Ty si asi este nevidel, kolko ludi je na plitvickych v sezone... ani fotku si nespravis
Vobec sa nepotrebujem trepat k moru, specialne chorvatsko ma az tak nelaka. Sediet doma ale nie je moj plan, cize beztak by som sa niekde tulal po slovensku. Okrem ineho cast rodiny robi v skolstve, cast je v cechach ( aktualne v rakusku), ja v korporate, kde su povolene urgent sluzobky... Z mojho pohladu budeme viac safe vo dvojici v chorvatsku ako na slovensku v beznom rezime.
Osobne celkom nechapem, preco sa zrusila karantena pri navrate do SR. Dovtedy davalo zmysel uzavriet sa, ostat doma... teraz je riziko rovnake ako doma, tak vonku. Chorvatsko ma 3K pripadov aj to nie su ohniska na pobrezi ale vo velkomestach. Cechy 12K pre porovnanie. Ked bude 70% dovolenkarov cechoslovakov o to lepsie pre mna, kedze virus by zo slovenska doniest nemali. Pre mna ma more okrem ineho pridanu hodnotu zo zdravotneho hladiska, mne to za ten "risk" stoji, chapem ale ze niekto zahra CSko a more mu nic nedava a bude rovnako spokojny doma.
Naopak ja skor nechapem ako je niekto pokakany z akehokolvek cestovania az za usami. Nikdy nebudete 100% safe, nikdy v zivote nikdy nic nebude na 100% iste len smrt. Kazdy nech si sam zvazi riziko ake je ochotny podstupit z mojho pohladu je ozaj riziko priblizne rovnake ako na slovensku za aktualnej situacie.
EDIT: Ja si ozaj nemyslim, ze chorvatsko bude plne. Chorvati mozu byt radi, ked kapacity naplnia na polovicu. Nejake tulcacky po preplnenych ulickach mesta a spoznavanie historie a gastronomie mam na haku, na to su ine krajiny. Vylozim nohy na plazi, prejdem sa na kopec, popri plazach atd... A slovinsko je podstatene severnejsie, uz pocasie v chorvatsku nie je nic moc.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X