Hz a FPS pri zapnutej Vsync je dolezite zosuladit

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
pepee
Ban
Ban
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa pepee »

pisal AjsTi:
Bavime sa o hre FlatOut2 , neviem preco riesis FEAR a podobne. ESTE RAZ TI NAPISEM NEMAM VSYNC ZAPNUTE.
-------
OMG, ty si zase nevidiaci, uz som ti povedal ze pri vypnutej Vsync nemas sancu mas plynuli obraz, ten obraz ma vady. UZ TI TO POVEDALI AJ OSTATNY(ze ma vady), takze si viem predstavit tvoj dokonali obraz-sama vada. tiez tu postol users SurrendeR aj fotky tych vad, takze zodvyhni prdel a bez si to omrknut. a ked vravis toto ze mas obraz bez vad, tak si viem predstavit tvoju vsimavost.
A MIMOCHODOM UZ TI TU DAL NIEKTO ZA PRAVDU?? nemyslim , za to mne ano, takze kto ma asi pravdu heh
---------------------------------------------------------------------------
pisal AjsTi:
Otazka je naco si mam nastavovat hru na menej ako 85Hz , ked moja grafika i monitor to zvladnu ?
--------
clovece, ale ty nepouzivas Vsync a tato debata je cela o Vsync vs FPS, tak nevime na co tu tocis a zapajas sa do debaty
---------------------------------------------------------------
pisal Ajsti:
Ide Ti o to sa zviditelnit ? Ci napisat ze mas kamossa co Ti nasepkava ?
------------
jj budem kandidovat na prezidenta, tak nejao zacat treba. a to dalsie znie ako kompliment :lol:

no mohol by sem dofrcat SurrendeR atrocha to objasnit nechapavim
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

mno zatial sa tu citim ako ja nechapavy... necital som cely dred.
Ale par co som ich precital, tak su tu len same nedorozumenia... Jeden hovori o jednom, druhy o druhom...

pre objasnenie:

FPS v hrach urcuje vykon grafickej karty(a vykonove nastavenia) a vonkoncom nema nic spolocne s obnovovackou (refresh) monitoru.

Monitor je v hre pevne nastaveny na urcity refresh (napr. 100hz)
graficka karta vysiela monitoru obrazky v urcitom pocte za sekundu (FPS). FPS je dynamicke, zalezi od vykonu grafiky, od zlozitosti hry, danej sceny v hre atd...
Akmile sa nezhoduju FPS s refresh, (napr. 140FPS) tak monitor stale vykresluje svojou refresh, grafika mu dava viac obrazkov, vznika ako tu uz bol spomenuty ten "defekt" obrazu, kde sa zda akokeby po obrazovke behal nejaky pas/pasy. Toto sa da odstranit pomocou

VSYNC - vertikalna synchronizacia kde graficka caka na monitor kym zacne vykreslovat novy obraz, vtedy vysle monitoru novy obrazok a vtedy FPS=Refresh. najplynulejsi obraz nech si hovori kto chce co chce...

ALE:

ak graficka karta nedosahuje taky vykon aby FPS=refresh, tak je dobre mat vsync off.
zatial co grafika caka na vsync od monitoru, grafika spracovava new obrazok... Ak ho nestihne spracovat, tak musi pockat na novy vsync od monitoru a az potom ho vysle. Preto ked je zapnuty Vsync a grafika nestiha vsyncu, tak potom FPS vzdy klesa na podiely refresh.
Takze ak mame 100Hz na monitore, zapnute vsync, grafika nezvladne 100FPS, tak automaticky ide FPS na 1/2 (50fps), ak ani to nezvladne, klesne na 1/3 co je 33FPS atd atd...

Teraz k tvojmu 1. postu.
Ak chces mat plynuly obraz na konkretnych 50FPS tak musis nastavit monitor na 50Hz. Ak by si nastavil na 100Hz, tak pri lahkych scenac by ti obcas skocilo FPS na 100 a "prepinal" sa medzi 100FPS a 50FPS (ako hovorim podla vykonu grafiky).

