Myslíš, že práve to bude problém? Môžem v pondelok skúsiť zavolať providerovi a dať si zmeniť MAC na default adresu routra... Ináč už fakt neviem... Skúšal som povypínať snáď všetko, čo sa dá a stále rovnaký problém...
A na tom starom routri to nebol problém? Rovnako to bolo aj tam spravené...
Nový router = pomalý upload
Re: Nový router = pomalý upload
Klon MAC adresy s tým nič nemá imho, to je len aby ti fungoval správne net, resp. aby Ťa videl tvoj provider pod danou MAC adresou, resp. k MAC máš priradenú IP adresu od neho.
Nejak sa mi to aj tak nezdá že by toto robil router. Skús ešte reset nastavení routeru, a skús naozaj ešte raz skúsiť zapojiť na porovnanie TP-Link prípadne na priamo PC.
Ak to je naozaj v tom Zyxeli, a nie je tam zapnutý nejaky Bandwidth mngment / QoS, tak sa obávam že to nevyriešiš.
A inak, ešte by som skúsil takú vec, že zapojiť ten Zyxel, a skúsiť to na inom PC , proste na inom klientovi. vylúčiť aj to, že by to spôsoboval PC, čo je málo pravdepodobné, ale všetko je možné
Nejak sa mi to aj tak nezdá že by toto robil router. Skús ešte reset nastavení routeru, a skús naozaj ešte raz skúsiť zapojiť na porovnanie TP-Link prípadne na priamo PC.
Ak to je naozaj v tom Zyxeli, a nie je tam zapnutý nejaky Bandwidth mngment / QoS, tak sa obávam že to nevyriešiš.
A inak, ešte by som skúsil takú vec, že zapojiť ten Zyxel, a skúsiť to na inom PC , proste na inom klientovi. vylúčiť aj to, že by to spôsoboval PC, čo je málo pravdepodobné, ale všetko je možné
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Takže, skúsil som na inom PC. Problém rovnaký, stále len cca 2-3MB/s...
Zapojil som starý router a 10-11MB/s...
Vyresetoval som nový router, odznova nastavil, vypol Streamboost a stále pomalé...
Už som z toho na mraky
Zapojil som starý router a 10-11MB/s...
Vyresetoval som nový router, odznova nastavil, vypol Streamboost a stále pomalé...
Už som z toho na mraky
Skúsil si ho zapojiť za ten TP-Link ?
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Ešte nie... Myslíš tak, že vypnem na ňom DHCP a dám mu inú IP ako je na TP-LINKU a z LAN portu do LAN portu zapojiť?
Nie.
TP-Link zvykne mať IP adresu 192.168.0.1.Zyxel, ak má inú napr. 192.168.1.1, tak to nechaj tak a pripoj za TP-Link z LAN do Wan,klasika.Nevypínaj DHCP.Ak IP adresy sú rôzne, tak nič nemeň iba zapoj za TP-Link.Možno vymazať tú klonovanú MAC adresu,ak bude problém.
TP-Link zvykne mať IP adresu 192.168.0.1.Zyxel, ak má inú napr. 192.168.1.1, tak to nechaj tak a pripoj za TP-Link z LAN do Wan,klasika.Nevypínaj DHCP.Ak IP adresy sú rôzne, tak nič nemeň iba zapoj za TP-Link.Možno vymazať tú klonovanú MAC adresu,ak bude problém.
Kludne pokracujte aj na dalsie dve strany ale odpoved bude vzdy router.
.