Freelance vo Francuzku
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Freelance vo Francuzku
- FR je mega tazky jazyk
- FR natura je taka, ze aj keby rozumeli anglicky, nebudu sa s tebou bavit
- 2k mesacne su obrovske naklady pri dost nizkom plate
Stahuj sa len tam, kde ozaj chces peniazky su dnes take, o 10 rokov mozu byt onake.
Ja mat dobry kontrakt a volnost, tak idem asi do spanielska, podstatne lahsi jazyk, teplo, lacne byvanie mimo najvacsich miest.
- FR natura je taka, ze aj keby rozumeli anglicky, nebudu sa s tebou bavit
- 2k mesacne su obrovske naklady pri dost nizkom plate
Stahuj sa len tam, kde ozaj chces peniazky su dnes take, o 10 rokov mozu byt onake.
Ja mat dobry kontrakt a volnost, tak idem asi do spanielska, podstatne lahsi jazyk, teplo, lacne byvanie mimo najvacsich miest.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
jj pre single cloveka to nie je zle , aj ako pise maniak, zavisi kde. ale to ze pre 3clennu rodinu by to bol zrejme masaker. prislo mi na rozum ako ludia utekali a emigrovali a cistili wc a ich deti sa maju super ci to seriozne nema zmysel. ako napr teraz ukrajinci utekaju s igelitkou a robia za pasom pomaly a neriesia joj gulas v hlave riadny
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
stefan: aby sa dieta malo dobre, nemusis sa kvoli tomu ty stahovat do zahranicia. Dietatu zabezpec dobre studium a podporuj ho, nech ide studovat nejaky perspektivny odbor, nech sa nauci 1-2 svetove jazyky plynule, nech vypadne na studium a prax do zahranicia. Potom si uz cestu zivotom najde aj samo.
FVE 12.45 kWp V/Z
pišta a o CH si neuvažoval? Tam vieš nájsť nájom za dva litre frankov pre rodinu. Aspoň dva roky dozadu to tak bolo. S Angličtinou problém nebude v nejakej IT firme a peniažky malé tiež mať nebudeš.
Je veľa ľudí čo hovorí ako je to tam drahé, nie je také ľahké tam žiť atď atď ale keby im bolo zle tak sa vrátia na Slovensko. Z mojej skúsenosti viem, že život tam je krásny. Veľa vecí tam hneď od príchodu začne na teba pozitívne vplývať. A ani sa nemusíš báť, že prídeš o niečo Slovenské nakoľko je tam plno Slovenských obchodov aj krčiem, ktoré fungujú dosť komunitne.
Je veľa ľudí čo hovorí ako je to tam drahé, nie je také ľahké tam žiť atď atď ale keby im bolo zle tak sa vrátia na Slovensko. Z mojej skúsenosti viem, že život tam je krásny. Veľa vecí tam hneď od príchodu začne na teba pozitívne vplývať. A ani sa nemusíš báť, že prídeš o niečo Slovenské nakoľko je tam plno Slovenských obchodov aj krčiem, ktoré fungujú dosť komunitne.
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
-
- Pokročilý používateľ
Dik borci za nazory, maniak to je sucasny plan a ak sa nic nezmeni tak ideme tou cestou, bepetko by som aj svajc velmi chcel, bol som tam pracovne 2x ked som mal 17 a 18, cize 19 roky dozadu a siel by som hned ale vobec som si nevedel vo svajci najst pracu.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
urcite nieco najdes aj zena. Fakt je to zatial jedina krajina mne znama, kde sa casom chcem dostat a vymenit za milovane Slovensko
pripadne je vela fb komunitnych skupin slovakov vo svajciarsku. niektori su normalni a vedia pomoct, vysvetlit a poradit
pripadne je vela fb komunitnych skupin slovakov vo svajciarsku. niektori su normalni a vedia pomoct, vysvetlit a poradit
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
keby som uz niekde isiel tak skor skandinavia, paci sa mi tam mentalita ludi a nenavidim teploty nad 25.. tam niekto nemate skusenost?
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
tu je zas problem u nas , ze manzelke v dubaji v maji bolo prijemne a ja som skapinal. severske krajiny kde sa kuri zrejme 10mesiacov je u nas NO GO . to FR som napisal ze chcem 4800 cistom ale podla mna uz ma blokli ze sa neozvu inac CV som si robil v novoresume.com
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
Ukaz decku youtube, kameru a nech sa snazi z presovastefan222 napísal: ↑Št 21. Apr, 2022, 10:19 Dik borci za nazory, maniak to je sucasny plan a ak sa nic nezmeni tak ideme tou cestou, bepetko by som aj svajc velmi chcel, bol som tam pracovne 2x ked som mal 17 a 18, cize 19 roky dozadu a siel by som hned ale vobec som si nevedel vo svajci najst pracu.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
borci.odbornik na holandsko?
