Nestabilny procesor pri pretaktovani pls help
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Re: Nestabilny procesor pri pretaktovani pls help
Takze vzhladom na terajsie napatie co si skusal naposledy , by som skusil este 1.6V , ale sleduj TEPLOTY ! cez 70st rozhodne nechod. je to divne, lebo tieto mobilne procaky sli velmi slusne , nezriedka aj na 2400MHz
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
no dobre tak hodim tam 1,6V a uvidime....70 nie maximalne pri 1,65V som mal 64 stupne asi po 10 min zatazi a viac neslo....do 5 min sa mi vzdy zohreje najviac a vyzsie uz teplota nestuppaa....a s tymy ramkami hodim ich na 400MHz?..alebo necham 333MHz?...
takto vyzera moj bios mmtalne treba tam nieco este zmenit?nemam zmenit ten Dynamic overlocking?..mam na private a to je 1%
http://dlg.uloz.to/d7f309fc85b1def1d3ce ... 5/bios.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
takto vyzera moj bios mmtalne treba tam nieco este zmenit?nemam zmenit ten Dynamic overlocking?..mam na private a to je 1%
http://dlg.uloz.to/d7f309fc85b1def1d3ce ... 5/bios.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil/-a Muscle v Ne 25. Máj, 2008, 19:17, upravené celkom 1 krát.
- fobos
- Pokročilý používateľ
Nechaj ich radsej na 333MHz , oni sa aj tak pri zdvihnuti FSB na 166MHz vratia spat na 400MHz a vyhnes sa tym zbytocne problemom s nestabilitou
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
ahaa no dobre pozri sa este na ten srceen ci tam treba nieco zmenit.hlavne to dynamic overlocking
- fobos
- Pokročilý používateľ
No mohlo by to byt, skus to s tymato nastaveniami
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
to je nejake zdvyhnutie v percentach ale neviem co...private ma 1% potom je General 3% potom ide 5% 8% a 10%...skusim neco...a spread spectrum nedam na enabled?...
- fobos
- Pokročilý používateľ
Nechaj to vsetko presne ako mas na tej fotke BIOSu, nezapinaj ani spread spectrum a DO nechaj na Private
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
dobree tak to necham vsetko tak pustim prime95 a ked sa mi opät restartne tak uz mi pomoze len kupa new procaku co uz asi tazko dnes alebo este jedna moznost drotovanie takze ja uz fakt neviem
uz som pustil 2-krat prime a 2-krat sa PC restartol behom 2 min co bezal PRIME takze o stabilite sa urcite neda hovorit.
dakujem vsetkym ktory prispeli ale s tymto uz asi nic nespravim
uz som pustil 2-krat prime a 2-krat sa PC restartol behom 2 min co bezal PRIME takze o stabilite sa urcite neda hovorit.
dakujem vsetkym ktory prispeli ale s tymto uz asi nic nespravim
teraz ma tak napadlo. ten procesor má default FSB 133 a násobič 14 (133*14=1862MHz). keď to je mobilný procesor, tak máš možno niekde zapnuté PowrNow a pri zaťažení procesoru a nastavenom FSB na 166 sa prepne na 166*14 a to je potom 2324MHz a to je už dosť. pozri si CPUz vtedy, keď zapneš Prime a daj vedieť, akú frekvenciu ti ukazuje
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
hmm stale mi ukazuje 1835 MHz takze nebude to asi tym .....jj ved to viem ja som pisal na zaciatku ze od nova mal ten procak FSB 136 a mal tak isto frekvenciu 1835 MHz lenze bol asi iny nasobic no a teraz mi nasobic nejak nejde....problem zacal byt odvtedy ked mi odisla CMOSka a v servise mi to opravili lenze vsetko bolo na defualt ako aj FSB na 100 ja som im povedal ze moj procak mal hodnotu 1835 Mhz dali mi na 166 a odvtedy sa mi stale restartuje
skús ešte update BIOSu
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
hmmm tak toto radsej nie este som nikdy neupdatoval BIOs...neviem ani presne ako sa to robi...dik za radu radsej niee lebo este daco viac pokazim a uz ho nezapnem vobec
uz mi asi nikto viac nevie poradit co?
uz mi asi nikto viac nevie poradit co?
Nemas moznost zadavat aj ine hodnoty FSB okrem defaultnych(myslim napr 142...)? KT600 nedokaze menit delicku pre agp/pci ani ked nastavis defaultne hodnoty pre FSB. Procesor si ich musi vypytat sam. Podla mna je to nestabilne prave kvoli zvysenej FSB na 166. Skus nastavit FSB na 145(ta by mala byt este stabilna) a nasobic 12. Delicku Ram daj na 333 a skus otestovat stabilitu. Ak to bude stabilne tak to mohlo byt vysokou FSB co si mal.
Deneb @ 3.4 || GA 970-DS3 || 8Gb Kingston 1600 || GA R9 270HD || Crucial BX100 250Gb + WD 500 Gb || Seasonic M12 II 520W || Dell U2412M || Fractal R4
mozem nastavit akekolvek FSB ale nemozem nastavit nasobic lebo je zamknuty...ak dam hocico v nasobici nestane sa nic....procak mi bere hodnotu len FSB a nasobic mam pevny na x11....no a skusim nastavit 145 FSB ale tym padom nebudem mat 1,83 MHz ale 1,6 MHz urcite a stabilne neviem otestujem...
a este mam otazku...ked nastavim FSB na 200 tak sa mi zapne delicka 1/6 automaticky a tak by to mohlo byt stabilne?...ci ani nie?
a este mam otazku...ked nastavim FSB na 200 tak sa mi zapne delicka 1/6 automaticky a tak by to mohlo byt stabilne?...ci ani nie?
No prave to je ten problem, ze ta delicka sa ti neupravi.Proste si ju musi procesor vyziadat sam.Ked tam strcis Barton 3200+ s 200FSB tak sa automaticky hodi FSB na 200 a nastavi sa aj delicka...inac nie.Preto sa prave bartony drotovali(ak boli superlock, tak nepomohlo uz ani to) aby sa doske "preslo cez rozum" a brala by ich za vyssie modely
Deneb @ 3.4 || GA 970-DS3 || 8Gb Kingston 1600 || GA R9 270HD || Crucial BX100 250Gb + WD 500 Gb || Seasonic M12 II 520W || Dell U2412M || Fractal R4