Golf Mk4 ako prvé auto?

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Re: Golf Mk4 ako prvé auto?

Príspevok od používateľa Chris »

Papek napísal:Ako sry, ale to je dost debilna otazka. Naco mu je potom vlastne golf, ked sa bude 99% pripadov vozit sam? To mu staci aj smart alebo Polo, Lupo ... Preco by sa mal uspokojit s nejakou 1.6 a prdkat si po meste, ked chce tomu obcas u*ebat alebo sa ist sem-tam vyvetrat niekam mimo mesto a osolit tomu? Preco si niektori ludia kupuju do mesta stvorlitre, ked na presun staci aj polovica z toho ... Lebo chcu, lebo na to maju, lebo auto neberu iba ako presuvadlo z bodu a do bodu b, lebo ...
Ked chce 1.8T, nech si ho ma, ja mu to neberiem. Ked si mysli, ze si udrzi gule na uzde a neroztrepe to na konci prvej rovinky, tak to nemusi byt zle ako prve auto, len treba ratat s chorobami a pripadnymi nakladmi na servis takehoto motora. Ked nekupi totalny vergel od nosateho turka skaredeho, tak warum nicht?

papek: ak to bola reakcia na moj post, tak mi vysvetli naco je nejakemu 17 rocnemu, 150 alebo nedajboze 180<230> konovy golf ??? moje prve auto bol favorit, aj to sa mi zda, ze niekedy aj tych 50 ci 60 koni bolo az az.
Dalsia vec, odkial bude mat cerstvy 18 rocny na 10plus spotrebu ? plus 1.8 T je citlivejsi na udrzbu.
Dalej diesel ti vela prepaci , ked zazmatkujes.

To aby som cakal, aby nejaky sopliak ma zostrelil v zatacke ? ako jedneho znameho z klubu, ktory si isiel pokojne z prace a nejaky 21 rocny na 530i ho zostrelil, lb nevedel bimmera udrziat v zatacke ?

ako sry ale do 23 rokov by som dal limit na max 100 koni, lb to co dnes stvaraju je nonsens. :facepalm:
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53

Príspevok od používateľa Sphyn0x »

Ďalej, diesel do mesta je mi vieš na čo, keď chodím krátke trasy (málokedy dlhé) a samé studené štarty. Diesel odpadáva. Zostáva benzín.
1.6 nehcem a žere to +/- rovnako, jak 1.8T (prečítaj si na VWcluboch).
+ Ano, je to možno viac výkonné, ako by malo na prvé auto byť, ale po väčšine pôjdem aj s kamarátmi/rodinou, takže sa budem musieť kľudniť, keďže som teoreticky zodpovedný za ich životy. A keď pôjdem sám? Poviem to tak, že som rád, že žijem a neohodlám dobrovoľne tento svet opustiť.
Chris napísal: Dalsia vec, odkial bude mat cerstvy 18 rocny na 10plus spotrebu ?
Do toho ťa bez urážky nič :)
Naposledy upravil/-a Sphyn0x v Pi 15. Mar, 2013, 00:45, upravené celkom 1 krát.
///
Spoiler: ukázať
Intel Core i5-750@4214.03 MHz | Noctua NH-D14 | Asus Sabertooth 55i | Asus Radeon HD5870 | Kingston 2x2GB HyperX 1600MHz | Samsung SpinPoint F3 1TB | Enermax MODU87+ 600W Gold | Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Lancool DragonLord PC-K62 | Samsung P2450H | Razer DeathAdder Black Edition | Roccat Arvo | AKG K242 HD | Vsonic GR06
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Chris: myslel som to aj na tvoju aj lezgyho vetu "na keru rit je mu 1,8T do mesta"

Ine je, ked to napises stylom, ze na zaciatok je lepsie mat nieco slabise, napr. 1.4. Ale kto si kupi ake auto do mesta je ciste jeho vec. Druha vec je rozum. U seba som rad, ze som mal iba 1.4, ktora ma naucila vyuzivat celkovy potencial auta - teda nie len vykon, ale aj podvozok a zaroven ma motor obmedzoval do tej miery, aby som nevyletel rovno jak raketa a potom to napalil do prvej prekazky. Ale to uz je vec, ktora sa nazyva sebareflexia, vid. napr. u motorkarov. Ano, cast z nich sa nedozila ani 20tky a ta stastnejsia alebo rozumnejsia vacsina zije stastne az dodnes. To uz si musi uvedomit kazdy sam. Kamos zacinal na litrovej juniorke a nabural ju hadam aj 4-5x, potom par krat roztrepal e30. Btw. je policajt.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

kratke starty nerobia dobre kazdemu turbo motoru :-) a takisto si si precital kolko problemov ta caka s 1,8T

sam som mal civic 6g 1,4iS a do mesta a mimo parada, podvozkovo sa vw ani nechytaaa
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

Chris napísal:
Papek napísal:Ako sry, ale to je dost debilna otazka. Naco mu je potom vlastne golf, ked sa bude 99% pripadov vozit sam? To mu staci aj smart alebo Polo, Lupo ... Preco by sa mal uspokojit s nejakou 1.6 a prdkat si po meste, ked chce tomu obcas u*ebat alebo sa ist sem-tam vyvetrat niekam mimo mesto a osolit tomu? Preco si niektori ludia kupuju do mesta stvorlitre, ked na presun staci aj polovica z toho ... Lebo chcu, lebo na to maju, lebo auto neberu iba ako presuvadlo z bodu a do bodu b, lebo ...
Ked chce 1.8T, nech si ho ma, ja mu to neberiem. Ked si mysli, ze si udrzi gule na uzde a neroztrepe to na konci prvej rovinky, tak to nemusi byt zle ako prve auto, len treba ratat s chorobami a pripadnymi nakladmi na servis takehoto motora. Ked nekupi totalny vergel od nosateho turka skaredeho, tak warum nicht?

papek: ak to bola reakcia na moj post, tak mi vysvetli naco je nejakemu 17 rocnemu, 150 alebo nedajboze 180<230> konovy golf ??? moje prve auto bol favorit, aj to sa mi zda, ze niekedy aj tych 50 ci 60 koni bolo az az.
Dalsia vec, odkial bude mat cerstvy 18 rocny na 10plus spotrebu ? plus 1.8 T je citlivejsi na udrzbu.
Dalej diesel ti vela prepaci , ked zazmatkujes.

To aby som cakal, aby nejaky sopliak ma zostrelil v zatacke ? ako jedneho znameho z klubu, ktory si isiel pokojne z prace a nejaky 21 rocny na 530i ho zostrelil, lb nevedel bimmera udrziat v zatacke ?

ako sry ale do 23 rokov by som dal limit na max 100 koni, lb to co dnes stvaraju je nonsens. :facepalm:
cize ked moja zena spravi vodicak, moze si rafat 150+?
ma kus viac ako 23 :)
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

ved je to zena ... :facepalm:
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

preboha len to nie :smutny:

.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"