co bude lepsie zobrat: 65OLED769 za 1190€ alebo QE65S90D za 1087€ ?
ambi sa mi velmi paci, uz mame jeden tv kde to pouzivame ale pokial by mal byt samsung nejak vyrazne obrazovo lepsi (rozumej aj upscaling z horsich zdrojov) mozno by som sa ambi vzdal.
inak pouzivanie iba bezne Netflix, YT, DLNA; + pojde k tomu soundbar cize na zvuku z TV az tak nezalezi.
Dunar napísal: St 05. Mar, 2025, 10:26
U7KQ uz neviem ci vobec niekde kupis. To uz je vybehovy model, uz ma nastupcu ale ten ma horsi panel. Ten nebrat.
Ak to ma byt velmi lacne, tak kukni TCL 65T8B.
Je nejaky rozdiel oproti TCL 65C71B?
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
_Mato_ napísal: Po 10. Mar, 2025, 10:10
Viem, ze Samsungy maju vseobecne problem so starsimi "divx" videami. Mam kopec starsich serialov v tomto formate na NASku a Samsung ich nevie prehrat.
tiez mam takto dost veci, @Dunar alebo @Andre viete k tomu nieco pri tom QE65S90D ? starsi philips co mame prehra vsetko az na velmi malo vynimiek.
To je taka vyfailovanost Samsungu. Problemy s prehravanim kodekov, ale vsak nevadi, ved si doinstalujem externy prehravac... iba ze by nie. Pre Tizen snad neexistuje nic, ani to blbe VLC. Jedine vselijake obskurne workaroundy ako Fire stick pichnuty do HDMI portu alebo Plex appka, co je samo o sebe zlo. To uz radsej Android TV.
Kazdopadne si myslim, ze to najlepsie, co sa da spravit s videami v DivX kodeku, je zmazat ich a nahradit niecim normalnym. Bez srandy by ma zaujimali 2-3 priklady takych serialov.
Samsung jednoducho zarezal stare, uz nepouzivane kodeky.
Na jednej strane ludia placu, ak nejaka vec nepodporuje najnovsie standardy, na druhej placu, ak nepodporuje stare, nepouzivane. Ako pise Memnon, mozeme plakat, ze TV uz nemaju scart, lineout, cinch vstupy atd. Kazdemu nevyhovies.
Proste kodeky su licencovane zalezitosti, za ktore treba platit poplatky. Tak sa Samsung rozhodol, ze to nebude platit a tie prachy dava inde. Ostatni setria na inych miestach.
Kazdopadne, prehravanie cohokolvek vies vyriesit X inymi sposobmi, tak z toho netreba robit vedu.
tak nakoniec kupeny QE65S90D za peknych 1037€ s DPH, zatial po obrazovej stranke spokojnost, rychlost reakcii tiez velmi dobra, formaty videa som vsetky este neskusal, integrovane repro je horsie ako na starsom philipse - nastastie mam k tomu do paru soundbar Q990D.
Ahojte,
Tak prisiel pre bracha cas na android krabicku. V hre su aktualne tieto:
Tesla XA400
Tesla XT850
Xiaomi TV Box S 3rd Gen (vysla par dni dozadu)
Plex fici priamo na telke a andorid box potrebuje kvoli Kodi a video addonom(primarne SCC)
Cena max 70evri.. telku ma na wifi(kabel ma prilis daleko)a teda ethernet sice teraz netreba ale do buducna sa mu moze zmenit dispozicia izby a teda aj ethernet moze byt uzitocny.