Ty tvrdis, ze hra je optymalizovana na 50Hz (FPS)... Tomuto nerozumiem aj keby bola hra robena na TV, kde je refresh 25FPS.

Ano, na konzolach byva spravidla vsync zapnute koli plinulosti obrazu bez "defektov"

To ze ajsti nema zapnuty vsync, je jeho osobna vec (ani ja ho nemam). Ale keby som mal grafiku vynonnu natolko, ze by mi vo vsetkych hrach, vsetkych nastaveniach davala viac ako 85FPS, tak by som si vsync zapol koli plynulosti a obraze bez prebiehajucich pasov cez monitor...

BTW: najlepsie si to vsimnete na ovodnom logu Ubisoft do farcry (refresh 85Hz, FPS cez 300). Jerrymu som to uz tiez vysvetloval... Myslel si ze je to vada grafiky.. Stacilo zapnut vsync a sup, obraz bez pasov... To ze hra potom isla na nejakych 28FPS (povodne bez vsync cez 40).... to uz bolo ine :lol:

pripadam si jak u debilov a opakujem sa jak papagaj...

Dufam ze som pisal k teme...

EDIT: pridavam sem obrazok, ktory som uz ukazoval.

Obrázok

tieto vady su dynamicke a zobrazuju sa iba pri pohybe obrazu/objektu
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa AjsTi »

pepee napísal:pisal AjsTi:
Bavime sa o hre FlatOut2 , neviem preco riesis FEAR a podobne. ESTE RAZ TI NAPISEM NEMAM VSYNC ZAPNUTE.
-------
OMG, ty si zase nevidiaci, uz som ti povedal ze pri vypnutej Vsync nemas sancu mas plynulyi obraz, ten obraz ma vady. UZ TI TO POVEDALI AJ OSTATNY(ze ma vady), takze si viem predstavit tvoj dokonalyi obraz-sama vada.
*Obraz mam ok , nakolko mam grafiku co mi to stiha snad je to dost jasne aby to tvoje oci dokazali precitat , ak nie smola.*
tiez tu postol users SurrendeR aj fotky tych vad, takze zodviyhni prdel a bez si to omrknut. a ked vravis toto ze mas obraz bez vad, tak si viem predstavit tvoju vsimavost.
*Ja som nepovedal ze u inych hrach nejsu chyby , alebo co , to je vedlajsie , ale u FlatOut mam obraz uplne OK snad to pisem jasne a pochopi to*

A MIMOCHODOM UZ TI TU DAL NIEKTO ZA PRAVDU?? nemyslim , za to mne ano, takze kto ma asi pravdu heh
*Mno a vies ze hej ? Alebo nie ? Alebo ako ? Alebo co ?*
---------------------------------------------------------------------------
pisal AjsTi:
Otazka je naco si mam nastavovat hru na menej ako 85Hz , ked moja grafika i monitor to zvladnu ?
--------
clovece, ale ty nepouzivas Vsync a tato debata je cela o Vsync vs FPS, tak nevime*Ty si vykas ?* na co tu tocis a zapajas sa do debaty
---------------------------------------------------------------
pisal Ajsti:
Ide Ti o to sa zviditelnit ? Ci napisat ze mas kamossa co Ti nasepkava ?
------------
jj budem kandidovat na prezidenta, tak nejao zacat treba. a to dalsie znie ako kompliment :lol:

no mohol by sem dofrcat SurrendeR atrocha to objasnit nechapavyim
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
l0k2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa l0k2 »

