Daron napísal: So 25. Júl, 2020, 23:24
Praveze updaty a security patches su ok. To mozu Samsung useri tisko zavidiet.
Updaty na novy OS su mozno ako tak rychle, aj to ale plati len pri telefonoch ktore su max vo svojom druhom roku zivota. Update na Android 10 pre Oneplus 5/5T (ktory bol releasnuty v 2017) prisiel teraz na prelome maja a juna a aj to extremne zabugovany. Na pomery Android OEMs je to sice celkom ok, ale od firmy ktora sa stale chvasta tym ako sa stara o softver je to bieda.
S tymi security patchami nesranduj. Politika security patchov OP je uplne hanba. Jednak ten dvojmesacny interval konzistentne ani zdaleka nedodrzuju (zvlast na telefonoch ktore nie su current seria) a ak aj, tak ti updatnu uz tak mesiac stary security patch. Od novembra do maja som mal Oneplus 7T. Z toho casu som od decembra do maja nemal ani jeden mesiac (stable kanal OxygenOS) aktualny security patch. Okrem toho ze polovicku tych mesiacov ani security patch neupdatovali s vyhovorkou ze "ale mame bi-monthly politiku", mesiace ktore patche prisli, tak prisli s oneskorenym patchom. Po vydani 8ckovych modelov sa tie updaty este viac zhorsili a castokrat podla userov na reddite.
Uz ked riesime Samsung, tak ten pri svojich vlajkach a vyssej strednej triede updatuje security patche MESACNE a to 2-3 roky po vydani. Kamarat so starou S9tkou mal kazdy mesiac aktualny security patch, zatial co ja som ho aktualny skoro nikdy na OP7T nemal. Detto Huawei, ktory tiez nevynikaju starostou o bezpecnost a sukromie, updatuju security patche na drahsich modeloch ako to robi OP.
faugusztin napísal: Ne 26. Júl, 2020, 00:07
"Minulomesacne" casto nieje chybou len samotneho vyrobcu telefonu. Aj u takej Nokie ci Xiaomi chodili security patche typicky koncom mesiaca, tj minimalne 2-4 tyzdne po Pixeloch. Co sa tyka 2-3 mesiacov, to je casto tiez celkom dobry stav oproti zvysku trhu, vacsina dostane patch mozno tak raz za rok ak vobec.
Ak chces okamzite updaty, tak si kup Pixel. Vsetko ostatne bude z tohto pohladu horsie.
Nokia a Xiaomi pri svojich Android One lajnach z vysoka kadia na rychle aktualizacie - mozno s vynimkou Nokie pri zopar high-end modeloch a modeloch vyssej strednej triedy. Ocividne to je chyba OEMs, kedze Samsung alebo Huawei sa za poslednu dobu rapidne zlepsili a su schopni riadne updatovat aj 2-3 roky stare zariadenia na mesacnej baze a dokonca mesacne updatovat aj lacnejsie fony.
Pri OP som si hovoril ze ok, ta bi-monthly firemna politika nie je idealna, ale keby boli schopni aspon kazdy druhy mesiac dorucit v prvej polovicke mesiaca AKTUALNY patch, tak som ochotny to prekusnut. Ale nie je to tak a zvlast je to trapne v pripade firmy, ktorej spoluzakladatel sa vsade chvasta ako sa oni prikladne staraju o zariadenia.