>> Tak nejak sa ja pozeram na PC
jasne, samozrejme. Nastastie tie pocitacove veci sa cenovo pohybuju v uplne inych dimenziach nez auticka, takze dopriat si nekonecny luxus napriklad zmienenej 64GB RAM za priplatok nepredstavitelnych +80eur oproti beznej 32GB RAM je daleko lacnejsie, nez vymenit Skodofku za Béemvé.
Inak t490 som chvilu pouzival a bola to prijemna masinka. V panelaku mi oratala schody - drbla z otvoreneho ruksaku na chrbate, zgulala sa sedem schodov dole a chcela vyvalit dvere na vytahu. Potom este fungovala tri roky az mi odisla zo zorneho uhla... nemam sa co stazovat.
Pevnejsi maly notebook
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Pevnejsi maly notebook
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Aha hej, ja uz som premostil na hladanie noveho. Ale ked vypnes tie veci co si spominal a zapnes len to, co potrebujes na rebriku, tak by to tych 16GB malo este dlho udychat nie?SKiLEX napísal: St 12. Mar, 2025, 17:28 Od 32 je to ďaleko, ale od 16 co mam aktualne tak nie. A tvoja otazka bola ze naco 32.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
hele, asi budem za dost trapneho ale rozdiel medzi 16GB a 32GB RAM je priblizne 28 eur. Nova. Vratane dépéháhá, Skilexovci maju firmu a idu BEZ dph.
Pri pouzitom notebooku by to mohlo byt este menej.
Chcem notebook na zopar rokov a fakt budem spekulovat o takomto cisle ? Fakt budem riesit, ci mi 128GB SSD staci alebo ci je 256GB lepsie ? Drbnem tam 1TB pretoze
https://pevne-disky.heureka.sk/adata-le ... /#prehlad/
https://pevne-disky.heureka.sk/lexar-nm ... /#prehlad/
40 eur bez dépéháhá a zurivo odmietam diskusiu o mensej kapacite. Hura, mohol som usetrit dvacku na SSDcku, radost uzasna, zacinam novy zivot !
Pri pouzitom notebooku by to mohlo byt este menej.
Chcem notebook na zopar rokov a fakt budem spekulovat o takomto cisle ? Fakt budem riesit, ci mi 128GB SSD staci alebo ci je 256GB lepsie ? Drbnem tam 1TB pretoze
https://pevne-disky.heureka.sk/lexar-nm ... /#prehlad/
40 eur bez dépéháhá a zurivo odmietam diskusiu o mensej kapacite. Hura, mohol som usetrit dvacku na SSDcku, radost uzasna, zacinam novy zivot !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- scream
- Pokročilý používateľ
Ale ved o to nejde. Ide o to, ze "novy" 12" notebook s RJ45 asi nenajdes. Tak sa som to smeroval skor tam, ci este neposluzi na pracu ten stary. Dostali sme sa ale k tomu, ze to nie je len na pracu ale na vsestranne pouzitie.
Ram uz rozsirit nejde?
Ram uz rozsirit nejde?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Jak dostali, som to spominal uz v prvom poste
Sucastny X270 ma ako hlavny problem cpu: Je tam i5 7200u ktora ma komplet cela nizsi vykon ako jeden jediny thread na ryzene 5800x.
Co sa tyka ramky, je tam len jeden ddr4 slot - neoficialne sa tam 32GB ram napchat da, ale 32gb sticky su celkom rare a celkovo to proste nema zmysel kvoli CPU.
To ze novy notebook bude mat ryzen 4xxx alebo novsi som sa uz rozhodol. Uz len spekulujem ci bude 13" bez RJ45 alebo 14" s RJ45. To uz sa ale musim rozhodnut sam.
Prevodniky su sice otravne, ale aj tak ich so sebou daily nosim asi 7... takze 8. na internet uz tomu asi neublizi.

Sucastny X270 ma ako hlavny problem cpu: Je tam i5 7200u ktora ma komplet cela nizsi vykon ako jeden jediny thread na ryzene 5800x.
Co sa tyka ramky, je tam len jeden ddr4 slot - neoficialne sa tam 32GB ram napchat da, ale 32gb sticky su celkom rare a celkovo to proste nema zmysel kvoli CPU.
To ze novy notebook bude mat ryzen 4xxx alebo novsi som sa uz rozhodol. Uz len spekulujem ci bude 13" bez RJ45 alebo 14" s RJ45. To uz sa ale musim rozhodnut sam.
Prevodniky su sice otravne, ale aj tak ich so sebou daily nosim asi 7... takze 8. na internet uz tomu asi neublizi.
-
- Pokročilý používateľ
ja by som dal 14" lebo integrovany ethernet nezabudnem, nestratim a nebudem s nim mat problemy.
To mi neda nespomenut ako si ten X270 minule samovolne cez windows update stiahol a nainstaloval novy bios.
Ten novy bios mal bug ktory prepisoval MAC adresu sietovej karty na same 0, karte potom tusim nesedel nejaky CRC sucet a odmietla sa spustit.
Riesenim bolo zistit spravnu mac(napisana na zakladnej dkske, cize rozobrat notebook), stiahnut z random MSI fora dosovsku servisnu utilitku od intelu a znova ju tam zapisat.
Inak Lenovo pouziva svoje vlastne sietovky ktore maju vlastny speci konektor a vo vysledku to je ako interna sietovka len umiestnena mimo notebooku.
Ten novy bios mal bug ktory prepisoval MAC adresu sietovej karty na same 0, karte potom tusim nesedel nejaky CRC sucet a odmietla sa spustit.
Riesenim bolo zistit spravnu mac(napisana na zakladnej dkske, cize rozobrat notebook), stiahnut z random MSI fora dosovsku servisnu utilitku od intelu a znova ju tam zapisat.
Inak Lenovo pouziva svoje vlastne sietovky ktore maju vlastny speci konektor a vo vysledku to je ako interna sietovka len umiestnena mimo notebooku.
-
- Pokročilý používateľ
mmmm, usb-c mozes doplnit vzdy ked stratis nenahraditelny nestandartny špeci-chvostik od vyrobcu.
- scream
- Pokročilý používateľ
Za mna je univerzalnejsi 14" notebook. Je to uz dost lahke na nosenie, bude tam najskor lepsia vybava (chladenie,bateria, porty) a v tejto triede tam lahsie najdes aj dock. Da sa na tom plnohodnotne fungovat. Vsetko mensie mne uz pride krpate na vsestranne pouzitie. Samozrejme pozor na rozlisenie displaya. Na servis si pripadne nechaj tu starinu.
XBOX series X
XBOX series X