NAS - domace ulozisko Synology vs WD
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: NAS - domace ulozisko Synology vs WD
podla benchmarkov to vyzera ze je tam 60% narast vykonu. na kopirovanie dat asi jedno, ale ak by ti napadlo ten nas vyuzivat aj na nieco ine, pustit na nom docker a pod. tak vykon by sa ti mohol zist
Spoiler: ukázať
Nechcem tu nikomu nahrávať do kariet, ale to čo predáva @CageJ mám doma a ja som maximálne spokojný s tým servrom. Obsluhuje 2 kamery, zálohuje foto z mobilov, dátové úložisko, správa na diaľku, dokonca má HDMI a môžeš to zapojiť priamo do tv a máš to ako mediálne centrum. Neviem ako je to s kapacitou diskov, ja tam mám 2x 4TB zrkadlo a bohate miesta dosť ... Má to 2x gigabitový eth, kopírovanie reálne 120 MB za sekundu, čiže maximum gigovej siete
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
za tie prachy si poskladas maly pc/server, kde ked hodis Ubuntu + ZFS + OMV. Ano nebude to take male kompaktne, mozno ani spotreba nebude taka. Avsak moznosti upgradu a moznosti co sa tyka VM/Docker/K8 uplne niekde inde
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
posledna otazka okolo VM/Dockeru ani nesla cize to nebude tak relevantne netreba zabudat na jednoduchost pouzivania tychto nasiek + backup programy ktore robia vsetko za teba.
Syno je na tom lepsie ako QNAP co sa sw tyka, cize zalezi na financiach, ked je na Syno tak ist do toho
Syno je na tom lepsie ako QNAP co sa sw tyka, cize zalezi na financiach, ked je na Syno tak ist do toho
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
no to si hodil hodne divoku kombinaciu
zalohy su presne ta vec kde sa mi zatial nepodarilo najst vhodnu alternativu Qnap/Syno out of the box rieseni.
ja by som to zhrnul takto:
1) WD My Cloud - bude ti to fungovat hned po vybaleni, ale okrem zaloh si skoncil, fun factor 0
2) Syno/Qnap - tiez ti to bude fungovat hned, a hrat sa na tom mozes este dlhe mesiace, doinstalovat kade co, skusat rozne appky v dockeri
3) Vlastne riesenie - uzijes si kopu zabavy a ked budes sikovny po par tyzdnoch zabavy ti to bude aj fungovat a ak si nic nedomrvil tak nejaky nahodny update ti nezhodi cely server ani po par mesiacoch
ja by som nerozmyslal a zobral od @CageJ
Čo sa týka syno vs qnap, za mňa qnap ...
Nie preto že ho mám, mám možnosť aj syno, môj it partak má syno, ale občas čo on rieši a hlavne ako ma dostáva ...
Nie preto že ho mám, mám možnosť aj syno, môj it partak má syno, ale občas čo on rieši a hlavne ako ma dostáva ...
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
netreba zabudat aj na Asustor, ked si porovnas HW, tak Synology je na chvoste, ked si porovnas SW .. fakt musis hladat ktore aplikacie ti vlastne treba, aby to Synology malo vyhodu. Mam Synology, nemenil by som ale Asustor ma tiez velmi vela funkcii a je to porovnatelne rovnako ako Qnap, mi to az pride ze je to o drobnostiach. Syno ale ako jedine nema rychlejsiu ako 1gbit sietovku, co moze byt do buducna uz nevyhoda
Mimo toho predaja. Mal som dve nasky od synology. Men prišiel systém zložitý pre práva a prevádzka web stránky tiež nič moc. Mám druhý QNAP a za mňa jasná voľba aj do budúcna. Asustor nemám odskúšané.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Tak Debian, myslel som ze uz maju supp pre Ubuntu, kedze vacsina ludi ak vie, tak vie nainstalovat Ubuntumolnart napísal: ↑Pi 26. Feb, 2021, 12:51no to si hodil hodne divoku kombinaciu
zalohy su presne ta vec kde sa mi zatial nepodarilo najst vhodnu alternativu Qnap/Syno out of the box rieseni.
ja by som to zhrnul takto:
1) WD My Cloud - bude ti to fungovat hned po vybaleni, ale okrem zaloh si skoncil, fun factor 0
2) Syno/Qnap - tiez ti to bude fungovat hned, a hrat sa na tom mozes este dlhe mesiace, doinstalovat kade co, skusat rozne appky v dockeri
3) Vlastne riesenie - uzijes si kopu zabavy a ked budes sikovny po par tyzdnoch zabavy ti to bude aj fungovat a ak si nic nedomrvil tak nejaky nahodny update ti nezhodi cely server ani po par mesiacoch
ja by som nerozmyslal a zobral od @CageJ
Zalohy vies super vyriesit zfs snapshotami, alebo ak myslis client zalphy tak veeam
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs