Zabezpecenie bytu

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Zabezpecenie bytu

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Tak da sa to spravit aj budgetovejsie. Uz som videl aj byt kde sa len na stredovu chodbu dalo jedno 360° cidlo a bolo. To si mal za 700€ kompletnu zabezpecovacku aj s GSM + hlasovym modulo a dotykovou klavesnicou. A fungovalo to, ak si vosiel cez vstupne dvere tak ta to zabralo, a ak by si vosiel do izby cez okno, tak stacilo prejst okolo dveri v danej izbe, vobec si ani nemusel vkrocit na chodbu...
Gumkac
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01

Re: Zabezpecenie bytu

Príspevok od používateľa Gumkac »

treba si uvedomit, kolko stoja cidla a kolko ten zbytok. nakonies zistis, ze to cidlo je z toho omrvinka. ustredna, box, trafo, gsm modul, eth modul, baterka, klavesnica, hlasovy modul (ak je potreba aj volat a nestaci SMS), print modul (pre spojenie so smart-home systemom), sirena ... a potom zistis ze zo 700e ta to jedno cidlo stoji 30-70e. ma zmysel mat jedno a strazit len chodbu? :) ma zmysel mat daco za 700e a nepridat dverny kontakt za 3e? (ano, dratovy, RFko bude stat samozrejme viac).

Pri 360° stropnych cidlach si treba uvedomit ich rozsah, pri strope 2,5 to mas len nejakych 6-7m tusim, paradox ich ma ovalne sa mi zda, nie uplny kruh. cizee ani pri otvorenych dverach do inej miestnosti ti v tej miestnosti toho teda vela nezachyti. AK uz riesit alarm, tak poriadne. ci? :)

Ja som si skladal alarm na stavbu, po dostavbe ho dam asi "spravit" niekomu autorizovanemu, v poistke na stavbu ale nie je zmienka o alarme, takze ho mam pre seba. Paradox to ma aktualne fajn, ze vlastne pre konfiguraciu ti staci IP(eth) modul, soft mas zdarma (babyware) a ked si precitas dostupny manual tak to vies aj zapojit, nakonfigurovat a spravovat :) Jedina komplikacia nastala, ked som zistil ze aktualny IP modul podporuje uz len cloud a nie obyc posielanie emailu - musel som riesit downgrade fw, ale zase, slo to v pohode.

btw, osobne by som siel radsej do klavesnice s podporou proximity tokenu, ako dotykovej - viac pridanej hodnoty :) Da sa s tym pekne vyhrat, napr v spojeni so smart home. :)
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490

Návrat na "Nákupná poradňa"