Pracovny NB do cca 2k
Re: Pracovny NB do cca 2k
Skillex experimentoval ako poriešiť vysoké teploty v notebookoch a dosť mu pomohli thermal pady, vtedy vravel že mu aj nejaké zostali tak s ním by som sa dohodol keď už.
Spoiler: ukázať
Problem je ze casto aj ked tam das pady, tak krivka ventilatora od vyrobcu nerata s tym ze to chladi tak dobre a pojde to dalej na 2500rpm akurat pri 40°C
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Ja som vymenil komplet pady na pamatiach a dal som phasesheet na CPU a GPU, tie teploty sli neskutocne dole. niekde inde som tu pisal, ze som prisiel na to, ze vlastne sa mi prehrieva notebook, lebo mi sli teploty CPU na 100 a zacal blbnut, ked som skusal VR demo v praci. po vymene mam teploty pri beznej praci 50 CPU, 37 GPU a ventilatory idu na 2100 RPM. Viem cez custom profil stiahnut CPU na 15W a potom sa dostanem niekde na 43 stupnov, ale co mi to pomoze, ked ventilatory aj tak pod 1800 RPM nejdu, vypnut sa nedaju.
@mp3turbo za 2e som to zrovna nevyriesil, ale potreboval som dlhsi kabel asi o 20cm a hlavne zahnuty, tak som kupil hento a prekvapivo dobre no: https://aliexpress.com/item/1005007048788207.html
@mp3turbo za 2e som to zrovna nevyriesil, ale potreboval som dlhsi kabel asi o 20cm a hlavne zahnuty, tak som kupil hento a prekvapivo dobre no: https://aliexpress.com/item/1005007048788207.html
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Skúsim ho objednať aj ja by som potreboval zahnutý konektor
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Dell 3591 vie ist uplne fanless napriklad, to som si vsimol lebo obcas spim v miestnosti kde je notebook a zabudnem vypnut prepatovku.
@zoom :
Komu hus, komu prasa... za mna akurat Pcko vyzera suverenne najlacnejsie kedze je cele z Thinkpad plastu a aj sa najviac prehybalo a prehrievalo. Ako keby ten material na tu vahu uz proste nestacil? Alebo len zle urobena konstrukcia? Neviem...
Tento Precision co mam teraz je pre mna fakt prekvapko. Na to, ze je to v podstate entry level mobile workstation je velmi dobre odladeny co sa tyka chladenia a hluku, display ma fajn aj ked u mna je vacsinu casu na dokine pripojeny k 34UW. Na Zbookoch ma hnevala hlavne vaha a hluk, toto ide prakticky stale uplne potichu a fakt nema problem vydrzat prakticky 8 hodinovu smenu na bateriu, co je za mna mega super na to, ze ten procak ma jadier urcite viac, nez by potreboval.
@zoom :
Komu hus, komu prasa... za mna akurat Pcko vyzera suverenne najlacnejsie kedze je cele z Thinkpad plastu a aj sa najviac prehybalo a prehrievalo. Ako keby ten material na tu vahu uz proste nestacil? Alebo len zle urobena konstrukcia? Neviem...
Tento Precision co mam teraz je pre mna fakt prekvapko. Na to, ze je to v podstate entry level mobile workstation je velmi dobre odladeny co sa tyka chladenia a hluku, display ma fajn aj ked u mna je vacsinu casu na dokine pripojeny k 34UW. Na Zbookoch ma hnevala hlavne vaha a hluk, toto ide prakticky stale uplne potichu a fakt nema problem vydrzat prakticky 8 hodinovu smenu na bateriu, co je za mna mega super na to, ze ten procak ma jadier urcite viac, nez by potreboval.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
a nevies pouzit externy program, v ktorom si nastavis profil ventilatorov, napriklad ze do 50C sa ani nezapnu? Napriklad pri NB v popise pouzivam GHelper a tam si viem krasne nastavit fany, rozlisuje aj co je NB na nabijacke, alebo v sieti
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
GHelper to vie, lebo Asus ma framework normalny a funkcny. Lenovo nedovoluje skoro nic cez ich framework, takze co pouzivam Lenovo Legion Toolkit, viem v nom sice dat limity na CPU/GPU ale ventilatory pod 1800 RPM nepojdu, neviem ich nijako ovladat. Existuje LegionFanControl, ale aby som ho rozchodil, musel by som povypinat urcite veci v systeme, s cim nie som velmi komfortny..
