Budget skrinka pod stol, Matičná, chladič, ram

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Invalidus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2018, 14:54

Re: Budget skrinka pod stol, Matičná, chladič, ram

Príspevok od používateľa Invalidus »

@Mani
Mani napísal: Ut 20. Aug, 2024, 10:40 ..Mat tu rezervu nie je na skodu.
Urcite neni, ja som pochopil, ze chce budget a tam sa zmesti aj do kvalitneho vzduchoveho co by mu dobre sluzil aj na vykonnejsi v buducnosti
Mani napísal: Ut 20. Aug, 2024, 10:40Aj ked mas neviem ako dobru airflow skrinku, to ze mas bezprostredne nad ramkami a GPU rozmerny CPU chladic, ti samo o sebe zvysuje teplotu vo vnutri skrine a okolitych komponentov (RAM, GPU a SSD).
Nepochybujem, rozdielu su, na kolko vyznamne? Robi to ale take velke rozdiely aby si clovek robil starosti z vyberom vodnika? Nie, je to vec vkusu, mne sa vodniky lubia, ale zobral som ten ak620 pouzity z druhej ruky a teploty mam vsade v norme pretoze pre tie peniaze mam vyuzitie inde (iny komponent napr.)
Mani napísal: Ut 20. Aug, 2024, 10:40Teploty CPU mi pri rovnakej/nizsej hlucnosti (porovnavane s Thermalright Phantom Spirit 120) sli dole v priemere o 8-12C. Teploty GPU v loade mi klesli o 3-4C, cisto z titulu ze rovno nad grafikou nebol heatsink.Teplotu okolia som v oboch pripadoch mal priblizne rovnako 25-26C.
To su prekvapivo dost velke rozdiely, to uz je vela, kazdopadne su to subjektivne vysledky niekto iny pri inej zostave/skrini by nemusel spozorovat taketo priepastne rozdiely ako mas ty, mozno raz skusim u seba
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Obe dosky potiahnu v pohode aj 7950X bez obmedzení (ASUS s o niečo nižšími teplotami VRM) takže s kľudom vyberaj podla výbavy, vzhľadu či ceny.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 7 9800X3D, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, ASRock B850M-X WiFi, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6200, Sapphire Pulse RX 9070XT 16GB, Samsung 980 PRO 2TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX/Edifier M60 + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 7600X, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury@6000, Gigabyte RTX 3070 8GB Vision, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Gigabyte P650SS ICE, Zalman P10 White, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Edifier WN820NB Plus
Jasterisko
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37

Príspevok od používateľa Jasterisko »

Tak nakoniec som vzal asus, ale wi-fi verziu, je len o 7e drahšia, pre istotu ak sa čosi do budúcna zmení. Plus wifi verzia ma aj bluetooth čo základná nemá, ktorý využívam tak či tak. Diky za rady.

Návrat na "Nákupná poradňa"