molnart napísal: Pi 20. Okt, 2017, 20:08
backup OMV riesim aj, zatial cez clonezillu ale uvazujem nad btrfs snapshotmi. podla mna by sa dal premigrovat aj do virtualky, ja som zacal skumat proxmox.
bpi je co?
aky mas zdroj v tej zostave? vsak len akykolvek zdroj v idle zozerie viac ako 10w...
origo lenovo a je to fakt malicke a nepocutelne. ako som pisal 256GB SSD vnutry pre virutalky a cez USB 3.0 externy 500GB disk
skusal som viacero verzii esx6.0 , esx6.5, hyperV 2016 a hyperV 2012 a najlepsie to slo s hyperV2016, len sa mi nechcelo zase preinstalovat a nemal som win10/2016 pre HyperV manager. HyperV su vsetky free
na HyperV mi ide aj nextcloud (Ubuntu server + nextcloud cez snapd, do 1min nainstalovane)
Vyhoda ze to vies elegantne backupovat cele VMky cez free Veeam HyperV
tak ale ty mas iny usecase. ja teraz riesim fileserver kde budem mat 3x 3TB disky + SSD na system s tym ze potencialne by som ho este vyuzil na nieco ine ak to bude davat zmysel. ako vseobecny server mam RPi3 + 128 GB SSD, v podstate mi tam bezi iba Nextcloud + torrenty a nic ine tam aktualne nepotrebujem. zatial mi to ale nedava zmysel tieto funkcionality migrovat do fileservera lebo nic navyse mi to neda (rychlost RPi mi nevadi) a zasa pre fileserver nemam inu velmi alternativu ako sucasny HP microserver (jedine novsi microserver alebo nejaky NAS, ale za tie prachy mi to nestoji)
ad1 - usecase iny, ale tak asi budes mat podobny, preco nenainstalujes hypervisor esx alebo hyperV priamo na HP microserver a do toho VM ci uz s OMV, Nextcloud a pod ? tie 3x3 TB disky mozes bud priamo pridat do VM ako Pass-through, alebo spravis data disk, ktory bude ulozeny na tych 3...
Vyhoda tohto riesenia je, ze vies nainstalovat vela separatnych instancii a ked pride novy HW , mas to rychle premigrovane bez toho aby si nieco backup/restoroval alebo dokonca ako mam ja online vmotion.
lebo Rpi mi bezi 24/7 a zerie 5 W. File server potrebujem zapinat tak na 4 hod tyzdenne, a ak by som nanho prehodil veci ktore mam na Rpi musel by bezat stale, co je zbytocna spotreba, hluk a teplo.