MSI P67A-GD65/GD55 (1155, P67), rady, skúsenosti, biosy...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: MSI P67A-GD65
mno ja som to pár krát urobil
samozrejme je to na tvoje riziko
no je otázne čím to je, btw koľko krát to necháš premlieť, default je totiž 3x a potom by mala po chvíli nabehnúť
doska dokonca dokáže iba zresetnúť ramky na 1333 a normálne nabehnúť z pretaktovaným CPU ak sa jej niečo nepáči
stále je tu samozrejme možnosť že je death
samozrejme je to na tvoje riziko
no je otázne čím to je, btw koľko krát to necháš premlieť, default je totiž 3x a potom by mala po chvíli nabehnúť
doska dokonca dokáže iba zresetnúť ramky na 1333 a normálne nabehnúť z pretaktovaným CPU ak sa jej niečo nepáči
stále je tu samozrejme možnosť že je death
Spoiler: ukázať
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
No uz som to skusil
...a to iste.
Na doske ale svieti vsetko tak ako ma, cize phase ledky, aj grafika, aj vsetky ventilatory idu
...a to iste.
Na doske ale svieti vsetko tak ako ma, cize phase ledky, aj grafika, aj vsetky ventilatory idu
Neviem ako si to myslel "premliet", ale uz sa to dookola restartuje asi 5 mindexter napísal:no je otázne čím to je, btw koľko krát to necháš premlieť
- dexterav
- Sponzor fóra gold
aha tak to už nie...
proste defaultne ak niečo nieje OK sa doska pokúsi 3x nabehnúť z nastavenými hodnotami, ak to nefunguje resetne sama bios na default
a ak je ok pekne nabootuje
no už ma ništ nenapadá iba klasický spôsob zložiť a rozložiť
inak pokiaľ ti preblikávala didka na biosoch taksa posral asi ten, bohužial sa mu asik moc nezadarilo kedže to nejde
potom RMA
proste defaultne ak niečo nieje OK sa doska pokúsi 3x nabehnúť z nastavenými hodnotami, ak to nefunguje resetne sama bios na default
a ak je ok pekne nabootuje
no už ma ništ nenapadá iba klasický spôsob zložiť a rozložiť
inak pokiaľ ti preblikávala didka na biosoch taksa posral asi ten, bohužial sa mu asik moc nezadarilo kedže to nejde
potom RMA
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
No bios ledka mi uz neblika, blikala iba ked som resetoval CMOS zmenou polarizacie baterky. Ked som to potom resetol cez zadny reset (alebo cez jumper), tak prestala blikat.
Necham baterku celu noc vonku a zajtra to uplne rozlozim a znovu zlozim. Ked nepojde, tak ju zabalim a sup do BGS na RMA
Este idem skusit moje RAMky v inom PC, ci nie su tie vadne.
Zatial diky za pomoc.
Necham baterku celu noc vonku a zajtra to uplne rozlozim a znovu zlozim. Ked nepojde, tak ju zabalim a sup do BGS na RMA
Este idem skusit moje RAMky v inom PC, ci nie su tie vadne.
Zatial diky za pomoc.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mne zrušilo bios tiež pri ramkách, nahodil som ich na 2133 a neštastie bolo hotové...
akurát že to išlo aspoň do biosu aj na defaulte ale ništ sa nedalo meniť poprípade bclk na 100000000 a podobné blbosti
ešte taká blbosť ma napadla skús tlačítko OC genie
akurát že to išlo aspoň do biosu aj na defaulte ale ništ sa nedalo meniť poprípade bclk na 100000000 a podobné blbosti
ešte taká blbosť ma napadla skús tlačítko OC genie
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
A ako si to potom vyriesil, ked neslo nic menit v biose? Reset CMOS isiel?
BTW aj OCgenie som skusal a nic
BTW aj OCgenie som skusal a nic
- dexterav
- Sponzor fóra gold
asi som to zle napísal nešlo meniť nič čo sa týkalo OC a podobných vecí
resp ked sa zmenilo nasledoval reštart dokola, ale po rst biosu to išlo aspoň na defaulte do biosu a hento fungovalo
resp ked sa zmenilo nasledoval reštart dokola, ale po rst biosu to išlo aspoň na defaulte do biosu a hento fungovalo
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
ano mne doska pipa. mam par takych beeperov na kabliku co sa zapoja do dosky.. je to jej jediny prejav ak nieco nie je v poriadku pred POSTom. ak nepipa je podla mna vcudu..BTW: tvoja doska pipa? A cez co to akoze ma pipat, ked na nu nemam napojeny speaker
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hej? A ako to vyzera, mozno to mam aj ja niekde v krabiciglirpiPc napísal:mam par takych beeperov na kabliku co sa zapoja do dosky.
