Vsak 2x128MB ti pojdu rovnako rychlo (ked nie rychlejsie) ako 2x2048MB, druha vec je, co sa stane, ked ti volna pamat dojdescarinko napísal:akurat som vcera pozeral na PC tuningu clanok o tom ci ma vplyv 2GB na vykon oproti 1GB ram a zistil som ze ani nie max u hier a software s videom takze si ich necham a pretocim CPUa uvidime.
Ako funguje 2x dual channel (s 3GB RAM)?
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX
no tak na hry ani nie to ja zas tolko nehram trocha NHl trocha moorhuhn kart 2 XXL alebo tak ale pocitil som to teraz ked som hral Just Cause tak ked som nechal bezat vsetko tak jak bezi tak mi system a secky programy brali 460-480MB ram z 1024 ale ked som vypol docasne nepotrebne veci ako Thunderbir (ten zere sakra 40MB pamate a nic nerobi svina) Firefox a podobne zalezitosti tak som to dostal niekde okolo 350-370.
v prvom pripade to zacalo sekat po cca 10-15 minutach ked sa tie ramky naplnili takze sa muselo prenasat z HDD ale v druhom pripade to bolo lepsie sekalo to az vo velkych bitkach alebo ked bolo vela prvkov na obrazovke a v pohybe ale ovela ovela menej takze tipujem ze keby vyrabali 700MB ramky a mal som ich dve tak by to bolo akurat.
Tiez neviem kery ony vymyslel tieto pomery 32 64 128 256 512 1024 ved aj nove VGA maju aj 768MB a je to OK tak preco by nemohlo byt aj 768MB DDR hmm
v prvom pripade to zacalo sekat po cca 10-15 minutach ked sa tie ramky naplnili takze sa muselo prenasat z HDD ale v druhom pripade to bolo lepsie sekalo to az vo velkych bitkach alebo ked bolo vela prvkov na obrazovke a v pohybe ale ovela ovela menej takze tipujem ze keby vyrabali 700MB ramky a mal som ich dve tak by to bolo akurat.
Tiez neviem kery ony vymyslel tieto pomery 32 64 128 256 512 1024 ved aj nove VGA maju aj 768MB a je to OK tak preco by nemohlo byt aj 768MB DDR hmm
Spoiler: ukázať
podarilo sa zatial som nedal ziaden zatazovy test ale jednoducho som len FSB zdvihol z 200 na 250 a vysledok je takyto:
dufam ze tam nie je nic zle nastavene
ak ano hned piste aby som to mohol zmenit lebo bojim bojim
BOX chladic ale mal by to ustat sak narast je len 450Mhz
PS: a samozrejme som HT znizil na 4x lebo 5x by to asi neznieslo
NO tak uz toto sice plati ale vyskytol sa iny problem
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=17640
dufam ze tam nie je nic zle nastavene
ak ano hned piste aby som to mohol zmenit lebo bojim bojim
BOX chladic ale mal by to ustat sak narast je len 450Mhz
PS: a samozrejme som HT znizil na 4x lebo 5x by to asi neznieslo
NO tak uz toto sice plati ale vyskytol sa iny problem
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=17640