dovod ? najprv potrebujem vediet ci je tam unlimited vydrz ked sa jedna len o citanie .. ak to nie je pravda, potom prehodnotim .. ak je to pravda, zacnem uvazovat nad nahradou za SSD. preco ? - je mi otravne sledovat SMART status (iked mam auto notifikacie na email) potom presuvat data, zalohovat navyse atd .. v podstate zalohujem dvojmo len kvoli HDD (opotrebnenie a necitatelne data casom - mam s tym bohate skusenosti zial)
ale je pravda ze je to drahe, ceny som kukol narychlo pred odoslanim postu par sekund ..
ps: za poslednych 7-8 rokov mi odisli asi 3-4 HDD s datami, nieco som z toho dostal nieco uz nie .. na policke vedla mam vyradene 3 kusy kvoli errorom, v pouzivani mam 4 v kompe a 2 v NASku .. tie NASkove si monitorujem aj automatom ale stve ma to. prejde par rokov a zacina sa to prejavovat, zacnu problemy a ked to neporiesim vcas .. tak je to na nervy cele. preto mi napadlo, nie naraz ale postupne zacat kupovat nejake SSD disky (nie som milionar

) a niektore data tam nahadzovat .. su tam samozrejme aj zalohy z PC / NB z domacnosti, ktore sa aktualizuju asi raz za tyzden / mesiac .. a okrem toho serialy, ktore uz prehadzujem z disku na disk fakt ze roky ..