Plne suhlasim so Surrenderom, len jedna drobnost. Este nedavno som bol fanusik Q3ky kde v OSP mas default nastaveny do 125fps, viac proste tomu nerobi dobre, nebudem vysvetlovat preco. Ked mas standartny monitor, ako vacsina hracov, tzn ze pri 1024x768 ti dava 85Hz, tak ti je take nastavenie zbytocne. Preto sa vypina vsync, aby si tych 125fps bez problemov dosiahol, pretoze limit na 85 vazne vidis. Som si myslel ze nie, ale skuste si to niekedy, ten obraz je vazne plynulejsi. Tento jav som si nevymyslel, ale mi to tak vysvetlili hraci co Quake hrali uz nejake ten piatok. Tymto by sa dalo tvrdenie ze ti je 85fps a viac zbytocne vyvratit. Samozrejme tzv "defekty" (posun, predelenie obrazu) sa tu vyskytuje, ale v tej rychlosti vobec nie su vnimane. Co sa tyka Flatout 2, tam si ten vsync vklude zapnem, lebo len velmi tazko dosiahnem takych dynamickych a prudkych pohybov ako v Q3ke. Cize moj nazor je ze pri vypnutom vsync vazne mozes dosiahnut plynulejsi obraz, bohuzial s "defektmi".

Som zvedavy kto ma ukamenuje :bye:
sentimentálna spomienka - valid cpu
misho
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 16. Dec, 2004, 14:00

ss

Príspevok od používateľa misho »

chalani trocha sa miernite, na troch stranach napisat skripta je sice fajn, ale presda len skuste brzdit a hlavne sa neurazajte navzajom!

dakujem
ASUS bamboo 14" - i5 - SSD.
pepee
Ban
Ban

SurrendeR napísal:VSYNC - vertikalna synchronizacia kde graficka caka na monitor kym zacne vykreslovat novy obraz, vtedy vysle monitoru novy obrazok a vtedy FPS=Refresh. najplynulejsi obraz nech si hovori kto chce co chce...
uplne suhlasim, nie je nic krajsie ako ta plynulost(ako priami prenos v telke), samozrejme+krajsie by to bolo keby sme si mohli pridat dalsie skraslenia obrazu, ale pokial nemame vykonnu grafiku, by uz FPS klesali a pri zapnutej Vsync by neboli v sulade s Hz monitoru a vtedy by to robilo toto ---->>
SurrendeR napísal:zatial co grafika caka na vsync od monitoru, grafika spracovava new obrazok... Ak ho nestihne spracovat, tak musi pockat na novy vsync od monitoru a az potom ho vysle. Preto ked je zapnuty Vsync a grafika nestiha vsyncu, tak potom FPS vzdy klesa na podiely refresh.
Takze ak mame 100Hz na monitore, zapnute vsync, grafika nezvladne 100FPS, tak automaticky ide FPS na 1/2 (50fps), ak ani to nezvladne, klesne na 1/3 co je 33FPS atd atd...
toto s tym klesanim grafiky moc nechapem, ved ked klesa FPS, treba prestavit aj Hz monitoru(myslim) NO, A TYCH 33FPS JE UZ POD KAZDU(myslim) OBNOVVACIU FREKVENCIU MONITORU, takze nie je mozne na tych 33FPS plynule fungovat(jedine ze by slo nastavit tych 33-30Hz-to blikanie by myslim riesilo LCD)------ ja som sa to snazil vyriesit(uspesne pri hre AA) tym ze hra my nestihala s Vsync 50Hz(mierne klesala pod 50FPS) a tak som ubral monitor na 45Hz a vse bolo OK
SurrendeR napísal:ALE:
ak graficka karta nedosahuje taky vykon aby FPS=refresh, tak je dobre mat vsync off.
tiez suhlasim, ale v niektorych hrach je to uplne neprijatelne, hlavne online hrach kde musis rychlo reagovat a sledovat protivnika a ked sa ti to nedri nemas sancu vyhrat. (vsak ja som sa mu snazil nieco podobne vysvetlit, ale on si stale len mlel svoje)
SurrendeR napísal:Teraz k tvojmu 1. postu.
Ak chces mat plynuly obraz na konkretnych 50FPS tak musis nastavit monitor na 50Hz. Ak by si nastavil na 100Hz, tak pri lahkych scenac by ti obcas skocilo FPS na 100 a "prepinal" sa medzi 100FPS a 50FPS (ako hovorim podla vykonu grafiky).
no mozem vyskusat dat tych 100Hz, ale ako hovorim na 50Hz mi to ide uplne dokonale, lebo hra mi stiha robit od tych 55FPS az do 80FPS a akakolvek zmena Hz ked len o tri cisla hore alebo dole, ten plynuli obraz uz nici
SurrendeR napísal:Ty tvrdis, ze hra je optymalizovana na 50Hz (FPS)... Tomuto nerozumiem aj keby bola hra robena na TV, kde je refresh 25FPS.
Ano, na konzolach byva spravidla vsync zapnute koli plinulosti obrazu bez "defektov"
tu optimalizaciu hier vysvetluje(myslim) ten link co som sem postol a aj z neho citoval. v skratke-> hry pre konzoly su optimalizovane na urcity refres, lenze nie vzdy sa to vyvojarom podari. u plnohodnotnych PC hier, je to myslim ine, tam sa da vsetko da nastavit(Hz monitoru)
SurrendeR napísal:To ze ajsti nema zapnuty vsync, je jeho osobna vec (ani ja ho nemam). Ale keby som mal grafiku vynonnu natolko, ze by mi vo vsetkych hrach, vsetkych nastaveniach davala viac ako 85FPS, tak by som si vsync zapol koli plynulosti a obraze bez prebiehajucich pasov cez monitor...
TO JE V PORIADKU ZE HO NEMA-NEMUSI MAT ZAPNUTY(VSYNC), ALE ON SA TU STALE DUSOVAL ZE JEMU TO AJ TAK IDE UPLNE PERFEKTNE-PLYNULE(asi potrebuje brile) CO JE MOZNE LEN SO SOSULADENIMI FPS S VSYNC.

