Slabý zdroj?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Slabý zdroj?
EIST, C1E mas vypnute ?
-
- Moderátor
Skus. Aj C1E meni nasobic a voltaz CPU (co moze byt problem).
Ok idem nato, keď to teda vypnem tak pôjdem s taktmi naplno, existuje niečo čo by mi zhodilo frekvenciu keď nie je CPU zaťažený keďže tieto dve funkcie budú vypnuté?
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
Nie. Vyskusaj si, ci ti to bude blbnut. Ak nie, tak je problem v C1E a vtedy teda budes nuteny nainstalovat si RMClock a nastavit si napatia pre jednotlive nasobice.
No, OK, snáď to nebude nejak vážny problém. Inak takto to mám nastavené, nemám zapnuté niečo čo by po pretaktovaní byť nemalo?
-
- Moderátor
Je to v poriadku. Takze ako hovorim, vyskusaj nejaky cas fungovat bez C1E a EIST. Ak ti nebude blbnut, tak bude jasne ze je problem pri zmene nasobica. Potom si teda povol EIST a C1E, nainstaluj RMClock a pomen si napatia pre jednotlive nasobice. Idealne by bolo zistit, pri ktorom nasobici ma CPU nedostatocne napajanie, no to bude asi problem.
No neviem ako to myslíš.. Ale prvykrát som mal takt 3,6GHz, 9x400 2 meisace som tak fungoval v pohode a predvčerom mi to spadlo, včera som dal na 3,2GHz, 8x400 a spadlo to už dnes. Ja som to ale vyrkeslis tak že určite je na vine CPU, to však nemusi byť pravda, nemám overené že to nie je spôsobené inými komponentmi. Priklonil som sa k CPU kvôli tomu, že tých 3,6GHz bolo 2 mesiace stabilných a predvčerom to spadlo v záťažovom teste po 4 minútach, vtedy to prešlo v pohode 5 hodín. Tak preto som sa zameral na CPU. Spýtať sa ale jednoznačne kvôli čomu to môže byť, tak to mi asi nikto neodpovie, pretože každý komponent v PC je potrebný a každý môže zhodiť PC...
-
- Moderátor
Myslim to tak, ze problem nemusi byt v CPU pri 3,6GHz a max nasobici, ale pri nizsom nasobici. Mas nastavenych napriklad pre 3,6GHz napatie 1,4V. No ked sa ti prepne nasobic a mas 3,2GHz, tak ti doska moze nastavit napriklad 1,25V. A to uz na 3,2GHz nemusi stacit.
Chapes o co mi ide ? Ze pri nizsom nasobici ti C1E meni aj napatie - a moze nastavit nestabilnu hodnotu. Toto mozes zmenit cez RMClock, kde povies ku kazdemu nasobicu ake sa ma pouzit napatie.
Chapes o co mi ide ? Ze pri nizsom nasobici ti C1E meni aj napatie - a moze nastavit nestabilnu hodnotu. Toto mozes zmenit cez RMClock, kde povies ku kazdemu nasobicu ake sa ma pouzit napatie.
Jj už chápem, ten CPU je inak dosť blbý čo sa týka napätia, pri 3,6GHz je potrebné min. 1,46V a to je dosť veľa oproti iným kúskom CPU. To len potvrdzuje, že každý CPU je iný.
Tak CPU som otestoval, "zase" šlape ako hodinky. Uvidíme či to padne, EIST aj C1E mám vypnuté.
Tak CPU som otestoval, "zase" šlape ako hodinky. Uvidíme či to padne, EIST aj C1E mám vypnuté.
Pardon za toľko postov po sebe...
Týmto postom chcem len povedať že to vypnutie C1E pomohlo, odvtedy mi to vôbec nepadlo (radšej ale vyklopem), takže príčina bola s najväčšou pravdepodobnosťou tam. Takže díki faugusztin.
Týmto postom chcem len povedať že to vypnutie C1E pomohlo, odvtedy mi to vôbec nepadlo (radšej ale vyklopem), takže príčina bola s najväčšou pravdepodobnosťou tam. Takže díki faugusztin.
Tak teraz po dlhej dobe to opäť padlo, PC beží od rána od 9:00 vkuse a vyťažený bol asi 70% času. Prví čo som chytil zdroj a opäť bol pomerne dosť horúci. PC sa reštartoval a opäť sa zapol a zdroj sa pomaly ochladil a teraz má teplotu asi o 80% menšiu ako vtedy keď sa vypol.. Rozumiete niekto tomuto môjmu problému? Pretože ja už snáď vôbec..