Stavba domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00

Re: Stavba domu

Príspevok od používateľa patro16 »

vyjadrim sa k tym oknam pri 3-sklach treba pozerat aj hrubku medzier medzi sklami(tam kde je naplneny plyn) cim vecsia hrubka tym lespie sklo izoluje lebo nasi slovensky predajcovia radi o... a ponukaju 3-skla co su hrube ako niektore 2-skla lebo maju mensie medzery medzi sklami=menej plynu=horsia izolacia

co mam ja osobnu skusenost tak 2-sklo by som dnes uz nekupoval a ked 3-sklo tak poriadne (4-18-4-18-4 => 4-sklo, 18-medzera medzi sklami vyplnena plynom)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: iGPU
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy A52 5G
Car: KIA Ceed HB MY22 LUNAR
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

Tak ti aj ja prispejem.
My sme stavali domy tri. Ci ti vyhovuje predispozicia, lokalita a susedia poznas az po polroku :-D .
Tiez Ytong.

Trojsklo je samozrejmost. Zbytocne nevyhadzuj za merantu, staci smrek.

Na kurenie elektrinou a peletkami sa vys.r. Pekne si daj do zahrady zakopat nadrz na plyn, ked ho tam teda nemate.
Jednoznacne by som teraz isiel do vzduchotechniky ci ako sa to vola.

Medzi spalnou a obyvackou jednoznacne protihlukovu stenu, rovnako aj okolo kotolne. Neviem z coho bude strop, ale ten by sa tiez tam patrilo. A ak bude zo sadrokartonu tak odhlucnit skoro vsade.

Cely dom mas hrozne tmavy. V obyvacke si sprav celu stenu presklennu, opticky ti to hrozne zvacsi priestor, aj cely roh mozes bez stlpa.
V kuchyni mas to okno male.
Vsade kde sa da daj okna po zem.

V bungalove mozes spravit taku srandu, ze otvoreny strop v obyvackokuchyni. My tam mame 3 falosne drevene tramy.

Hlavne to nechaj na buduci rok, ak nepostavis teraz mury, tak to nema vyznam. Za 8 mesiacov postavis cele s prstom v nose.

Drzim palce. Nech to nedopadne tak, ze pojdes potom na navstevu k dakomu, kt to bude mat vyriesene lepsie a budes mat chut cele to postavit znova.( chvalabohu to nie nas pripad )
V klude zaklop aj cudzim, kt dom sa ti paci, s bonbonierov a flaskou vina, ze by si si rad pozriel interier. Ale aj stavebna firma by ti mohla ukazat dake svoje dielo.
Hlavne sa nenechaj ukecat.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Jasne, tie okna co su v zakladnom projekte su naprd, chceme dat franzuske do co najvacsej casti obyvacky.
Chceli sme obyvacku/kuchynu dat strop ako vravis, len neviem ci to nebdue vyzerat divne ked strecha ako taka ma 4 casti, nie 2 a prekryvaju sa.

Rekuperaciu by sme tiez radi dali, uvidime kolko penazi navyse to urobi (ratam tam tak 5-7 tisic).

Plyn nechceme, bodka.

Kazdopadne, dakujem za rady Andrej. :-)
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

a tne projektant co? ides kupit projekt priamo od nich? ak ano tak si potom prichystaj peniaze za kazdu upravu. Nie su o male peniaze.
NB: Asus ROG Strix G16
Wizik
VIP
VIP

Mne to je jasne, ze upravy v projekte nie su zadarmo. V stredu sa pride pozriet na pozemok, co sa s tym da robit a uvidime. :-)
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I MUSIC !
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

pre ten plyn si daj te aspon pripojku pred dom. nikdy nevies. bude to v cene co ti budu tahat inzinierske. tam kde kupujes projekt sa opytaj kde taky dom uz stoji a chod si to ceknut. kozub premyslate? osobne sa mi nechce do neho vzdy prikladat ked idem von alebo ked vecer pridem unaveny a nie ze este ohen riesit.
hry- ps5
doma-HP probook
KatjushaMan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa KatjushaMan »

kozub je hovadina z niekolkych dovodou

nizka ucinnost, dym v miestnosti, špina v miestnosti, musis pravidelne malovat. neda sa regulovat teplota.
PC1Procesor: AMD RYZEN 1700X @ 3820 MHz Základní deska: Asus ROG CROSSHAIR VI HERO AM4 Paměť:DDRAM4 2x8GB G-Skill 3650Mhz Grafická karta:Asus ROG GTX 980 Pevný disk:HDD Samsung SpinPoint F3, 1TB, HDD WD 350 GB Monitor1: DELL U2412M Monitor2: HP w2207
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

dym??????? ak mas dobre spraveny krb a suche drevo tak neviem aky dym? Ano vzdy to trochu nacernie okolo krbu, ale tak raz za rok natriet trochu raby nie je problem. A ucinost? myslim ze velmi dobra. treba si ale dat srpavnu vlozku, kolko KW. pripadne ci sa budu robit prieduchy alebo nie. Vlozkou vykuris miestnost do 15 minut a dobre drevo ti vydrzi horiet 30min. bez problemu. Ja som dval krb tiez prave koli zime, ktora u nas je aj -25.
NB: Asus ROG Strix G16
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

stefan.koval napísal:pre ten plyn si daj te aspon pripojku pred dom. nikdy nevies. bude to v cene co ti budu tahat inzinierske. tam kde kupujes projekt sa opytaj kde taky dom uz stoji a chod si to ceknut. kozub premyslate? osobne sa mi nechce do neho vzdy prikladat ked idem von alebo ked vecer pridem unaveny a nie ze este ohen riesit.
neviem, co presne myslis tym, ze to bude v cene. ale ak nema plyn na pozemku, tak od 1.7.2011 je plynova pripojka na vlastne naklady, 1500-2000E
Wizik
VIP
VIP

Plyn riesit nechceme, bodka. :-)

Spravil som si par zmien v tom projekte, uvidime co a to v stredu povie projektant, lebo na..bal som okna kam sa dalo. :laugh:
I MUSIC !
Wolfy
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Okt, 2013, 10:33

Príspevok od používateľa Wolfy »

Zavidim vsetkyym ale v dobrom ktori stavaju svojpomocne kedze v rodine nemam ziadneho stavbara ani klampiara ani ineho manualne zrucneho cloveka musel som si dat dom postavit. Som z Kosic tak som hladal firmu odtialto - najprv som vsak brazdil po nete a hladal referencie pytal som sa znamych aby som do toho nesiel naslepo. Takto som si nasiel firmu a musim povedat ze som velmi spokojny od septembra byvam v novom.
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Príspevok od používateľa icefire »

Super prvy prispevok, skoro ako skryta reklama ;)

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
Wolfy
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Okt, 2013, 10:33

Príspevok od používateľa Wolfy »

esteze len skryta :-) nic v zlom len som tym chcel povedat, ze sa rekonstrukcia da riesit aj firmou a nemusi to byt to drahsie riesenie... mam teraz viac casu ( aj v praci ) tak hladam solidne forum kde by som mohol zacat kecat...aj k pc temam sa mozno dostanem :-)
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

len si ser...s do huby moj. cele je to pc forum a zbytocne netrep aka super firma ti stavala dom. nikoho to nezaujima.
take scam reklamy pozna kazdy. mega trapko co zacne vyhlasovat ake jhe suepr drevodom a podobne bludy
hry- ps5
doma-HP probook

Návrat na "Debata o všetkom"