Ahojte, tak odhodlal som sa to risknut a rychlo som sa zbavil 6870 aby som si zohnal 6950 kym bola v Ageme na sklade. Dufal som ze sa bude dat odblokovat a nastastie sa podarilo. Po dnesnej kupe Sapphire 6950 som neskutocne spokojny kedze som usetril cca 100€ co nie je mala suma. (osobny nazor,tak pre koho). Prikladam screen z GPU-Z 0.5.
Dalsie komponenty :
CPU: X4 955 4,02Ghz@1,52V + Corator DS (idle/load, 32C/55C) NB: Viac nez 2400 som zatial neskusal kvoli chipsetu.
MB: Gigabyte MA-785GT-UD3H
RAM: 2x2 Corsair dominator 99924 1600
HDD: WD Caviar Black 500 32
PSU: Corsair HX520
Case: Lancool K62
Na zaciatok len tolko ze teploty nepresiahli tych 95C (o kval. vzdusne chladenie sa stara zadna Noctua + 14ky Lian Licka), MSI Kombustor som nechal bezat len na tych 15min. kedze vela casu som moc nemal. Na zaciatku som mal tiez tu istu chybu s tym errorom "Cannot erase ROM" ale nastastie stacilo len precitat clanok na TechPower. Ak v nasl. dnoch najdem cas spravim aj nejake tie porovnanie. Je velice otazne dokedy sa takto karty budu moct odomykat kedze este "par 6950" ma AMD na sklade. Nakoniec len dodam ze mohli spravit ten stock chladic aj nejak lepsie, kedze autom. regulovanie Catalystu je nieco strasne. - momentalne pouzivam Afterburner a verziu 10.11 kedze zahadne sa mi karta necchela detektovat ani po uplnom vymazani starych driverov (DriverSweeper). Po tomto kroku sme museli s kamaratom nahodit "origos" drivere ktore boli prilozene od Sapphire :-/. Karta sa nakoniec pekne detektovala len stale pretrvava chyba v afteri kde sa nezobrazuje aktualny catalyst. Samozrejme aj to je len sila zvyku. (obrazovo pockat na novsiu verziu).