No vidim to na RMA, moje ramky som skusal v inom PC a pohoda a priniesol som domov dalsie ramky a ani s tymi nejde
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
vyzera to presne takto: http://tweakers.net/ext/i/productsurvey/10861/9072.jpg, http://www.flickr.com/photos/colorpix/4714849096/ no mozno sa mylim, ale ak si skusil uplne vsetko a nic nezabera asi je naozaj zla doska.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
No tak take nieco asi nemam v krabici.
Hej tak to vyzera, ze doska je v p..., este zajtra vyskusam moj procak v inom pc. Ak pojde, tak balim dosku a cupkam do BA
Hej tak to vyzera, ze doska je v p..., este zajtra vyskusam moj procak v inom pc. Ak pojde, tak balim dosku a cupkam do BA
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Doske sa nejak nechce na RMA, sa asi zlakla
Celu noc som nechal vybratu baterku, ze ci sa neumudri, no nestalo sa tak. Kedze som mal cez den robotu, tak som sa do toho pustil az na vecer. Vybral som CPU, isiel vyskusat susedovi a isiel v poriadku, takze jedine doska.
Odmontoval som ju zo skrinky, celu poriadne oprasil a vycistil. Jasne a zrozumitelne som jej povedal, ze jej davam poslednu moznost, inak ju zabalim a pojde het
Znovu som ju nahodil do skrinky, pozapajal ju, nahodil ramky (zatial tie pozicane), nahodil cpu spolu s box chladicom ( ), zresetoval CMOS pomocou zmeny polarizacie baterky a zapol. No nenabehla. Potom som skusil zapnut OC genie a ta bestia naskocila
Uvidim, este ci sa rozbehne, ked vymenim ramky za tie moje.
Diky chalani za rady
Celu noc som nechal vybratu baterku, ze ci sa neumudri, no nestalo sa tak. Kedze som mal cez den robotu, tak som sa do toho pustil az na vecer. Vybral som CPU, isiel vyskusat susedovi a isiel v poriadku, takze jedine doska.
Odmontoval som ju zo skrinky, celu poriadne oprasil a vycistil. Jasne a zrozumitelne som jej povedal, ze jej davam poslednu moznost, inak ju zabalim a pojde het
Znovu som ju nahodil do skrinky, pozapajal ju, nahodil ramky (zatial tie pozicane), nahodil cpu spolu s box chladicom ( ), zresetoval CMOS pomocou zmeny polarizacie baterky a zapol. No nenabehla. Potom som skusil zapnut OC genie a ta bestia naskocila
Uvidim, este ci sa rozbehne, ked vymenim ramky za tie moje.
Diky chalani za rady
- dexterav
- Sponzor fóra gold
myslím že sme urobili pre jej funkčnosť všetko čo bolo v ľudských silách
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hej myslim, ze je ok, len si zrejme nerozumie s mojimi ramkami.
Teraz som priniesol domov svoje a bum to iste . Po asi dvoj hodinovom maturovani a resetovani vsetkymi moznymi sposobmi sa mi to podarilo rozbehat. Tento raz mi pomohlo vybrat ramku z DIMM 3 a vsetky ostatne nechat osadene a samozrejme so zapnutym OC genie
Doska nema s nicim absolutne ziadne problemy (slape jak hodinky a taktuje sa na nej dobre, klop-klop-klop), len pri vybrati, resp. vymene mojich ramiek nechce naskocit. Nerozumiem tomu
Teraz som priniesol domov svoje a bum to iste . Po asi dvoj hodinovom maturovani a resetovani vsetkymi moznymi sposobmi sa mi to podarilo rozbehat. Tento raz mi pomohlo vybrat ramku z DIMM 3 a vsetky ostatne nechat osadene a samozrejme so zapnutym OC genie
Doska nema s nicim absolutne ziadne problemy (slape jak hodinky a taktuje sa na nej dobre, klop-klop-klop), len pri vybrati, resp. vymene mojich ramiek nechce naskocit. Nerozumiem tomu