Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa lacika »

Pretoto som nechcel 90konovi vehikel.. Ale 120+
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

asi máš pravdu i keď tu je asi problém niekde inde nie v koňoch vehikla :wallbash:
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

presne tak, tu islo o jasnu zamienku dat bratovi po pyskoch :) a mohol si dvakrat ani by sa necudoval.

akoze fakt niektorym prijebkava... a to este ten s tou audinkou nepisal esemesku na telefoniku. Asi pred tyzdnom sa vracam vecer okolo desiatej domov z Race. Idem cez Vajnory, kruhac pri letisku, nadjazd, dialnicny obchvat smer domov. Predomnou Ojdinka s tetou za volantom, no ze styrikrat nespadla z tej cesty dole do jarku je hadam zazrak. Idem dvadsat metre za nou, trubka naplno, svetielka dialkove aj rampu, ziadne zlepsenie, tak sa posuvam dalej od nej na takych 50 metre. Reku ci jej preskakuje alebo ci jej doslo zle. Ked ti dojde zle a si schopny tri kilometre soferovat, tak hadam si schopny aj zastat. Tak reku dobre, neponahlam sa, pozreme si ako to dopadne. A mozno je ozrata.

Zastavi na nadjazde Vajnory na cervenu, ja som to opatrne pichol vedla nej. Na prednom sedadle dievcatko asi sedem rocne, urcite nemalo predpisanu vysku a urcite nesedelo v sedacke lebo som zastal vedla nej. Ta pitcha pisala SMSky na telefone.

Jebol som masinu pred nu, vyskocil som von, prisiel som k autu a zareval nepis SMS TY piTcHa, zachran svojej dcere zivot.
S dobrym pocitom som dosiel domov. Ale fakt som to zareval, z plnych pluc. Mala pootvorene okienko.

Dievcatko plakalo na plne pecky, zjavne preto lebo chujovia na cestach vyhukuju na jej prelaknutu mamku s vypulenymi ocami.
Aspon jej ma co vysvetlovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

turbo ty si chlop podla môjho gusta :rep: tak treba na ne na tupé <> ....
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

strasne sa hanbim ze to nemam cele nahrate aspon na telefone, ked uz nie na nejakej solidnej kamere. Vtedy by som bol chlap.
A do medii s tym. Na tom semafore s nami stalo asi sest-sedem aut.

k spotrebe Tesly : http://imageshost.eu/images/2016/05/06/tesla.png
vidime tam vzdialenost, vidime "takmer" 180 kWh/100km ako bolo povedane - az na to ze 240. To je skoro 180.
nevieme nic o trase a rychlosti fesaka, avsak zase prrr, 834km [!] a 856km [!] a 196km nesiel len hore kopcom.
A takisto nesiel cely cas 200.

Aby som dosiahol vytuzeny priemer 180, musel by som niekedy jazdit za 120 kWh/100km. A to sa neda.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

mp3turbo napísal:
Jebol som masinu pred nu, vyskocil som von, prisiel som k autu a zareval nepis SMS TY piTcHa, zachran svojej dcere zivot.
S dobrym pocitom som dosiel domov. Ale fakt som to zareval, z plnych pluc. Mala pootvorene okienko.

Dievcatko plakalo na plne pecky, zjavne preto lebo chujovia na cestach vyhukuju na jej prelaknutu mamku s vypulenymi ocami.
Aspon jej ma co vysvetlovat.
:good: ;) clovece veeeelky palec hore, este si jej mal jebnut po celnom skle. Ku*va toto nechepem, takto riskovat zivot svojho dietata.
toto dat na ten, fakt takychto jeb*kov treba plieskat na net

broslo: presne pre toto su dobre kone a velke auto. Koli curakom na ceste. Proste su situacie kde tie kone potrebujes a mozu ti zachranit zivot. Nejde o to jazdit po okreskach 150km/h
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

uctiva poklona, pani. Nabuduce budem viac akcnejsi s tym nahravanim - ja telefonom nefotim a netocim, mi to je proti srsti.
Selfí som nikdy v zivote nespravil. Ja uz mam trosku viac rokov ako 20 a proste taketo veci nevyvadzam.

PS: tie jednotky pri spotrebe Tesly som pekne pokaslal, cisla ale sedia.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

:D

ja stretavam kktov kazdy den :D naposledy ked som siel objehat kolonu a chujlino slovensky co si mysli, ze ked je v rakusku a ma kiu soul s galuskami, ze ide objehat velku kolonu. Asi 3-4 kamiony a asi 2-3 auta.