p.s. uz vidim ze ani toto nebude chapat(hmm mozno nie je origos slovak a len nerozumie. a dalsia vec je ze moje vysvetlovanie nie je najlepsie, lepsie povedane je mizerne, ale aj tak si myslim ze aspon zopar hracov vdaka tomuto budu vedet co je to plynulost hry(a ako si ju nastavit), lebo ja som sa tiez pred tym snazil silou moc vyzmykat z monitoru maximalne Hz. na 1024x768 mam normalne 100Hz, ale pomocou powerstripu som z toho dostal az 119Hz(prave ze pri hrach je lepsie dat menej, koli sosuladeniu s FPS) a fungoval tak ako dement od kedy mam pocitac(uz par rokov), lenze vzdy som si myslel ze tu uplnu plynulost hry nemam(alebo mam iba obcas) koli slabej grafike(co je aj pravda) a pritom som vedel ze Hz suvisia s FPS, len som to nikdy nezacal riesit, donutila ma to riesit az kupa novej grafiky)
Naposledy upravil/-a pepee v St 11. Okt, 2006, 13:07, upravené celkom 1 krát.
pepee
Ban
Ban

hehe :D :D kukam ze uz niekto zacal riesit pravopis. uz asi nestaci z dychom. na tu mas, mozes sa pohrat:

milit
pitat
misliet
bycikel

no vidis pan ucitelko, uz mas aj ty pravdu, len to oprav spravne

rofl, asi si myslel ze opravuje diktaty :lol: :lol:

edit by 369: myslim ze staci.
Naposledy upravil/-a pepee v St 11. Okt, 2006, 10:28, upravené celkom 1 krát.
pepee
Ban
Ban

l0k2 napísal:Cize moj nazor je ze pri vypnutom vsync vazne mozes dosiahnut plynulejsi obraz, bohuzial s "defektmi"
(normalne si hned ked aj po sty krat uverujem ked nieco kecnem, ale nemam teraz normalnu grafiku) plynuli obraz moze byt len so zapnutou Vsync, vsetko ostatne je na nic.
l0k2 napísal:Plne suhlasim so Surrenderom, len jedna drobnost. Este nedavno som bol fanusik Q3ky kde v OSP mas default nastaveny do 125fps, viac proste tomu nerobi dobre
myslim si ze je to ako s FLATOUT2- je to optimalizovanim hry vyvojarmi
l0k2 napísal:Preto sa vypina vsync, aby si tych 125fps bez problemov dosiahol, pretoze limit na 85 vazne vidis. Som si myslel ze nie, ale skuste si to niekedy, ten obraz je vazne plynulejsi.
jasne cim vacsie FPS tym lepsie(hlavne pri rychlich scenach), ale bez Vsync je to riadna degradacia obrazu, takze v ziadnom pripade
Naposledy upravil/-a pepee v St 11. Okt, 2006, 10:14, upravené celkom 1 krát.
pepee
Ban
Ban

