Kompresia systému a pamäte
Re: Kompresia systému a pamäte
Snake,
Je to udajne nova featura w10 th, teda novrmbrovej aktualizacie
Je to udajne nova featura w10 th, teda novrmbrovej aktualizacie
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ale snake ma pravdu
Tiez to prevadzkujem na dc a ziaden leak ani vytazovanie cpu
Ano je to nova ficurka z 10586
Tiez to prevadzkujem na dc a ziaden leak ani vytazovanie cpu
Ano je to nova ficurka z 10586
Podla mna to bezi na systemoch, kde je malo RAM.. V PC som to nepozoroval, ale tam mam 16GB, v notebooku len 4GB..
System a komprimacia working setu dosla s 10511, pri vypnutom page file sa nema jako prejavovat (ergo je vypnuta), to OP spravil, takze ma niekde memory leak, Bios/FW, drivre, nic viac, nic menej.
.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
caute, riesim to na svojom booku aj desktope. zatial sa mi podarilo zistit, ze u mna je problem s chrome. akonahle ho vypnem (nie len krizikom v okne, ale aj z trayu, ak tam bezi), tak system and compressed memory prestane vytazovat cpu. zerie sice nejaku pamat, ale to mi je jedno, na to ju mam.
pri dalsom badani sa mi podarilo zistit, ze pravdepodobne ide o konkretnu sajtu a to facebook. neviem, ci je problem v samotnej stranke alebo v nejakom doplnku, ktory pouzivam. zatial testujem rozne verzie adblockerov (adblock, ublock origin), antitrackerov (disconnect, ghostery) a ich kombinaciu s facebook purity.
jedno je vsak iste. hlavne pri prehravani videi na FB sa CPU vytazuje na desktope k 40% (amd x4 955) a na booku k 80% (c2d T7200). akonahle zavriem facebook tab, tak je to lepsie a system and compressed memory zerie tak do 5% cpu.
moje dalsie zistenie je, ze to nerobi na cerstvo restartovanom pc, ale vzdy az ked pc prejde minimalne jednym sleep rezimom. podla rad na internete skusam este hibernaciu miesto sleepu. ak sa mi podari zistic nieco viac, tak dam vediet.
pri dalsom badani sa mi podarilo zistit, ze pravdepodobne ide o konkretnu sajtu a to facebook. neviem, ci je problem v samotnej stranke alebo v nejakom doplnku, ktory pouzivam. zatial testujem rozne verzie adblockerov (adblock, ublock origin), antitrackerov (disconnect, ghostery) a ich kombinaciu s facebook purity.
jedno je vsak iste. hlavne pri prehravani videi na FB sa CPU vytazuje na desktope k 40% (amd x4 955) a na booku k 80% (c2d T7200). akonahle zavriem facebook tab, tak je to lepsie a system and compressed memory zerie tak do 5% cpu.
moje dalsie zistenie je, ze to nerobi na cerstvo restartovanom pc, ale vzdy az ked pc prejde minimalne jednym sleep rezimom. podla rad na internete skusam este hibernaciu miesto sleepu. ak sa mi podari zistic nieco viac, tak dam vediet.
- killswitch
- VIP
na desktope 12GB a na booku 4GB.
ja som presvedceny, ze je to u systemoch, ktore maju menej ako 8GB.. takze zrejme aj tato teoria pada..
KUA MS...
KUA MS...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
podľa mňa sa tu rieši "obyčajný" mem leak čo je niekdy ťažko identifikovať čo kde a prečo
pokiaľ samozrejme nemá ten istý problém asik milion ludí
tá kompresia nerobí problém ani na notebooku kde je core T2xxx na 1,8GHz z 1,5GB ram
pokiaľ samozrejme nemá ten istý problém asik milion ludí
tá kompresia nerobí problém ani na notebooku kde je core T2xxx na 1,8GHz z 1,5GB ram
- killswitch
- VIP
zaujimave, ze do poslednej aktualizacie win10 s tym nikto problem nemal. kde asi tak soudruzi z redmondu udelali chybu
Killswitch, daka za postrehy. Tiež som dolozil ram na 12GB a nepomohlo.
Skusim vytazit ram so zapnutym a vypnutym chromom.
Update:// Mal som zapnuty len chrome a outlook.
Takto sa system rozohnil, skusil som vypnut YT kartu, ale bez zmeny.
Ukludnilo sa to, az ked som vypol FB.
Neviem ako to dalej sledovat, lebo po znovu zapnuti FB, sa tento jav tak skoro neobjavi.
Skusim vytazit ram so zapnutym a vypnutym chromom.
Update:// Mal som zapnuty len chrome a outlook.
Takto sa system rozohnil, skusil som vypnut YT kartu, ale bez zmeny.
Ukludnilo sa to, az ked som vypol FB.
Neviem ako to dalej sledovat, lebo po znovu zapnuti FB, sa tento jav tak skoro neobjavi.
Facebook causing higher than normal CPU usage?
Temporary fix for facebook high CPU issue.
Download and install Adblock Plus
https://adblockplus.org/
Open Filter preferences >> Custom filters
Click Add filter group and give it a name
Then click Add filter and insert the following line
facebook.com###leftCol div.rfloat
// zatial to vyzera tak, ze to pomohlo odstranit problem.
Temporary fix for facebook high CPU issue.
Download and install Adblock Plus
https://adblockplus.org/
Open Filter preferences >> Custom filters
Click Add filter group and give it a name
Then click Add filter and insert the following line
facebook.com###leftCol div.rfloat
// zatial to vyzera tak, ze to pomohlo odstranit problem.
- killswitch
- VIP
cau,
podla mojich zisteni to tiez mal asi nasvedomi adblock. respektive mam podozrenie, ze niektore stranky davaju do kodu schvalne veci, aby to pri pouizvani adblocku padalo/sekalo sa atd. okrem facebooku mi pri adblocku casto padal aj spotify web. po prechode na ublock origin vsetko ok, kedze tvorca to nejak osetril
podla mojich zisteni to tiez mal asi nasvedomi adblock. respektive mam podozrenie, ze niektore stranky davaju do kodu schvalne veci, aby to pri pouizvani adblocku padalo/sekalo sa atd. okrem facebooku mi pri adblocku casto padal aj spotify web. po prechode na ublock origin vsetko ok, kedze tvorca to nejak osetril