Auto - problém s brzdami

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Auto - problém s brzdami

Príspevok od používateľa mp3turbo »

je nepodstatne co sme cakali :) inak spravne, mojej starej dostavnik kde vozi detvaky ma 4.3kN na prednej naprave s protokolom z STK ale to nie je dolezite.

Meno servisu cakame.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
zeleny_vlk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44

Príspevok od používateľa zeleny_vlk »

mp3turbo meno servisu ti napíšem potom čo s nimi doriešim dané veci. Autorizovaný servis to nebol. Problém s mojím autorizovaným servisom je ich cenník a tiež úlisný a slizký personál.

Aký je názov servisu kam chodíš ty? A ostatní - ktoré servisy v BA máte odskúšané ako spoľahlivé?
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Ked pojdes do toho servisu, tak sa rozbehni pred branu do ich garaze a skusaj brzdit. Ked im branu prerazis, tak im povedz ze aha ako ti dojebabrali brzdy :D
Druhy krat to uz neurobia.

Kokos, sak to je zaklad, aby auto brzdilo, to si tu nemal vobec riesit. Este cestou z toho servisu, akonahle si zistil ze ti to nebrzdi, vratit sa tama spravit im tornado v servise.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Citis ako to auto brzdilo predtym, ako teraz. Ked dupnes v 100-vke na brzdu, ABS sa musi ist zblaznit a vonku citit spalenu gumu. Ak to nie je tak, tak nieco nie je v poriadku. Ak sa chcu dotahovat o cisla, tak zbehni na STK, zaplat si test brzd a hned vies, na com si.
Podstatne je, ze pred vymenou dosticiek to fungovalo a po vymene uz nie. Sice by sa pri vymene nemalo nic podobne stat, kedze sa len zatlaci spat brzdovy valec a vytlaci trochu brzdovej kvapaliny spat do nadrzky, ale stalo sa, tak nech to riesia. Mozno nedodrzali nejaky predpisany postup a nieco odfajcili.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

nerozumiem, ako mozu pri tak jednoduchej veci, ktoru zvladne pomaly hocikto na parkovisku, pokazit brzdovy valcek/tesnenie.
inak, taky detajl, ked ti odobral z brzdovky, dobre zavrel nadrzku? :rolleyes:
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

pozri, stat sa moze kazdemu. Ale potom ten pristup... hadam som neni natolko lenivy a sprosty, ze nevyriesim zakaznikovu opakovanu staznost na brzdy ?! Ked zakaznikovi doserem elektricke zatvaranie kufra a bude nim musiet buchnut rukou, tak je to problem pretoze taketo zatvaranie moze stat na A8 kludne aj 1000eur, ale ked hocikomu dodrbem brzdy a este sa tvarim ako majster sportu namiesto toho aby som to za 20 minut vyriesil a neriskoval stratu mena ze ma roznosia po mediach a dojdem o daleko viac penazi akokeby som sa spraval NORMALNE (nieze nejako nadstandartne),

tak to uz je hodne gulky do cela. Pozri, cas uteka a fesak brazdi bratislavske ulice na tragaci ktory STRASNE nahovno brzdi. Co ked zabije moju staru alebo moje deti, zmrzaci tvoje dieta alebo tvojho otca ? Co by si potom urobil takemu majitelovi vozidla a servisu ? Len za to ze majitel auta je chudak-uboziak v nezavideniahodnej situacii (jasne, s takym autom NESMIES jazdit PODLA MOJICH INTERNYCH KRITERII = pokial mas nasrate len trochu pod capicou, ale vsetci vieme aky je dnesny svet) a ze servisaci su svine totalne lenive sproste a megakreteni ?

Ja by ich elementarne vystrielal. Ale co potom ? Dozivotie za masovku ?

Kurwa ved s brzdami nie su srandy, co tu riesime.

Normalne rozmyslam ci by sme nemali zelat takymto idiotom aby skoncili pod kolesami aut ktore "opravovali" a zdaju sa im byt v poriadku. Nezvyknem zelat ludom zle veci pretoze vsetci mame svojich starosti viac ako dost ale obcas ked sa len trochu zamyslim... niektori si tusim fakt nic lepsie ani nezasluzia.

