faugusztin napísal:
Na druhej strane tejto otazky si asi este nebol, ze ? Casto stojim dokonca uz na prechode, ale medzi parkujucimi autami a ako debil cakam, kym sa niektoremu autu z kolony uraci pustit chodca krizom cez cestu.
ano kazdy sofer by mal zlozit telepaticke skusky ci ma prednost predvidat spravanie ludi v okruhu 50m. logika hovori ze prednost mi moze dat len ten kto ma vidi. ak by mal kazdy ratat s tym ze za zakrutou je prechod na ktorom niekto caka ze ho mam pustit tak dakujem pekne...
este raz sa ta to opytam a jasnejsie myslis ze 40t vaziaci kamion s 12 rychlostnou prevodovkou zastavi do uplneho statia v stupani do kopca pretoze niekto stoji pri prechode ?
mozno to bude pre teba moc riskantne ale mozem sa s tebou podelit o sposob akym ja prechadzam siroku cestu malo kedy sa mi stane ze cakam viac ako 1 min. vozidla prichadzajuce z lava kontrolujem castejsie ak je tam medzera tak vstupim na prechod v tom momente sa zacinam zaujimat uz len o vozidla co su vpravo ak je nejake moc blyzko tak neprekrocim stredovu ciaru a este necham solidnu rezervu keby daco ... ale vozidlo co je za nim vacsinou dobrzdi a ja mozem prejst
rottenkiwi napísal: 90-kou, nie je predbiehany inym kamionom iducim
92-ou a utekat do pola,
1) vsetky kamiony maju obmedzovac od vyroby na 90km/h
2) ja som hovoril iba o predbiehani kamionov na dialnici ak su min. 2 pruhy pre jeden smer
3) mne sa zas paci ze ked sedite v osobaku a je niekde 40 tak vseci nadavate ze by tam mohla byt aj 60 a aj tak tam kazdy ide min. 50 ale ked to spravy kamionista tak je oznaceny za pirata a najlepsie by bolo keby mu hned za to zoberu papiere
to ze ide niekto pomaly este neznamena ze ide bezpecne napr. ked ide niekto v useku povolenej 60-tky 40km/h tak sa snazim co najrychlejsie distat z jeho ,,dosahu,, pretoze takyto ,,majstri,, maju v oblube napr. zmenit smer jazdy bez znamenia alebo nepozerat sa do spatneho zorkadla a pod.
na zaver: medzi kazdou skupinou cestnych ucasnikou sa najdu ludia ktory su ako z knizky a robia sem tam veci ktore im nikto neprikazuje ale spravia ich aj tak a najdu sa aj taky ktory by nemali dostat ani kolieskove korcule.