Zvukova karta
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: Zvukova karta
karta doma
Brumu a inym ruseniam z pc sa zial nevyhla ani tato karta ,ale s pouzitim izlolatora zemnej slucky,su pazvuky prec
hmm,nespokojnost
equalizer nema ziadny vplyv na to,ak napr prehravam toto http://www.di.fm
ak spustim subory ako mp3,flac,avi atd..tak to vplyv ma..
rovnako ziadne efekty taktiez nemaju vplyv
na youtube to vplyv ma,ta stranka neviem co je zac..na starej karte mi to slo ok
dalej v karte pri starte pc klika..asi nejake rele..alebo je karta vadna ??
zvukovo sa mi to teda nezda bohvieco..akoby to bolo cele skomprimovane ale mozno len pocujem lepsie tu blbu kompresiu co sa pouziva dnes vsade
Brumu a inym ruseniam z pc sa zial nevyhla ani tato karta ,ale s pouzitim izlolatora zemnej slucky,su pazvuky prec
hmm,nespokojnost
equalizer nema ziadny vplyv na to,ak napr prehravam toto http://www.di.fm
ak spustim subory ako mp3,flac,avi atd..tak to vplyv ma..
rovnako ziadne efekty taktiez nemaju vplyv
na youtube to vplyv ma,ta stranka neviem co je zac..na starej karte mi to slo ok
dalej v karte pri starte pc klika..asi nejake rele..alebo je karta vadna ??
zvukovo sa mi to teda nezda bohvieco..akoby to bolo cele skomprimovane ale mozno len pocujem lepsie tu blbu kompresiu co sa pouziva dnes vsade
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Toto by malo fungovat na urovni OS https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/ Ale vyskusane to zatial nemam.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
kartu vraciam
zvuk je hnany cez nejaky soft. kompresor a teda uprimne,nic horsie som nepocul v zivote
zvuk je hnany cez nejaky soft. kompresor a teda uprimne,nic horsie som nepocul v zivote
The card however seems to have a different issue through optical. Music whether it be on YouTube or Winamp sounds 'Shaky' or like the volume is adjusting, it sounds sort of compressed. The volume within programs on this card does not change until it is turned below 25% then a volume difference is noticeable. The sound at 100% is horrendous, the sound at 15% sounds fine. When an EQ is added to the mix the card suffers even more, having to be brought down to 10% in apps to get rid of the "Shaky" sound... I'm thinking of just getting another sound card but interestingly, the old soundcard had this exact issue except when the master volume was adjusted to 25% it fixed it, however individual apps have to be altered on this one, is this a thing with Asus cards? I will post a link of the UI.
I just want the card to adjust linearly so 100% is 100% and 50% sounds half of that. I think that would solve the issue. However the shaky sound really sounds awful and it is really hard to describe... Any insight or time taken to assist me with this issue would be appreciated
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
fungujeOdar napísal:Toto by malo fungovat na urovni OS https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/ Ale vyskusane to zatial nemam.
slusny graficky ekvalizer aj v zaklade
aj mono eq pre kazdy kanal vygenerovany cez Room EQ Wizard po premerani kalibracnym mikrofonom
Mam spravit strucny navod do vlakna "recenzie" ?
takze Per, na eq v ovladacoch zvukovky sa vykasli
Naposledy upravil/-a Andre v Št 19. Máj, 2016, 22:56, upravené celkom 2 krát.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
tu nejde len o eq..aj ked vypnem vsetky efekty,tak cim viac zvysim volume,tym viac citit komprimaciu na tejto hitech karte pre deti
na hry to moze byt cool..ale inak ..Loudness war uz na hw urovni
na hry to moze byt cool..ale inak ..Loudness war uz na hw urovni
- Andre
- TV & Audio expert
ale ja sa ku karte nevyjadrujem, ta mi je ukradnuta
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
no comment..
- Andre
- TV & Audio expert
co sa ti nepaci
ja ti pisem ze ten ekvalizer je super, nemusis sa obmedzovat ked budes teraz menit zvukovku a ty mi tu zacnes opakovat, ze si zle kupil..
skor bud rad, ze ju vratis a budes mat za 2/3 ceny lepsi sound
// dobre, nic som nenapisal, vyberaj si nadalej zvukovku s eq.. a este 4x napis aka je zla, kym ju vratis
ja ti pisem ze ten ekvalizer je super, nemusis sa obmedzovat ked budes teraz menit zvukovku a ty mi tu zacnes opakovat, ze si zle kupil..
skor bud rad, ze ju vratis a budes mat za 2/3 ceny lepsi sound
// dobre, nic som nenapisal, vyberaj si nadalej zvukovku s eq.. a este 4x napis aka je zla, kym ju vratis
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Per to mas tak mi ti radime co mas kupit, aj tak si vzdy spravíš po svojom, tak teraz mozes len vyplakavat, andrej správ nove vlakno na ten eq, budem rad
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Nevyplakavam. Pisem skusenost,aby niekto nabudúce vedel do čoho ísť. Tu kartu mi poradili,takže to co tvrdis,že vždy kúpim niečo iné ako mi tu radia je tiež pekne mimo. Objednal som SB Z. Mrzí ma len to,že budem musieť tovar vrátiť,čo pre obchod nie je bohvie čo.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
andrejsvk --> Ak sa ti chce, sprav navod. Ja som to chcel pouzivat kvoli ekvalizacii pri filmoch, ale konecne je DSP aj v Kodi.tv, tak zatial pouzivam to a vo Foobar-e Konvolver plugin (uplny ideal). Snad casom nejaka dobra dusa spravi Konvolver aj pre Kodi.tv. To by bola bomba.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
S B Z doma. IDe ako ma.Len tolko k tomu
Nechcem zakladať novú tému, keďže táto je veľmi podobná a mám skoro ten istý problém, že akú zvukovku kúpiť na také klasické obyčajné repro. Vidím, že sa tu ujal SB Z ale ja by som radšej 7.1 kanálovu zvukovku, tak ktorú by ste odporúčili, keďže ako vidím ten Asus STRIX nič moc. Mňa zaujali tieto, len neviem ako sú na tom navzájom kvalitatívne:
- ASUS Xonar U7
- ASUS Xonar D1 resp. ASUS Xonar DX/XD
- ASUS Xonar Phoebus Solo
- ASUS Xonar D2/PM (síce trošku starší ale mal dobré ohlasy)
Alebo niečo úplne iné?
- ASUS Xonar U7
- ASUS Xonar D1 resp. ASUS Xonar DX/XD
- ASUS Xonar Phoebus Solo
- ASUS Xonar D2/PM (síce trošku starší ale mal dobré ohlasy)
Alebo niečo úplne iné?
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
mas to jedno mal som vsetky okrem tej solo,zvukovo je to takmer to iste,d2 sa mi zda ze mala trosku viac basov
Spoiler: ukázať
Ber U7. Externa je lepsie riesenie.