Ja vas vsetkych prosim o jedno : len my, ludia, dokazeme vybudovat lepsi svet. Ze sa nam to doteraz nedari je nase pricinenie a zavinenie, nikoho ineho. Nechapem co mas problem utekat na Slovensku obchodnu inspekciu a do medii. Zavolaj do Markizy, maju uhorkovu sezonu. Tu a tu mi opravili brzdy, takto to vyzera, velmi radi ti zaplatia aj STK s meranim a Drahovskym ako dopravnym expertom. S takymito svinami musime zatocit. Nedaj si srat na hlavu. Nejazdi dva tyzdne v takomto stave. Tu sa nejedna o tvoj pocit, tu sa jedna o to ze ked nezabrzdis, tak ta ZAVRU ked zabijes cloveka !!!!!

Neznesiem svine, kretenov, polointeligentov a polodebilov. Nestretol som ich v zivote vela, nastastie, ale odtial potial. Riesenie nebude ked pojdes k inemu servisakovi nech ti opravi brzdy a to ze ich naozaj spravi tak ako maju byt - pretoze hentie svine budu pokracovat v nastolenej "kvalite". Riesenim je zamavat s nimi. Nech sa skusia uvedomit i ked na take nesmu potrebovat nas, ale sami svoj vnutorny kontrolny mechanizmus. Ktory zjavne zlyhava.

Ja nechapem tu vasu bezmocnost, ludia... keby toto spravili mne, bude postup:

1) otocka po vykone servisu, za 5 minut som naspat. Ze brzdy nie su ok. To vidis hned po druhom stlaceni pedalu.
2) fesaci podte sa pozriet co ste "zrobili"
3) zda sa vam to v poriadku ? Zober svoje auto, ideme vedla seba 80km/h na nejakej ceste, zlahnut brzdy na podlahu. Ty v mojom aute, ktore je v poriadku podla teba, ja v tvojom aute. Uvidis.
4) nemas na take cas ? Vyborne, ukaz aky si mi dal blok ? Ziadny ? Volam obchodnu inspekciu a danovu kontrolu. Neboj, ti uz v spolupraci s policajtami vedia ako zatocit s nelegalnym podnikanim (pokial neukradnes miliardu), budu ta sledovat aj tri mesiace a nezabudni ze telefon co pouzivas nie je sifrovany a je nahravany 10 rokov dozadu aj SMSky takze su tam hovory s tvojimi zakaznikmi, ked tristokrat mesacne s niekym vypravas o oprave auta a potom nemas ani desat blokov tak to bude trosku problem. Dal si mi nejaky paragon ? Este lepsie. Idem na STK (dnes) kde ma odmeraju, budem to riesit s pravnikmi, zaplatis 600 eur v konecnom vysledku a to budes este rad ze si tak dobre dopadol.
5) ozaj, ked si vymyslas ty, ze moje auto je v poriadku, tak si vymyslam aj ja. Volam policajtov ze ste mi z auta vymontovali radio, rezervu a este nejaku vec. Za 10 minut su tu. Ked pridu, tak im poviem ze ste na zaklade mojho telefonu okamzite radio nasli a nahodili mi naspak do auta, ale uz tu budu. Mozno im niekto anonymne zavola o tyzden ze vo vasom areali su suciastky z ukradnutych aut. Mas naladu na opakovanu prehliadku ? Lebo o mesiac im zase niekto bude telefonovat... vsetko ti zoberu, vsetko vycistia, a potom ti o 5 rokov vratia.
6) Zajtra je tu nastupena Markiza + roznosim ta po internete a "socialnych sietach", vsetkych mojich kamaratov poziadam nech tvoje meno a firmu roznosia kde sa len da. Rozmyslaj kolko zakaznikov k tebe nepride a ci je to lacnejsie a lepsie ako ked ma opravis do normalu, tak ako to malo byt. Hen prvy billboard pri ceste vylepim - lebo to stoji 100eur na mesiac - srackou ze aky si kvalitny. Nech si aj tvoji existujuci zakaznici rozmyslia.
7) toto cele ti stoji za 30eur a polhodinu roboty ? Co si ty uz uplny k0k0t, nemas stipku zdraveho rozumu by som mu splechol do xichtu...

