aj L.N.A je zbytočný, preto som myslel, že už nebalia k ničomu obe redukcie, potom fájn
škoda toho mini-backplate na pamätiach, bohužiaľ by som tam nevedel dať pasívky, takže to pôjde preč; mimochodom ešte v kútiku duše premýšľam rovnako, či nakoniec to nebude peter2, no mám čas poriadne porozmýšľať
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Fakt by som sa o to nebál pri MSI, tá karta ako je vystužená udrží ten chladič bez problémov.
Fany... vezmi tie F12-ky. Otestuješ a keby náhodou to nešlo podľa predstáv, tak pri nákupe cez net ich vieš do 7 dní vrátiť bez udania dôvodu. Také ultranízkootáčkové PWM fany jak si spomínal do 700 rpm sa ani nerobia, neviem si žiadny taký vybaviť, aspoň nie z tých schopných značiek. Okrem toho na tú kartu budeš asi potrebovať niečo rýchlejšie, podľa mňa tak 800-1000 rpm si to zapýta v burne ak to nechceš zbytočne vypekať /hlavne VRM/ a vždy je dobre mať aj nejakú rezervu, pre každý prípad.
Z Noiseblockerov ak to má byť PWM tak jedine eLoop by som doporučil, ale tie sú dosť "náladové", záleží aký kus trafíš. Multiframe sú super 3-pinové, PWM modelom ale jemne rapká regulácia a okrem toho min. otáčky majú 600 rpm, čo by kľudne mohlo znamenať, že karta to povedzme pod 800 rpm ani nepustí, čumia z toho len problémy. Z PWM fanov sú Noctua najepšia voľba, už len kvôli tým veľmi nízkym min. otáčkam.
//edit: Osobne ak by som si mal vybrať, tak by som tam radšej nechal backplate a pasívy na pamätiach by som oželel. Oni si to ani veľmi nepýtajú, jedine ak by ich chcel taktovať na limit, tak to možno zaváži.
//edit2: Tipnem si, že to tam osadí v pohode /myslím pasív aj s tou "predo-zadnou" backplate/. Keď pozerám na tú montážnu sadu, nemalo by tam z nej nič liezť do strán a kolidovať s tým. Možno zo zadnej strany na tých troch skrutkách čo pôdu cez backplate bude treba zhodiť preč pružiny, ale to je najmenej. jedine, že by boli aj napriek tomu krátke, ale snáď nie.
Inak to vyzerá byť bez problémov. Tá bočná výstuha by mohla teoreticky kolidovať s pasívom, ale ide dosť ďaleko mimo plošák a ten pasív nie je extra široký, tam by to mohlo byť tiež OK.
Naposledy upravil/-a mino_85 v Po 05. Máj, 2014, 17:56, upravené celkom 1 krát.
pravdupovediac zo skúseností nemám vôbec chuť pamäte taktovať...prinesie to menší, než minimálny úžitok
takže že by tam nechám aj tú podperu na pamätiach ? premýšľam, či by ich aspoň trošku neofukovalo, ak by tam nebola, alebo či by ich naopak zbytočne neprihrievalo
a to s ventilátorom, ktorý má menšie max. rpm, tak ma napadla ULN noctua http://www.tichepc.sk/Noctua-NF-S12B-ULN.html
podľa toho, čo už viem, tak by asi bežali stále na maximálnych otáčkach
vysvetlí mi, prosím, niekto funkciu toho GELID PWM adaptéra ? malo by to teoreticky obchádzať tieto obmedzenia zo strany GPU ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ono to nie je zlý nápad, len z tých fotiek to vyzerá tak, že tá vonkajšia backplate drží spoločne s tou vnútornou na rovnakých skrutkách. Čiže tam by bolo treba riešiť nejaké podložky a matice na to, ak by si chcel tú vonkajšiu nechať.
A zároveň ten plech čo prekrýva pamäte je jednoliaty kus s tou bočou výstuhou a tej by som sa určite nechcel zbaviť na tvojom mieste.
VRAM sa neprehrievaju, staci jemny ofuk, je jedno ci tam nieco bude, alebo nie, hlavne nech to ma akotaky ofuk.
Najprv by som vyskusal to tam nechat cele a osadit pasiv, snad to tam pojde. Ten Gelid je viacmenej ako prevodnik medzi pinmy.
BTW, VRAM ak pojdu, tak OCnut aj tie...treba taktovat vsetko, ak to ide
Uhm... tak som sa možno predsalen prerátal, podľa tohto PDFka http://www.raijintek.com/images/Install ... rpheus.pdf ak sa pozriete ktoré sú montážne otvory pre 290/290X, tak je celkom možné, že ten plech na pamätiach s tým bude kolidovať, resp. bude to fakt o chlp.
Ked uz, tak by som obrusil tie hrany na tych hokejkach/clipoch (alebo co to je ), co by kolidovali s tym pasivom karty....ale napasovat by sa to tam malo dat, aspon osobne by som to tam nejak narval
len ma mrzia VRM, ich chladenie bolo často odfláknuté aj pred rokmi a teraz je to dosť tragické, aspoň keby sa výrobcovia aftermaketov trepli po vrecku a ten pasív na VRM vyrobili z medi, bolo by to aspoň niečo
no našťastie budem objednávať pekne budúci týždeň, no premýšľam o tom Gelid adaptéry, neviem neviem, nebude to zbytočne vyhodených pár eúr ?
pipo...skúšal si tie 92ky aj bez toho gelid adaptéru, či sa ti podarilo tiež udržať minimálne otáčky na 800rpm ?
pipo137 napísal:osobne si myslím, že F12, ktoré začínajú pri pwm 0% na +/- 300rpm by nemal byť problém týmto spôsobom zregulovať aspoň na tých +/- 500rpm
kiež by
mimochodom 874RPM na TFIV, cez speedfan som dal symbolickú nulu a takto potešil...kiež by bolo možné zistiť reálne špecifikácie tých ventilátorov na tfiv a porovnať
Ale ten gelid pwm adapter je len obycajna redukcia z toho maleho 4-pin konektora co je na grafikach na klasicky pwm 4-pin ako je bezne na fanoch a vdaka tomu vies pekne napojit klasicke pwm fany napriamo na grafiku. Nic ine ten adapter nerobi
Takze bez neho by som to tazko vyskusal, kedze by som nemal ako pripojit fan(-y) na grafiku
DESKTOPMB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case:Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 DESKTOP 2MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB) Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro