Ja len viem ako jeden nemenovany kurier o*ebal kamosa... objednal si 3lcdcka, nejake veci, skrinky.. mali mu dojst 4baliky. Kurier mu volal o 12stej, on bol na obede, tak sa opytal - necham Vam na vratnici? On ze hej, lebo to surne potreboval - chyba.. Vratnicka podpisala...

Nastastie ho napadla jedna vec, ze vo vestibule maju kameru.... Kukol zaznam, prehral, a zistil ze kurier uz do budovy vosiel len s troma krabicami /dopredu vedel, ze stvrtu si necha/.
Zavolal este raz kurierovi, ze do hodiny nech okamzite pride a da mu stvrty balik, a ze bude rad ak zavola len jeho sefovi, nie aj na policiu. (v tej krabici mal monas za par stovak eur - trestny cin). Do 20minut bol kurier tam, odovzdal mu stvrty balik ktory podla neho neexistoval, kamos zavolal do kur. firmy, a sef povedal ze mu okamzite pise vypoved. Ci ho vyhodili neviem.
Na margo toho - nechapem, naozaj nerozumiem, ako si niekto moze mysliet, ze mu prejde nieco take ze ukradne jeden balik. Absolutne. Ved clovek velmi dobre vie co si objednal, zaplatil a co mu ma dojst. Fakt nechapem zmyslanie toho lola, ako sa vobec moze taky **** dostat na taku poziciu, pretoze je jasne ze keby aj nahodou nebola kamera, tak by sa to riesilo hodne dlho, a pochybujem, zeby vyhral kurier - kedze on NESMIE dat balik nikomu inemu len prijemcovi - aspon si to myslim. Odvtedy sa mi uz 3x stalo ze mi nieco niesol kurier, nebol som doma a na jeho otazku ci da susede som povedal nie, za xy hodin som doma..
Tak si mal zavolat vtedy do tej firmy a povedat im ze ich kurier sa boji ze zapadne. Ono, zasa, necudujem sa, viem ze x kurierov ma vlastne auta, nie firemne... Ale je to fail, ked kurier nepride... Ved preto clovek plati viac, aby nemusel ist na postu...
A co sa tyka poistenia zasielok ze zmiznu, vykradnu ich .- nemam sice skusenost, ale znamy robi na poste a potvrdil mi ze ked poistim daco na 300e a strati sa to, posta to bez problemov vyplati. To iste kurier. spolocnosti, ak je nieco poistene a strati sa, tak to musia zaplatit, ved to bolo poistene. Osobne som poslal dost balikov postenych, a nestratil sa ani neposkodil ziaden.
Takisto zo zahranicia mi chodia uz vopred zaplatene veci cez UPS, Fedex a podobne. Tu to preberie nasa SR zmluvna spolocnost a vzdy vsetko doslo ako malo. Aj v oblasti kde byvam uz poznam kurierov naspamat, ktori nosia pre UPS, a pod. Cize sa nemenia, ti su predpokladam doveryhodny