastov na velmi nizkej urovni, ktovie ako je na tom vnutrajsok...
- monitor je na to, ze nieje vyskovo nastavitelny umistneny na stojane dost vysoko - mezi stojanom a spodnou hranou monitora je 9,5cm; medzi stolom a spodnou hranou monitora 10,7cm
- zapinanie monitora zo stby trva troska dlhsie cca 14sec
- v baleni najdete len zaklad teda napajaci kabel, hdmi kabel, displayport kabel, cd a nejaku brozurku
vsetko hore spomenute moze byt poznacene pouzivanim profi monitorov Z serie od HP a "obycajnym" userom sa to moze zdat "normalne" proste je to monitor o kompromisoch.
takze soudruzi usetrili na chladeni podsvietenia a konstrukcii vid. foto z termokamery, oni sa zahrievaju dokonca aj konektory , inak je podsvietenie riesene ôsmimi kusmi led, ktore su umiestnene v spodnej casti monitora
+ porovnanie s HP Z27i (prve dve foto, vid. popis)
+ porovnanie s HP Z27i (prve dve foto, vid. popis)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
este slubene foto backlight bleed (teda aspon mojho kusu)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
To nie je vôbec zlé. Ja som pred oblúkom kúpil dva 34" ploché 500-eurové ultrawide LG a boli o dosť horšie.
Veru, na ipsko to nieje take zle.
Za 170€ som s nim maximane spokojny, akurat tie plasty dole nelicuju a stojan by mohol byt nizsi
ja som tiez relativne spokojny ale tu konstrukciu proste odflakli poriadne, co je vcelku skoda, radsej mohol byt o 30€ drahsi ale konstrukcne spracovany lepsie (len moj nazor)
inak nejaky mod by mohol upravit nazov temy napr. na //AOC Q3279VWF/D8 31.5" QHD 75Hz freesync// kedze uz je tu rec o dvoch modeloch
inak nejaky mod by mohol upravit nazov temy napr. na //AOC Q3279VWF/D8 31.5" QHD 75Hz freesync// kedze uz je tu rec o dvoch modeloch
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Vidíš iný by zasa ocenili aj bez ramikov a plastov keby ušetrili pár eur. Monitor aj tak postavis a natočis na seba a viac naň nesahas, je to jedna z najposlednejsich veci kde by som to riešil.
Na to že je to edge led to ma celkom fajn.
Ináč vyzerá v pohode za tú cenu určite.
Na to že je to edge led to ma celkom fajn.
Ináč vyzerá v pohode za tú cenu určite.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Re: AOC Q3279VWF/D8 31.5" QHD 75Hz freesync
este nejaky ten podrobny vypis z elektroniky monitora
mal by pouzivat controler Mstar MST9687D.
Naposledy upravil/-a patro16 v St 21. Nov, 2018, 15:40, upravené celkom 1 krát.
- Lord Anakin
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00
moze ta teplota z dlhodobeho hladiska mat vyrazny vplyv na jeho zivotnost ? ... inak pekny report
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Teploty okolo 40stupnov tomu predsa nemozu ublizit, tomu nejak neverim.
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
tiez neviem... kondiky ani cin pod 70C nic netrapi