Vyhodil som blinker a ked moj predny naraznik pri jeho zadnych dverach a on tiez a ide objehat, pribrzdil som, on sa stiahol. Pridal som, zase to iste, stiahol sa , ubral a uz reku bud mi ides novy blatnik. Tak nakoniec som dal 3 do redlinu, 4ku do redlinu, s oproti autom sme si dali skoro celovku, LTT som to obehol. :facepalm:
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

ja som vcera na parkovisku suchol svojho lancera o neaky 20rocny landrover kde moje dvere suchali jeho zadny blatnik a zistil som to az ked to piskalo, zastal som, asi 20min hladal majitela v bytovkach a ked sa prisiel pozriet, zasmial sa, potlapkal ma a siel domov. nakoniec som ten jeho plastovy blatnik zotrel z mojich dveri a siel som si umyt auto, su tam malicke smuhy no nic extra do zeleza, a teraz otazocka, mam havarijnu bez spoluucasti, mam to riesit? volnym okom nic nevidno, az ked pridete detailne nieco pozriet. oplati sa mi s tym srat a brat den dovolenky? :cry:
osobne uz nepredbieham lebo co zazivam denne ked idem 80km do a z prace, tak to mozem slohy pisat.
minule kia ceed no mozno 2-3m a by dal celovku, uz uz ze volam 112. retardi. a kebyze ma silne auto ze stiha nepoviem nic, ale co teraz zazivam s novymi fabkami ze to clovek akoze ma super tsi ta to taha stale.
ale hold, dalsie moje auto bude fakt silnejsie ako 86kW.
hry- ps5
doma-HP probook
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

http://www.etrend.sk/auto/nabijacky-ele ... nafta.html

tesla momentalne "skoncila". aspon na slovensko, vratane akehokolvek elektromobilu...
zeby clovek dal za elektrinu viac, ako da za naftu, je chore..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

uz to tu Chris linkoval - z Teslackeho fora. A pozor, toto nie je o Tesle !!

"Držiac sa oficiálnych vyjadrení prevádzkovateľa možno za minútu rýchlonabíjania načerpať energiu na 4,66 kilometra jazdy."

totalna blbost. Takuto vec dokazu akurat superchargery Tesly (4.66 km za minutu x 60 minut = 280km za hodinu) ktore peckuju 100 alebo 110 alebo 120kW a navyse to dokazu len pri hodne vybitych baterkach. Na teslackom fore, linkovanom Chrisom, to bolo velmi jednoducho vycislene a take cisla ze 50 centov za minutu ako sa firma prezentuje su totalne nelogicke a nedokazem si predstavit jedineho zakaznika co by to pouzil, I KED NUDZOVO. Sa ti viac oplati zavolat si odtahovku a mas to rychlejsie (vyratas si kolko to stoji a pozri si o kolko km sa ti nabije auto za dve hodiny, dovtedy ja budem na odtahovke uz davno nieze doma ale uz budem sediet v kostole prezleceny umyty).

Nenazval by som to koncom elektromobility, rozhodne to vsak velka pomoc nie je. Treba si uvedomit ze nejaky GrínVej neznamena elektromobilitu ako taku. Skusme matematiku: spotreba Tesly 200 Wh/km, pri optimistickych cislach sa spomina 180, pri nejakom zimnom kureni a nedajboze chladnejsom pocasi 240 nie je najmensi problem. Takze ratajme 200.

200 Wh = 0.2kWh
1kWh stoji okolo 0.17 centov, cize to mame 0.2 x 0.17 = 0.034 euvra za kilometer x 100 = 3.4 eurva za 100 kilometrov.

Mame nejaky spalovak ktory jazdi takto lacno ? Nie, nemame. Vypocet je prilis jednoduchy, nezohladnuje servisne naklady (v pripade Tesly sa nepokazia turba, vstrekovace, EGR ventily za 2200eur, neprasknu hlavy 2.0tdi, nepokakaju sa roboticke prevodovky DSG ktore podtacaju motor ako sibnute, nevyletia aktivne riadene silentbloky motora atd). Takisto neuvazujeme ani s padom hodnoty vozu, pretoze to rozhodne do TCO patri. Vieme ze ked kupime najlepsi voz na svete, teda WV Pasatt 2.0tdi za 38.000 eurva tak po 5 rokoch vlastnictva bude zlahka problem ho predat za 15.000 eurva (akoze 2011ka dnes), takze v penazenke mas 23.000 eurva menej. To rozhodne treba zaratat popri spotrebe.