Re: ss

misho369 napísal:chalani trocha sa miernite, na troch stranach napisat skripta je sice fajn, ale presda len skuste brzdit a hlavne sa neurazajte navzajom!
dakujem
ok skusim sa brzdit, ale on zacal prvy hovorit o lamach. keby mal aspon pravdu, tak kludne sklopim usi a priznam si chybu(tak ako vzdy)(je vacsia tupost si chybu nepriznat,ako tvrdit svoj nazor az do konca a to len peto aby nestratil svoju hrdost----- bude mat hrdost, ale vsetci budu vedet ze je tupec)---- OK uz sa krotim, aj tak si myslim ze uz je jasne kto ma pravdu
SurrendeR
VIP
VIP

hosi, prosim vas.... uz si to konecne vyskusajte....

ide oto ako to vnimas a sledujes.... plynulejsi obraz ako ho ty uvidis nebude nikdy lepsi ako ked mas FPS=Refresh... to ze ti pojde obraz na 300fps a monitor na 85Hz, tak to bude plynule, ale nie tak ako na fps=refresh....

k tomu Q3, neviem nehral som, ale zdat sa ti to moze preto, lebo ak budes mat vecsie FPS moze hra reagovat "rychlejsie", vecsia citl. mysky...atd... ale obraz nebude plynuly a cisty ako na fps=refresh...
oko vnima plynulost obrazu od cca 25FPS

plynulost je relativny pojem a tu sa teraz konkretizuje na Najplynulejsi/najcistejsi...

To pepee

nastav si monitor na 60 alebo 70Hz/75hz , zapni Vsync, a skontroluj na kolko fps ti ide hra...
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
pepee
Ban
Ban

SurrendeR napísal:To pepee
nastav si monitor na 60 alebo 70Hz/75hz , zapni Vsync, a skontroluj na kolko fps ti ide hra...
predpokladam ze hovoris o FlatOut2. no teraz nemam poruke moju grafiku, ale skusal som asi vsetky frekvencie monitoru a plynule(samozrejem hovorime o zapnutej Vsync) to fungovalo jedine na 50Hz a to mi hra robi aj viac -> 60-80FPS zalezi od scenerie. ale aj v usekoch kde mi to bez problemov robilo stalich 70FPS to nebolo plynule na 60 ani ziadnych inych Hz, musel som dat jedine 50Hz(to bude tym ze hra je optimalizovana pre telku a len dodatocne sa urobila pre PC-nie je to plnohodnotna PC hra-snad sa nemylim)
crux2005
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa crux2005 »

pepee napísal:predpokladam ze hovoris o FlatOut2. no teraz nemam poruke moju grafiku, ale skusal som asi vsetky frekvencie monitoru a plynule(samozrejem hovorime o zapnutej Vsync) to fungovalo jedine na 50Hz a to mi hra robi aj viac -> 60-80FPS zalezi od scenerie. ale aj v usekoch kde mi to bez problemov robilo stalich 70FPS to nebolo plynule na 60 ani ziadnych inych Hz, musel som dat jedine 50Hz(to bude tym ze hra je optimalizovana pre telku a len dodatocne sa urobila pre PC-nie je to plnohodnotna PC hra-snad sa nemylim)
my vysvetli jednu vec

ty si zapol Vsync.Obnovovaciu frekvenciu obrazovky si nastavil na 50Hz a v hre si mal 60-80FPS ? :?

