Fotoaparat pre zaciatocnika DSLR vs. Mirrorless

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Re: Fotoaparat pre zaciatocnika DSLR vs. Mirrorless

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Purejoke napísal:loleqboleq : Ďakujem za obsiahly príspevok momentálne mám požičaný Nikon D5300 + 35mm f/1.8G. V podstate som dostal presne to čo som chcel kvalitné ostré zábery. Ono absencia zoomu zamrzí ale tak aspoň si viac pobehám a pošpekulujem než niečo odfotím. :D Zatiaľ sa stále učím a skúšam. Najviac by sa mi pozdávalo niečo všestranné ako Sigma 18-35mm F/1.8 DC HSM. Ale tak ešte niečo pofotím než začnem nakupovať objektívy s takou cenou.
Tak ono vieš, ako som spomínal, záleží od toho, čo chceš konieckoncov fotiť, to ti už potom určí cestu. Jj, tú obrazovú kvalitu by si mal potom aj na iných DXXXX modeloch a to je to, čo som spomínal, že sa mi tak páči :good:
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Pre kvalitne ostre zabery nie je nic lepsie ako poctivy stvorkilovy stativ so zeleznymi nohami na hrotoch, dalsie dve kila zavazia na nom, pevna hlava na stativ a ABSOLUTNE NEVYHNUTNE remote spust a mirror lock-upom a bezvetrie :)

Neveril by si aku paseku s ostrostou dokaze narobit len tresnutie toho skla v masine. D5300 ma tuto funkcionalitu pochovanu v menu, Sony maju electronic first curtain. Aj ked fotis z ruky na 1/500s alebo rychlejsi cas, aj tak je tam potencial na OBROVSKY rozdiel v ostrosti - nepomoze ti ani stabilizovany cip alebo objektiv.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Fufijilm X100 chvalil aj ken rockwell. Akurat na turistiku a taketo rychlo fotecky je velmi malicky rozdiel medz DSRL, kompaktami a vlajkovymi lodami fonov :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ach nas zlaty Kenny, ten uz toho natrepal. Tym nehovorim ze X100 je zla alebo co, ale cenovka novej je uplne uletena.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Nákupná poradňa"