v Rakusku keby sa nieco taketo stalo, tak su posrani za usami dva tyzdne a by sa klanali este mesiac po tvojom odchode. Bez akehokolvek natlaku - proste len by si povedal ze sa ti tie brzdy nezdaju, nic viac.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Presne tak to treba riesit, suhlasim. Pretoze s nefunkcnymi brzdami mozes zabit seba, ale aj druhych, nevinnych. A dalsia vec je samozrejme kvalita prace, za ktoru clovek platil.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
QuaDko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16

Príspevok od používateľa QuaDko »

Som teda zvedavý aký report nám dá zakladateľ tejto témy že ako dopadol. A samozrejme všetci čakáme na meno servisu :good:
Working on
zeleny_vlk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44

Príspevok od používateľa zeleny_vlk »

Bol som dať skontrolovať brzdy a bolo vidno zhoršenie takže som sa vrátil do servisu, zavolal som si majiteľa, ukázal som mu papier z kontroly a pýtal som sa kde je ten technik čo to robil. Povedal mi, že to bol nový zamestnanec, mal naňho viaceré sťažnosti a že ho vyhodil. Zistili sme, že daný "technik" mi tam namontoval iné oveľa lacnejšie brzdové platničky...Takže objednali originálne, ktoré tam byť mali a keď ich namontovali tak som trval na tom, že pôjdem ešte na jednu kontrolu, aby som vedel, že je to aj papierovo v poriadku a teraz je to už ok. Obe kontroly mi preplatil a keďže tam ten technik už nie je, nebudem písať meno servisu. Ďakujem všetkým za rady.
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

Je prijemne citat, ze na Slovensku skutocne este existuju seriozne firmy, ktore aj ked cloveku sposobia problem, tak ho vyriesia v prospech zakaznika.
- PC
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

tak aspon majitel je rozumny clovek, co vie ze ked nie je dovod sa buchat do hrude, tak sa do nej zbytocne buchat nebude.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

sa mi to znenazdajky zda ako prilis velky happyend. Aj dve kontroly sme stihli medzicasom... ked bol problem viacmenej s jednou... aj ich obidve s radostou zaplatili ked vedeli ze technik je hajzel a ze bude treba vymenit brzdove platnicky tak ci tak (mimochodom cena JEDNEJ STK je vacsia ako cena brzdovych platniciek na bezne auto, takze cena dvoch... no co mam povedat... ta druha doplnujuca kontrola s uz spravnymi platnickami a spickovym usmevom zakaznika ze brzdy su super - na prvy pocit absolutny rozdiel, pedal nechodi na podlahu, auto sa stavia na predne pri brzdeni - takze ta druha kontrola je totalne zbytocna, ze ? )

az mi to nesedi. Proste nesedi, tak znenazdajky. Ale co uz. Samozrejme cislo kontrolneho posudku (posudkov) nezverejnis aby sme si to nahodou mohli overit na internete. Aj s tym hnusnym technikom sme sa stihli vysporiadat, i ked doteraz to nevyzeralo tak ze mame trojclenku majitel servisu, nejaky technik ci uz zly alebo dobry a nakoniec nestastny zakaznik. Doteraz bol ten vztah taky viac priamociary, proste to neznelo ze "nevedel som rozpravat s majitelom servisu, ze ma furt odbili s nejakou blbostou, ze tam furt nebol" a podobne. A nielenze sme objavili hnusneho technika, ale clovece uz s nim aj zatocili a uz tam nerobi parchant prolhanej, takze vsetko bude krasne a uzasne ako mavnutim carovneho prutika.

Skor mi to pride ako "serte uz na to, nebudeme to rozpitvavat, od uplneho zaciatku som vam ani meno servisu nechcel prezradit lebo by som to uz davno spravil, proste serte na to a dajte mi pokoj, napisem cokolvek len sa do toho neobuvajte".

Good luck.