O kolko padne Tesla na hodnote ? To uz si citatel musi zistit sam. Ja take drahe masiny nekupujem tak ma to nezaujima.

Skoda ze u nas je iba jediny SuperČárdžer. Teda myslim ze jediny. Mozno sa to zmeni casom, Blatisrava je vsak prilis blizko Wjedne takze priorita na budovanie tu asi nebude prilis velka.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

ono je to tak, tesla tiez neni 100%, minule mi kamos vravel, ze jeho znamy pri TN co ma teslu musel na dialnici zastavit, lb sa volake obvody prehrialy a musel cakat 40min aby mohol ist nejako dalej a potom to dat vymenit.

takze ani tesla neni 100% a potrva kym sa k tomu priblizi.

ono 3,5e na 100km, t0 ked mas nejaky benal na lpg so spotrebou 7l po 50cent. ano bude to nejaka
1.4, ale zase isto nebude stat 100k.

Moj žído ma slnecne kolektory na streche, ktore okrem ineho pohanaju Datacentrum aj tu super eko klimu, tak si cez den ked je v praci nabija TESLU. Ale kto ma este take moznosti? 0,01% ludi mozno :-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

ma niekto skusenosti s Hankook pneu?

Rozhodujem sa medzi: Hankook Ventus Prime3 K125 alebo Vredestein Sportrac 5
Hankook dopadol v testoch hoooodne dobre ale v zivote som ich nemal
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

ono, ja nehovorim, ze nabijacky maju byt zdarma... ved elektrina zdarma nieje, aj za mobily sa dnes za nabitie plati /chareboxy v Obch. centrach, a pod./...

ale 0,50€ za minutu??? drbe im?? bavme sa o rakusakovi co nema pausal, a pride sem na dovolenku. ano, bude jazdit "cistotne", a zaplati viac ako s naftakom?
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

vobec sa nad tym nevzrusuj. Na teslackom fore bola reakcia pana odtial z Grínveja v zmysle ze oni do toho natankovali vela statisicov eur (pisal tusim 800.000) atd, isteze s tym maju obrovske naklady. Zase na druhu stranu, nemozu tam chciet uplatnit typicky slovensky podnika[ka]telsky model ze sa mi investicia vrati za 8 mesiacov a potom mam 70% vyvar.

Takto to nebude v tejto oblasti. Navyse ich nabijacky su ukrutne ukrutne pomale a ako zaznelo od majitelov EV, spoplatnovat CAS nabijania namiesto natrieskanej energie - a navyse s takymi cenami - je totalne mimo realitu. Ale ved to uz ukaze trh a skrachovana spolocnost, v pohode.

Toto nie je sprint, toto je maraton na hooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooodne dlhe trate. EV cele.

hawkeye pneumatiky : bohuzial neviem poradit.

Chris :
>> Moj žído ma slnecne kolektory na streche, ktore okrem ineho pohanaju Datacentrum aj tu super eko klimu, tak si cez
>> den ked je v praci nabija TESLU. Ale kto ma este take moznosti? 0,01% ludi mozno :-)

no ver tomu ze moze mat akokolvek velke datacentrum a akokolvek vela panelov na celej streche a este aj na celom parkovisku a ani nahodou mu nepokryju spotrebu datacentra, nieze klimy a nieze nabijanie Tesly (mimochodom, zrataj kolko treba panelov na nabijanie EV ked mame potrebu naladovat 12kWh povedzme denne co by pri prepocte 200Wh/km znamenalo 62.5 kilometra jazdy (denne), pricom solarny panel ktory dava 300Wp PEAK ma rozmer 2x1m a ucinnost radovo 14% v maximalne idealnych podmienkach, zdroj http://www.i4wifi.sk a panely 260/300Wp, cenovka okolo 200eur bez dph za panel).

Vysledok : uz len tu Teslu nabijat by bol problem solarnymi panelmi !!! Fakt to volakto zratajte, mne sa nechce, idem zrat :)
Datacentra na panely som ratal, tam je mizerna uspesnost - panelmi na celej streche sotva pokryjes spotrebu dvoch rackov co maju podorys dva m2 a to sa vobec nebavime o zimnej prevadzke.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"