Posledne roky su tie nenazrane prehliadace ozaj nenazrane. Kolkokrat riesim systemy s 1GB DDR1. Kedysi to stacilo, dnes nie. Jednak weby su narocnejsie na RAMku, ale hlavne prehliadace.
Skusal si Diglo prehliadac? Alebo nejaky iny, s malou spotrebou RAM? Je to na baze chrome. Neviem vsak, ako s Adblock edge a podobnymi rozsireniami. Zatial sa mi nedaju nainstalovat (your Chrome version is not supported).
Enormne vysoko vyťažená RAM
Re: Enormne vysoko vyťažená RAM
Spoiler: ukázať
Skúšal som len Operu a Mozillu ale je to +- rovnaké. Dokonca mi už zoparkrat to došlo do takeho štádia, že mi len stmavol obraz a musle som len naslepo stlačiť Alt+F4 aby sa niečo vyplo, inak som nič nemohol robiť... Vážne uvažujem nad kupou ešte jedenj sady RAM 4x4 GB...
Neskutocne hodnoty . Ak to spustis na incom PC s mensim mnozstvom RAM, sprava sa to rovnako ?
kupis dalsiu RAM a zozerie este viac..pepo30 napísal:Skúšal som len Operu a Mozillu ale je to +- rovnaké. Dokonca mi už zoparkrat to došlo do takeho štádia, že mi len stmavol obraz a musle som len naslepo stlačiť Alt+F4 aby sa niečo vyplo, inak som nič nemohol robiť... Vážne uvažujem nad kupou ešte jedenj sady RAM 4x4 GB...
podla mna to robi ta browserovka...
Ja na NTB so 4GB RAM musim raz za cas vypnut chrome a obcas reset cely PC.. Ak ho nepouzivam, tento problem nemam. Ja si myslim, ze Chrome ma aj problem s cistim z RAMky + disk mi ostane furt mierne vytazovany..
Skúšal si ten chrome dať do defaultu cez "obnoviť" v nastaveniach ?
To nie, ale nechcem prisť o založky... Ešte som teraz povymazaval takmer všetky rozširenia. Nechal sm, si len Adblock, a speed dial. Zatial žiadne zlepšenie.
EDIT: Tak sa zda niečo malinko je to lepšie asi o 800MB menej pri tych istych založkach spustenych.
EDIT: Tak sa zda niečo malinko je to lepšie asi o 800MB menej pri tych istych založkach spustenych.
Tak to tu obnovím, pretože som našiel riešenie resp. problem prečo bol aRAM tak moc využitá. Zistil som, že problém bol v nastaveni SSD disku, kde mam operačný systém a sice je to nastavenie v aplikacii Samsung magician, kde sa nastavuje SSD disk...
https://www.dropbox.com/s/rfz67vdx7648y ... n.jpg?dl=0
Neviem ktore som mal predtým, ale si to Advanced a teraz som dal Maximum performance a je po probleme, nežerie mi to viac ako 4,3GB RAM...
https://www.dropbox.com/s/rfz67vdx7648y ... n.jpg?dl=0
Neviem ktore som mal predtým, ale si to Advanced a teraz som dal Maximum performance a je po probleme, nežerie mi to viac ako 4,3GB RAM...