Dovolim si postnut male domace "porovnanie" stareho a noveho Raptora.
Stary:
Novy:
Vo vibraciach je rozdiel neskutocny. Tam kde stary Raptor vibroval o 106, tak novy vobec.
Western Digital VelociRaptor
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: Western Digital VelociRaptor
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Neviem za tu cenu mam krasny RAID.
Trochu horsie pristupove doby cca. +/- 9-10ms a hlavne rovnomerne/stale vyssie rychlosti citania/zapisu.
Je to pekny kus hw ale skor ako ozdoba. Teda aspon pre mna ;P
Trochu horsie pristupove doby cca. +/- 9-10ms a hlavne rovnomerne/stale vyssie rychlosti citania/zapisu.
Je to pekny kus hw ale skor ako ozdoba. Teda aspon pre mna ;P
Spoiler: ukázať
Ak si mam ako systemovy disk vybrat Velociraptora alebo RAID0 "za tu cenu", tak nie je o com. RAID0 sa pri beznom chode a uzivani systemu takmer vobec neprejavi. Nehovoriac o zvyseni sance na stratu systemu.Martan napísal:Neviem za tu cenu mam krasny RAID.
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Hmm a mas niake realne podklady k tvojim zaverom?
(...RAID0 sa pri beznom chode a uzivani systemu takmer vobec neprejavi...)
Mal si vobec niekedy RAID pole? Alebo niake skusenosti s nim?
Myslim, ze na systemovu particu nepotrebujem viac ako 100GB a z tych 100GB si spravim polahky backup a za 5min mam system hocikedy spat. To iste by sm spravil aj keby som RAID nemal...
(...Nehovoriac o zvyseni sance na stratu systemu...)
Myslim, ze na systemovu particu nepotrebujem viac ako 100GB a z tych 100GB si spravim polahky backup a za 5min mam system hocikedy spat. To iste by sm spravil aj keby som RAID nemal...
Spoiler: ukázať
S RAIDom mám skúsenosti ako osobné, tak aj profesionálne. V profesionálnom (bussines) nasadení RAID0 neexistuje, resp som zatiaľ takú šialenosť nevidel. S tým zálohovaním máš pravdu, ale stále platí, že Velociraptor (jeden disk) je lepšie riešenie pre OS ako RAID0 (dva disky). Dva na sebe závislé disky = znížená spoľahlivosť, tiež zvýšený hluk a vibrácie a teplota.Martan napísal:Hmm a mas niake realne podklady k tvojim zaverom?
Kapitola sama o sebe sú potom tieto "hardwarové" RAIDy.