mam ponuku-
This position is gross 90.000 Euro’s, this is including 8% holiday allowance, but you will also get a relocation package and 30% ruling
co je to ruling?
mam ponuku-
This position is gross 90.000 Euro’s, this is including 8% holiday allowance, but you will also get a relocation package and 30% ruling
co je to ruling?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
Stefan: to je specifikum holandska: https://www.executivemobility-group.com ... -faq-2019/
Kalkulacka platu tu: https://thetax.nl/?year=2022&startFrom= ... ice=normal
Ostava ti zistit, ake su zivotne naklady, najom, energie, dane za auto (urcite budes musiet auto prepisat), pripadna nutnost zdravotneho pripoistenia, ... Tazko takto z fleku povedat, ci je to dobry alebo zly plat, nevieme, o aku poziciu sa jedna.
Kalkulacka platu tu: https://thetax.nl/?year=2022&startFrom= ... ice=normal
Ostava ti zistit, ake su zivotne naklady, najom, energie, dane za auto (urcite budes musiet auto prepisat), pripadna nutnost zdravotneho pripoistenia, ... Tazko takto z fleku povedat, ci je to dobry alebo zly plat, nevieme, o aku poziciu sa jedna.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
jj tu kallulacku som pozeral.a to ruling je zrejme ulava na daniach. ale.niekde.pisu ze plati 5r a potom to je na hovno. to ze v holandsku som nikdy nebol a to tak no ale berem to ako sancu vypadnut pred smerohlasom co sa sem vali rychlostou svetla. pozicia je v it incident a change manager-obe som robil
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
Pozri aj tu: https://www.expatica.com/nl/moving/abou ... s-1085103/
O pozicii ja nic netusim, to nech ti niekto dalsi povie, ci je to dobry plat.
Ten ruling je vyslovene na prilakanie expat-ov a na pomoc v prvych rokoch, kym sa usadis, aby ti ostalo viac penazi. Ak je to na 5r limitovane, tak po 5r uz vacsinou si usadeny a nepotrebujes dalsiu pomoc. Spekulujem, mozno je to postupne znizovane, aby ti narazovo nesekli vyznamnu cast cisteho prijmu.
Si ochotny sa doucit jazyk? Prostredie a pocasie vyhovuje? IMHO na zaklade platu a nakladov by som povedal, ze je to pekna pozicia (nieco ako mam tu).
O pozicii ja nic netusim, to nech ti niekto dalsi povie, ci je to dobry plat.
Ten ruling je vyslovene na prilakanie expat-ov a na pomoc v prvych rokoch, kym sa usadis, aby ti ostalo viac penazi. Ak je to na 5r limitovane, tak po 5r uz vacsinou si usadeny a nepotrebujes dalsiu pomoc. Spekulujem, mozno je to postupne znizovane, aby ti narazovo nesekli vyznamnu cast cisteho prijmu.
Si ochotny sa doucit jazyk? Prostredie a pocasie vyhovuje? IMHO na zaklade platu a nakladov by som povedal, ze je to pekna pozicia (nieco ako mam tu).
FVE 12.45 kWp V/Z
- scream
- Pokročilý používateľ
Hromadna doprava v okoli amsterdamu je na vysokej urovni. Najvacsi naklad bude asi byvanie a tam je to umerne tomu, kde a ako chces zit, takze by som zacal tym, najskor to bude tak tretina vyplaty. Ceny v obchode normalne, restiky a sluzby samozrejme drahsie. ostatne veci neviem. Jazyk az taka bariera nebude je to tam slusne mixnute.
XBOX series X
XBOX series X
Holandsko je uplne v pohode pre cudzincov. Ani sa vopred nepytam ci niekto hovori anglicky, rovno spustim a dohovorim sa. A to plati aj v mensich mestach a na dedinach. Na uradoch tiez bez problemov anglicky + maju ku vsetkemu tlaciva vo viacerych jazykoch. Samozrejme sa vypisuje to v holandstine, ale mas 1:1 predlohu v jazyku ktory ti je zrozumitelny.
Doprava je paradna, akurat ze aj celkom draha. Zakladna elektricenka je okolo 50€ ale to je iba na jednu zonu. Ak potrebujes cestovat cez 2 alebo nebodaj 3 zony, tak je tam nejaka zlava, ale nema to daleko od 2 alebo 3 nasobku.
Doprava je paradna, akurat ze aj celkom draha. Zakladna elektricenka je okolo 50€ ale to je iba na jednu zonu. Ak potrebujes cestovat cez 2 alebo nebodaj 3 zony, tak je tam nejaka zlava, ale nema to daleko od 2 alebo 3 nasobku.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať