Ako zvolit chladenie?
Re: Ako zvolit chladenie?
Záleží od pohľadu na vec, ak poznáš nejaký lepší fan tak sem s ním. Možno urobím výnimku, ale viac ako 12€ by to byť nemuselo. 

: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
nonoxie su pre teba idelane 92x2 z postou ta vidu cc 16,50€ to nie je az tak vela z skvele fany
)

Odkiaľ máš ceny? Čo je to za obchod?
Hoď prosím link, nech vidím aj vôbec ako vyzerá.

No tie Nanoxie sú pekné, ale aký majú prietok v skutočnosti, papierovo je 43m3/h čo je málo, Gelid má niečo cez 50m3/h. A tiež nebude pomerne hlučný. 

Prišiel mi Gelid Silent 12.
Na 1000rpm taký bežný fan, ale z tých lepších, najmä za tú cenu.
Doska ho dokáže zregulovať na 600rpm, kde je už tichý. Má síce mierne vyšší zvuk motora ako napr. Noctua, ale je to OK. Vibrácie minimálne. Prietok taký priemer, ale tlak by mal byť good.
Jedine mu dosť šuštia ložiská, ale to v podstate počuť iba pri dotáčaní po vypnutí, keď fúka, tak to poľahky prehluší aerodynamický hluk.
Druhýkrát neviem, či by som ho bral(ale toto zatiaľ viem len u Magmy a Clustera), ale za tú cenu ma nič nemrzí. Určite sa hodí najmä na ofuk na Accelero a podobné záležitosti.
Takže Tebe KingTommy, šuchanie (síce dosť hlasné) pri dotáčaní ťažko bude vadiť. A pri 92mm by malo byť logicky menšie - menšie ložiská.
Takže jedine tento Gelid, alebo Nanoxia(nemám skúsenosť), nakoľko Enermax Cluster 92mm je podstatne drahší.
Rozhodnúť medzi týmito dvoma sa už musíš sám. Akurát ešte fakt, že v Košiciach máš Gelid poruke za dobrú cenu a ak by si mal ojednávať Nanoxie zo zahraničia či odkiaľ, no neviem.
A ešte mierne drahší: http://www.tichepc.sk/produkt/Gelid-Win ... -3566.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale je to na zamyslenie, či dať 200Sk alebo 800Sk.
Na 1000rpm taký bežný fan, ale z tých lepších, najmä za tú cenu.
Doska ho dokáže zregulovať na 600rpm, kde je už tichý. Má síce mierne vyšší zvuk motora ako napr. Noctua, ale je to OK. Vibrácie minimálne. Prietok taký priemer, ale tlak by mal byť good.
Jedine mu dosť šuštia ložiská, ale to v podstate počuť iba pri dotáčaní po vypnutí, keď fúka, tak to poľahky prehluší aerodynamický hluk.
Druhýkrát neviem, či by som ho bral(ale toto zatiaľ viem len u Magmy a Clustera), ale za tú cenu ma nič nemrzí. Určite sa hodí najmä na ofuk na Accelero a podobné záležitosti.
Takže Tebe KingTommy, šuchanie (síce dosť hlasné) pri dotáčaní ťažko bude vadiť. A pri 92mm by malo byť logicky menšie - menšie ložiská.
Takže jedine tento Gelid, alebo Nanoxia(nemám skúsenosť), nakoľko Enermax Cluster 92mm je podstatne drahší.
Rozhodnúť medzi týmito dvoma sa už musíš sám. Akurát ešte fakt, že v Košiciach máš Gelid poruke za dobrú cenu a ak by si mal ojednávať Nanoxie zo zahraničia či odkiaľ, no neviem.
A ešte mierne drahší: http://www.tichepc.sk/produkt/Gelid-Win ... -3566.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale je to na zamyslenie, či dať 200Sk alebo 800Sk.

Dík, no dneska som mal ísť do TichéPS, ale nakoniec som nešiel, nakoľko ma zmitaol (nie v zlom) Broolly a ani mne to nejak nevyšlo. KAždopádne ti ďakujem, takýto hluk mi nevadí, sám vieš čo všetko mám v PC a aký postoj mám k hluku.
TAkže ti ďakujem, o Clusteri som tiež uvažoval, ale po zhliadnutí ceny ma to prešlo.
UV reaktívny Gelid mi netreba, nikot to neuvidí a pochybujem, že tam bude nejaký veľká rozdiel medzi ním a sériou Silent.

V tlaku určite, inak neviem.
Takáto vec ani mne nevadí, takže ber najskôr Gelidy, nakoľko s Nanoxiou neviem, kto tu má priamu skúsenosť.
Takáto vec ani mne nevadí, takže ber najskôr Gelidy, nakoľko s Nanoxiou neviem, kto tu má priamu skúsenosť.
Tak v tlaku to hej, UV majú lopatky ukončené ako lietadlá, pre lepšie tlačenie vzduchu.
Na Nanoxie som nepočul taktiež zlé slová, ale ani moc vychvaľujúce. Tak preto, no ale asi aj tak sa prikloním ku Gelid-om a zoberiem 2. Vyskytla sa mi ešte možnosť zobrať Noctuu Noctua NF-B9 za slušný peniaz, úplne nový priamo z obchodu.

Na Nanoxie som nepočul taktiež zlé slová, ale ani moc vychvaľujúce. Tak preto, no ale asi aj tak sa prikloním ku Gelid-om a zoberiem 2. Vyskytla sa mi ešte možnosť zobrať Noctuu Noctua NF-B9 za slušný peniaz, úplne nový priamo z obchodu.
Čo je to slušný peniaz?
7,30€ Úplne nová, prečo taká lacná? Pretože je bez príslušenstva, proste bulk verzia s jednou redukciu napájania (LNA). Prietok na maximum - skvelý, hluk - skvleý, cena - dobrá. 

Len jedna?
No neviem, chceš tam mať jeden béžový a jeden čierny? Veď Ťa to tak štvalo.
Ale inak cena dobrá a fan je to dobrý.
No neviem, chceš tam mať jeden béžový a jeden čierny? Veď Ťa to tak štvalo.
Ale inak cena dobrá a fan je to dobrý.
Nie len jedna, aj 200 kusov. Ak budú dve rovnaké, nemá ma čo štvať. 

To by som aj ja vzal, kebyže nemám doma už toľko fanov.
Momentálne asi 7 120mm.
Tak to ber.

Momentálne asi 7 120mm.

Tak to ber.