Ako lacno upgradovat starucku LGA1151 platfomu? Zachrani to čina!
Re: Ako lacno upgradovat starucku LGA1151 platfomu? Zachrani to čina!
Pri RAM je základ dual channel a pri súčasných cenách je optimum tak 3200 cl16 a často to zvládnu aj budget RAM predávané bez XMP profilu ak sa pohráš s OC. Nepomáha to len v hrách ale aj niektorých aplikáciách ktoré RAM vedia vyťažiť. Skús ako ti to pôjde nataktovať, ale ako som spomínal vyššie, tieto CPU cez tú redukciu vraj majú problémy s rýchlosťou RAM, zvyčajne končia na 2666. Mňa zaujímalo práve to koľko dajú tie RAM lebo bez rýchlej RAM by bolo pre mňa aj 8-jadro v mnohých hrách možno sidegrade či dokonca downgrade, ale očividne nie si dobre vybavený na taký test
Spoiler: ukázať
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Nie som no, tento PC som nestaval na hranie a ani sa nehram. Na pracu a take bezne pouzivanie mi to vsak staci. Ked budem mat viac casu a bude lepsia situacia na trhu, postavim si iny PC.
Kazdopadne, tu RAMku mozno upgradujem casom aj tu.
Kazdopadne, tu RAMku mozno upgradujem casom aj tu.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Dik, presne toto som hľadal, hlavne to porovnanie QQLS s 5600X - nevyzerá to bohvieako v hrách, na rozdiel od i9 9900 čo by mal byť ekvivalent sa na 5600x vôbec nechytá, asi fakt tie RAM to brutálne brzdia + dačo určite robí aj ten rozdiel 4,5GHz vs 5GHz keďže to prevádzkoval na low-end doske kde VRM viac nedalo.
Takže si počkám na lacnejšie Ryzeny, už sú v OEM zostavách a za dobré ceny, hádam čoskoro budú aj v retail predaji.
Takže si počkám na lacnejšie Ryzeny, už sú v OEM zostavách a za dobré ceny, hádam čoskoro budú aj v retail predaji.
Spoiler: ukázať
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Ako upgrade je pomer cena vykon velmi dobry. Jasne ze ked niekto ide kupovat novu platformu tak je to inac. Ale za 80€ taky CPU nezozenies.
Ja som spokojny, bezi to dobre zatial.
Ja som spokojny, bezi to dobre zatial.