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Treba kupit MB s M4Pro a nemas ziadne problemy s fanmi
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
je dost smutne ze neexistuje windows book ktory by sa kontrukcne vyrovnal aspon lowend macbookom skoda ze nie vsetok SW ktory pouzivam je na mac.
mas 2k€ a stale musis riesit kompromisy ktora ta obmedzuju v kazdodennom pouzivani...
mas 2k€ a stale musis riesit kompromisy ktora ta obmedzuju v kazdodennom pouzivani...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no dobre, ale EmStyri Pro za tri a pol tisica ma uzasny 512GB SSD, leskly displej ktory ja fakt nemozem atd.
edit : inak ano, uz dlhsie krutim makovicou ze preco volakto nespravi Windows platformu ktora bude mat namakane chladenie. To stoji 50 eur navyse, ak vobec. Preco niekto nespravi notebook so styrmi ventilatormi zregulovanymi na prakticky nepocutelno, preco niekto nespravi notebook ku ktoremu da software kde by sa taketo veci dali lahko ladit. Ano, ako technickemu cloveku mi velmi silno chyba notebook, ktory by mal nastavitelne latencie na pamate a ich dalsie parametre - nechapem preco aspon jeden jediny taketo volaco nepusti. Take hrozostrasne zveriny ako navyrabaju notebooky aby pamate chodili na 1.1V som uz fakt davno nevidel.
edit : inak ano, uz dlhsie krutim makovicou ze preco volakto nespravi Windows platformu ktora bude mat namakane chladenie. To stoji 50 eur navyse, ak vobec. Preco niekto nespravi notebook so styrmi ventilatormi zregulovanymi na prakticky nepocutelno, preco niekto nespravi notebook ku ktoremu da software kde by sa taketo veci dali lahko ladit. Ano, ako technickemu cloveku mi velmi silno chyba notebook, ktory by mal nastavitelne latencie na pamate a ich dalsie parametre - nechapem preco aspon jeden jediny taketo volaco nepusti. Take hrozostrasne zveriny ako navyrabaju notebooky aby pamate chodili na 1.1V som uz fakt davno nevidel.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
mal som legion pro s 5800h a rtx3060
dal som tekuty kov namiesto ptm - obrovsky rozdiel v teplotach a hlucnosti
modry rezim som pouzival ak som nepotreboval max vykon, cize 95% casu a pamätam akurat ze to nebolo pocutelne realne ked mi natom bezal neviem YT abo plex apod.
dal som tekuty kov namiesto ptm - obrovsky rozdiel v teplotach a hlucnosti
modry rezim som pouzival ak som nepotreboval max vykon, cize 95% casu a pamätam akurat ze to nebolo pocutelne realne ked mi natom bezal neviem YT abo plex apod.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
zmizol mi edit z prispevku
dodal som ze som pouzival aj legion fan control
dodal som ze som pouzival aj legion fan control
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
tak okej, vypol som core isolation a zapol fan control, na 800RPM uz o ventilatoroch neviem, tak to asi budem pouzivat tak. Bude to aspon menej nervozne cakanie na nove modely
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Dell XPS sa v pohode vyrovná.SKiLEX napísal: Ut 14. Jan, 2025, 20:44 je dost smutne ze neexistuje windows book ktory by sa kontrukcne vyrovnal aspon lowend macbookom skoda ze nie vsetok SW ktory pouzivam je na mac.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...