Lebo tak si to napisa ...
s pozdravom, crux.
SurrendeR
VIP
VIP

tak potom sa vykasli na cele vsync... akurat si pri 50hz doseres oci a ten pozitok z toho aj tak nebudes mat taky ako keby ti to malo ficat na 85fps...

Inak ked hovoris ze hra ti ide od 60fps do 80 , tak co si nenastavis monitor na 60Hz s vsync?? ved vtedy by ti to slo na 60fps pri 60hz ;)
crux2005 napísal:my vysvetli jednu vec

ty si zapol Vsync.Obnovovaciu frekvenciu obrazovky si nastavil na 50Hz a v hre si mal 60-80FPS ? :?

nie, vtedy mal vypaty vsync... ;) (to napisal medzi riadky, a precitas to iba ked mas zapaty 6. zmysel :lol: )
l0k2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa l0k2 »

pepee napísal:
l0k2 napísal:Preto sa vypina vsync, aby si tych 125fps bez problemov dosiahol, pretoze limit na 85 vazne vidis. Som si myslel ze nie, ale skuste si to niekedy, ten obraz je vazne plynulejsi.
jasne cim vacsie FPS tym lepsie(hlavne pri rychlich scenach), ale bez Vsync je to riadna degradacia obrazu, takze v ziadnom pripade
Tu degradaciu v tom zapale hry nevnimas. Ale je tam presne ako si povedal. Vsync vnimam ako vyrovnanie FPS s Hz, kedy dosiahnes cisty obraz. Ale bohuzial ak ma niekto monitor kde pri vysokom rozliseni dosiahne maximalne 60-75Hz, hrava napr first person hry, tak zapnutie vsyncu ti bohuzial tu hru urobi viac na pohlad trhanou, ako ked to vypnes. Opat priklad a nie teoria.. zapnite si CS, monitor nastavte na 60Hz a vsync on. Obraz bude trhanejsi, ako ked ho vypnete. Nie nadarmo si ludia v csku nastavuju 100fps a vypnu vsync. Opat bohuzial na ukor necisteho obrazu.
sentimentálna spomienka - valid cpu
pepee
Ban
Ban

crux2005 napísal:my vysvetli jednu vec
tych 60-80FPS som mal samozrejme bez Vsync(nie je mozne pri zapnutej Vsync mat vacsie FPS ako Hz-ale to je asi jasne)
to som pozeral a pisal preto aby bolo jasne kolko mi ta hra robi FPS :wink:
SurrendeR napísal:tak potom sa vykasli na cele vsync... akurat si pri 50hz doseres oci a ten pozitok z toho aj tak nebudes mat taky ako keby ti to malo ficat na 85fps...
Inak ked hovoris ze hra ti ide od 60fps do 80 , tak co si nenastavis monitor na 60Hz s vsync?? ved vtedy by ti to slo na 60fps pri 60hz
no ale prave ze ta hra ide normalne(tak jak ma pri Vsync) len pri 50Hz. vsetko ostatne(Hz) trha obrazom, ale viete ako myslim to trhanie, tak ze bezny hrac si mysli ze to je OK

takto:
ja pri zapnutej Vsync (samozrejme s dostatosnymi FPS) ked aj na 50Hz, vidim obraz ovela dokonalejsim ako ked je Hz vysoka a obraz sa degraduje v dosledku vypnutej Vsync, alebo nedostatkom FPS pri Hz
---------
samozrejme pri inych hrach si nastavim Hz maximalne ako sa da, t.j. minimalne FPS v tej dotycnej hre. (FPS nesmie pri zapnutej Vsync klesat pod Hz inac hned dochadzalo k porucham-sekom obzazu)

ono by sa dala hra celkom slusne hrat aj pri 40Hz=40FPS(Vsync enabled), ale to blikanie monitoru je nechutne. NEVIETE CI TO BLIKANIE NERIESI LCD MONITOR?(myslim ze hej) keby som to vedel, tak uz by som skor rozmyslal o kupe LCDecka. heh takze pri LCD nepotrebujem taku vykonnu grafiku, lebo sa na monitor da pozerat aj pri nizskych Hz. co myslite, mylim sa?

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"