Shatterhand, ano viem. hodne pred tym ako vysiel ten clanok som napisal presne to iste co je v tom clanku do vlakna na xtremesystems
Jediny ozajstny dovod upgradu na Haswell spociva prave v uspore enrgie kedze 1-6%-ny narast vykonu v 90% aplikacii za to vonkoncom nestoji. Usetrne watty ale ano (aspon teda pre nas ekomafianov). Najma ak sa jedna o zostavu ktora ma byt ticha/bezhlucna a zaroven vykonna.
Ano, Haswell pobezi aj so zdrojmi z praveku, pripadne aj s menej kvalitnym novym zdrojom, no robit to je podla mna uplna hlupost. Je to ako kupit si nove auto a pouzit nan stare stvrdnute zjazdene zimne pneu v lete, lebo na pneu uz nevysilo a "na tych sa este da pojazdit"...
Haswell je proste o nizkej spotrebe, a to v kazdom smere. Palit zbytocnu energiu a vyrabat pridavne tplo len preto aby si to rozbehal na (nekvalitnom) starom zdroji ktory ti pravdepodobne aj tak do roka-dvoch (najneskor) skape je proste proti tejto filozofii.
To je vsetko co som tym chcel povedat.
Mimochodom, teraz som skladal zostavu Maximus V GENE, i5 3570 (4,5GHz, 1.26V), 8GB 2133MHz 10-12-10-28-1T (1.64V), GTX670-DC2OG (1090/1500MHz, stock volty), 128GB Vector, 1x 1TB WD RED a spotreba bola:
IDLE: 52W
Chrome + 2x Flash hra: 80~90W
CPU/RAM Full load (P95): 147W MAX
CPU/RAM/GPU Full load (P95 +3DM06 Perlin noise): 300W MAX
Typicka spotreba pri hre 200-220W
Hodnoty merane pri zasuvke, zdroj Seasonic X650. 650ka tam sla preto lebo sa rata s dokupenim druhej 670ky ktora prida dalsich 150~170W. Hodne predimenzovane.