Laserová operácia oči
Re: Laserová operácia oči
ja som mal slaby astigmatizmus, pri operacii ho odstranili
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Tak ja som po operácii šedého zákalu u Dr Bohma v BA len na ľavom oku cca 4 mesiace a stále si musím kvapkať umelé slzy ale hlavne stále mám pocit takej machule po stranách zorného poľa. Lekárka mi povedala že mozog sa musí prispôsobiť.
Poraďte prosím nejakú konkurenciu v BA lebo neviem či :
1. mi nedali napr. menšiu šošovku alebo šošovku bez nápravy astigmatie.
2. mi zle upravili astigmatiu ( najprv som musel podpísať ďalší papier lebo vraj musia operovať aj astigmatiu a pri poslednom vyšetrení mi lekár povedal že oni operujú šedý zákal nie astigmatiu )
Poraďte prosím nejakú konkurenciu v BA lebo neviem či :
1. mi nedali napr. menšiu šošovku alebo šošovku bez nápravy astigmatie.
2. mi zle upravili astigmatiu ( najprv som musel podpísať ďalší papier lebo vraj musia operovať aj astigmatiu a pri poslednom vyšetrení mi lekár povedal že oni operujú šedý zákal nie astigmatiu )
Ja mal 4 cylindricke. Po operacii OK.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Toto ma utvrdilo o tom že mi asi nedali optimálnu šošovku.
Mne tesne pred operáciou dali dokonca podpísať nejaký papier že súhlasim že majú riešiť aj astigmatiu. Asi za to dostanú viac peňazí.
Ten lekár čo mi robil posledné meranie tesne pred operáciou mi na otázku že či mi vyriešia aj astigmatiu ktorú som práve podpísal tak mi však povedal že oni operujú len šedý zákal.
Keď som sa lekárky mesiac po operácii pýtal či mi dali špeciálnu šošovku tvrdila že astigmatia sa pri operácii dá riešiť aj nejakým rezom ktorý to má tiež údajne korigovať.
Má zmysel osloviť NCZI aby zistil akú astigmatiu mi namerali a či daná šošovka alebo rez ak vôbec nejaký urobili tomu zodpovedá ?
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
netusim, ci Ti s tym vie pomoct zrovna NCZI, ale skor by som skusil “Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou”
Tip na normalneho ocneho v KE u ktoreho netreba 4hodiny sediet(vole, som myslel ze tymto praktikam odzvonilo v minulom rezime) kym sa dostanes na rad?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Kde v Žiline ísť na operáciu chalani? Žena má s tým stále otravuje buď chce okuliare alebo toto už má okuliare na každú príležitosť to sa mi viac oplatí jej to dať operovať a v akých cenách sa asi tak hýbeme?
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Zdravím, ja mam tiež dosť vysoký astigmatizmus, cylinder na šošovkách 180 a keď som bol na predoperačnom v iClinic (mali akciu zdarma tak som si povedal že skúsim) a po vyšetreniach mi bolo povedané že u mňa laserová operácia možná nie je lebo astigmatizmus mi tam ostane a tým pádom mi to okuliare neodstráni. Vraj jediná možnosť je operácia s rezom že mi vložia ďalšiu šošovku do oka pred moju aktuálnu lenže cena operácie je cca 2000€/oko. Stretli ste sa s týmto názorom/operáciou niekto už? Poprípade mam skúsiť ešte inú kliniku?
Povedali mi ešte že výhoda tej operácie s rezom je že je 100percentná keďže sa tam vkladá nová šošovka miesto vypaľovania a keď sa náhodou zrak po rokoch zhorší tak jednoducho ju vymenia za novú, doživotná záruka samozrejme.
Povedali mi ešte že výhoda tej operácie s rezom je že je 100percentná keďže sa tam vkladá nová šošovka miesto vypaľovania a keď sa náhodou zrak po rokoch zhorší tak jednoducho ju vymenia za novú, doživotná záruka samozrejme.
CPU - Ryzen 5 5600x + NZXT T120 Black MB - Gigabyte X470 AORUS Ultra Gaming PSU - Seasonic Prime 750W Platinum
RAM - Crucial 16GB 3600Mhz DDR4 VGA - Gigabyte RX 6600XT Gaming OC 8GB SSD - Samsung 970 PRO 512GB HDD - Seagate Barracuda 2TB CASE - Zalman S3
RAM - Crucial 16GB 3600Mhz DDR4 VGA - Gigabyte RX 6600XT Gaming OC 8GB SSD - Samsung 970 PRO 512GB HDD - Seagate Barracuda 2TB CASE - Zalman S3
Vložím sem dobrý link
https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/ ... ARAKTY.pdf
podľa ktorého mi asi vložená umelá šošovka nepremieta obraz úplne presne na sietnicu tam kde ho premietala odstránená šošovka a preto pociťujem zúžený obzor a operovaným okom vidím predmet v inej polohe ako pravým aj čo sa týka vertikálu.
Nerozumiem však prečo mi očný kázal dlhodobo pokračovať v kvapkaní umelých sĺz ?
https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/ ... ARAKTY.pdf
podľa ktorého mi asi vložená umelá šošovka nepremieta obraz úplne presne na sietnicu tam kde ho premietala odstránená šošovka a preto pociťujem zúžený obzor a operovaným okom vidím predmet v inej polohe ako pravým aj čo sa týka vertikálu.
Nerozumiem však prečo mi očný kázal dlhodobo pokračovať v kvapkaní umelých sĺz ?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Caute. ozivim trochu. mate nejake nove skusenosti s klinikami. Aktualne ideme riesit pre manzelku a na Excimer kde som bol ja som sa docital dost negativnych veci (aj ked na modrom koniku) ale moze to byt aj nejaky bombing. preto sa pytam ci niekto nema aktualne skusenosti
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+