PS : ale to som zase len ja, za vsetkym hladam problemy. Volam to pouceny zivotom.
PS2 : menej kvalitne brzdove platnicky sa v 99.9% pripadov neprejavuju horsim brzdnym ucinkom do takejto miery ako si popisoval, akurat vyssim a skorsim opotrebenim plus predovsetkym tazkym poklesom brzdneho ucinku pri opakovanom brzdeni.
PS3 : nedokazem si technologicky predstavit akekolvek brzdove platnicky, co by znenazdajky od nova brzdili 40% toho co akekolvek ine, ci uz originalne alebo nie. A makky pedal na podlahe k tomu.

Cele mi to pride s tym happyendom vymyslene hlavne vzhladom na poznamku cislo 3. Ale to som ja, vsimam si detaily a rozmyslam.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Tiez mi to pride ako odrb a chalan asi zbieral prispevky do bazaru, alebo mu kuruje ked ho ludia riesia

Az by tam dal najshitnejsie polske platne, tak ti urcite pri novych nepojde na podlahu, takisto urcite to nebude, ze brzdit. Ze nic. To by museli s vazelinou natret.

Takze tak
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

a mozno si to robil doma len sa hanbi :D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
QuaDko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16

Príspevok od používateľa QuaDko »

Ja sa len chcem podeliť o ďalšiu super úžasnú skúsenosť so slovenskými junákmimv servisoch. Tentokrát sa síce nejdeńa o auta ale o kosačku ale princíp je ten istý. Pred dvomi týždňami mi začala nejak blbnúť kosačka je to síce už staršia pani ale doteraz frčala ako mala. Samozrejme starané o ňu bolo ako treba. Proste z ničoho nič začala vrhať dym a nejak čudne kolísali otáčky. Tak som si povedal že nebudem sa s tým babrať veď hneď vedľa otcovej firmy je servis kosačiek/motorvých píl a iných strojov. Tak som zavolal pánovy či mu môžem doniesť kosačku opísal som mu problém a povedal že to spraví len to musí pozrieť. V pondelok ráno som tam odniesol kosačku. V stredu mi volal otec že kosačka je hotová že ju dovezie domov tak mu hovorím že fajn ale keď ju budeš brať tak ju skontrolujnči ide ako má. Samozrejme kosačku natočili a na voľnobehu išla v poriadku. Nedymila nehaprovala (tak to bolo aj predtým) tak to teda otec zaplatil a doniesol ju domov. Konečne celý natešený že môžem konečne pokosiť prídem domov vytiahnem kosačku, naštartujem a čo nevidím? Kúdel dymu z výfuku a hamdzanie otáčok. Takto naštvaný som už dlho nebol. Tak zdvíham mobil volám otcovy či ju teda skontroloval keď ju odtial bral. Povedal že áno ja mu hovorím že ale tá kosačka vôbec nieje spravená a ty si mu za to dal 21,20€. Za čo ? Že ti vymenil filter a sviečku ? Preboha to som mohol spraviť dom na záchode keď poobede seriem.

Samozrejme otec tiež rozhorcěný išiel za pánom sa spýtať v čom je teda problém to už som tam bol sním. No keď som počul čo mi na to povedal skoro ma zakrútilo okol tej rúčky kosačky. Vôbec by mi nevadilo tách 21.20€ ktoré som zaplatil za to že pán mi vymenil dve veci čo si spravím doma na kolene aspoň že ich vymenil teda ale keď mi povedal že on sa stým babrať nebude že to by musel čistiť karburátor a nastavovať ho tak asi som dostal tretí infarkt. Doteraz som mi javil ako milý pán čo sa v tom vyzná no po tejto skúsenosti mu nedám už opraviť ani motorček z autíčka na ovládanie. Ako môže človek ktorý je za to platený povrdať že on sa s tým babrať nebude ? To ja keby som lekaŕ a vidím zrazeného človeka rozflákaného po ceste tak mám povedať rodine že prepáčte ja sa s tým babrať nebudem to je na dlho ?

Takže nakoniec si ajtak musím kosačku doma rozobrať sám a všetko si spraviť sám pretože ochota dnešných ludí je ako vidieť veľmi veľká.
Working on

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"